Duitsland

Ontdek een wereld van efficiënte innovatie, rijke historie, weelderige bossen, verfijnde biercultuur en unieke architectuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Duitsland?

In Duitsland in 2024 kunt u een boeiende mix van ervaringen verwachten. Een van de culturele hoogtepunten is de viering van de 35e verjaardag van de Val van de Berlijnse Muur, een historische gebeurtenis met diverse evenementen en vieringen. Voor avontuurlijke zielen is er de mogelijkheid om over de Autobahn te razen, beroemd om zijn stukken zonder snelheidslimiet. Liefhebbers van unieke ervaringen kunnen mudflat hiking proberen in de Noordzee, waarbij u letterlijk tussen eilanden wandelt tijdens eb. Voor een spirituele uitdaging kunt u de Ulmer Münster beklimmen, de hoogste kerk ter wereld. In de buurt van München vindt u Therme Erding, het grootste spa-complex ter wereld, perfect voor ontspanning. Een andere bijzondere ervaring is een bezoek aan de Krämerbrücke in Erfurt, de langste bewoonde brug ter wereld, vol met boetiekjes en cafés. Voor degenen die iets geks willen doen, is er Wunderland Kalkar, een themapark gebouwd op een voormalige nucleaire energiecentrale, compleet met all-inclusive aanbod van eten en drinken

Deals Vakantie boeken

Boek vandaag nog je vakantie

Vakantie boeken

Openbaar vervoer in Duitsland

Het openbaar vervoer in Duitsland, met zijn uitgebreide netwerk van treinen, bussen en trams, staat bekend om zijn efficiëntie en punctualiteit. Het verbindt steden en dorpen naadloos, en biedt reizigers een comfortabele, betaalbare en milieuvriendelijke manier om het land te verkennen. Van de snelle ICE-treinen tot lokale U-Bahnen en S-Bahnen, de dienstregeling is frequent en betrouwbaar. Het faciliteert zowel dagelijkse pendelaars als toeristen, en draagt bij aan de duurzame mobiliteit van het land.

Duitse keuken

De Duitse keuken

De Duitse keuken is een rijke smeltkroes van regionale specialiteiten en tradities, weerspiegeld in de diversiteit van haar gerechten. Typisch Duits zijn gerechten als Weihnachtsgans (kerstgans) met aardappelen en rode kool, en Krapfen of Berliner (gevulde donuts) voor oud en nieuw. De keuken kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan brood, vleeswaren zoals Bratwurst en Schweinhaxe (varkensknokkel), en unieke zoetwaren zoals Stollen tijdens de kerstperiode. Regionale delicatessen omvatten Brotzeit, een Beierse snack bestaande uit brood en pretzels met vleeswaren en kazen, en Maultaschen uit Zwaben, een soort gevulde deegkussentjes

Tip! Proef de authentieke Duitse keuken door lokale markten en traditionele biergartens te bezoeken!

Over Duitsland

Algemene informatie

Duitsland, een land van rijke geschiedenis, diverse cultuur, prachtige landschappen en wereldberoemde bier- en eetcultuur.

Aantal inwoners

83.864.396 (2024)

Oppervlakte

357.592km2

Munteenheid

Euro

Taal

Duits

Cultuur

Duitsecultuur

De Duitse cultuur, met zijn diepe wortels in de oudheid, blijft een rijke bron van artistieke en intellectuele inspiratie. Het staat bekend om zijn opmerkelijke architectonische erfgoed, met iconische bouwwerken zoals de Akropolis en de Parthenon. De Griekse beeldhouwkunst en aardewerkkunst tonen de expertise en aandacht voor detail van de kunstenaars. In de gastronomie staat Griekenland bekend om zijn levendige kleuren, verse ingrediënten en robuuste smaken, waarbij de maaltijden vaak beginnen met een assortiment van mezes. Literatuur en filosofie zijn ook integrale aspecten van de Griekse cultuur, die de basis vormen voor veel westerse denkwijzen.