Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 325 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 5°C tot 13°C

Bremen

Bremen, een historische Hanzestad in Noord-Duitsland, staat bekend om maritieme handel, ruimtevaartindustrie en het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen

Regio

Over Bremen

Genesteld aan de oevers van de Weser rivier, is deze charmante bestemming een ware schatkamer van maritieme geschiedenis en Duitse cultuur. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de indrukwekkende architectuur van de historische marktplein, waar het oude stadhuis en de befaamde Roland-standbeeld staan als stille getuigen van de rijke Hanze-erfenis. De schilderachtige straatjes van het Schnoorviertel bieden een pittoreske wandeling langs kleurrijke oude huizen, boetiekjes en gezellige cafés. Voor de wetenschapsliefhebbers is er een modern universum dat de nieuwsgierigheid prikkelt met interactieve tentoonstellingen. Terwijl de serene parken en rivierpromenades uitnodigen tot ontspannende momenten in het groen, zorgt de levendige studentenpopulatie voor een bruisend nachtleven en culturele scene. Met een rijke brouwerijtraditie is het ook de perfecte plek om te genieten van een lokaal gebrouwen bier en de regionale keuken te proeven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellige kroeg in de buurt van Bremen kun je terecht bij Paddy’s Pit, een Ierse pub met een warme sfeer en live muziek.

Het Übersee-Museum Bremen is een natuurhistorisch en etnografisch museum dat culturele en natuurlijke diversiteit van de wereld tentoonstelt.

In 1404 werd het standbeeld van Roland, een symbool van vrijheid en marktrechten, op de Markt van Bremen opgericht en is nu UNESCO-werelderfgoed.

Het populairste restaurant in Bremen dat typisch Duitse gerechten serveert, is wellicht het Bremer Ratskeller, bekend om zijn regionale specialiteiten en historische ambiance.

Een populair gerecht uit Bremen is Kohl und Pinkel, een stevige maaltijd van kool, spek en gerookte worst, typisch gegeten in de wintermaanden.

Stedentrip

Stedentrip regio Bremen

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Bremen, een belangrijke stad in Noord-Duitsland, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van trams en bussen. De Bremer Straßenbahn AG (BSAG) is de hoofdexploitant en biedt frequente tramdiensten die de stad en haar voorsteden verbinden, terwijl regionale en stadsbussen de fijnmazigheid van het netwerk vergroten. Tickets zijn geïntegreerd en geldig voor beide vervoerswijzen, wat reizen binnen de stad gemakkelijk en toegankelijk maakt.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noordwesten van Europa, aan de oevers van de rivier de Weser, ligt deze historische Hanzestad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de maritieme handel. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd, en door de eeuwen heen heeft de stad zich ontwikkeld tot een belangrijk commercieel en industrieel centrum. Het is ook bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse bouwwerken en een rijke culturele erfenis die bezoekers tot op de dag van vandaag kunnen ervaren.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische Marktplatz met zijn indrukwekkende Rathaus en de beroemde Rolandstandbeeld. Wandel door het schilderachtige Schnoorviertel, een doolhof van smalle straatjes vol met unieke winkeltjes en cafés. Bezoek het Universum Science Center, waar interactieve tentoonstellingen wetenschap leuk maken voor alle leeftijden. Maak een ontspannen wandeling langs de Weserpromenade en geniet van de levendige sfeer. Sluit je dag af met een rondleiding door de Beck’s brouwerij, waar je meer leert over het brouwproces en natuurlijk het eindproduct proeft.

Tip! Ontdek het historische Schnoorviertel, bezoek het Universum Science Center en geniet van de Weserpromenade.