Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 4931 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -2°C tot 3°C

Saksen

Saksen, gelegen in Oost-Duitsland, staat bekend om zijn rijke cultuur, historische steden zoals Dresden en Leipzig, en het schilderachtige Ertsgebergte.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen

Regio

Over Saksen

Genesteld in het hart van Europa, biedt deze regio een rijke tapestry van culturele schatten, van de barokke pracht van zijn historische steden tot het schilderachtige landschap dat de rivier de Elbe omarmt. Bezoekers worden betoverd door de majestueuze architectuur van de opera’s, kerken en paleizen, die een verhaal vertellen van een roemrijk verleden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea, terwijl de romantische kastelen en forten die de heuvels sieren, een gevoel van tijdloze schoonheid bieden. Natuurliefhebbers kunnen de uitgestrekte bossen en berggebieden verkennen, die uitnodigen tot avontuurlijke wandelingen en ontspannende uitstapjes. Deze bestemming is een smeltkroes van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, die samen een onvergetelijke ervaring creëren voor iedereen die haar charmes komt ontdekken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer de gezellige Altstadtkeller in Meißen voor een authentieke Saksische kroegervaring met lokale bieren en hartige snacks.

Het Grünes Gewölbe in Dresden is een beroemd museum met een rijke collectie Europese schatten.

In 1517 spijkerde Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkerk in Wittenberg, Saksen, wat de start markeerde van de Reformatie.

Restaurant Stadtwirtschaft Freiberg staat bekend om zijn authentieke Saksische gerechten en gastvrijheid, een favoriet onder locals en bezoekers in Freiberg, Saksen.

Saksisch Sauerbraten, een gemarineerd en gestoofd rundvleesgerecht, vaak geserveerd met rodekool en knoedels.

Stedentrip

Stedentrip regio Saksen

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Saksen, Duitsland, biedt een uitgebreid netwerk van treinen, trams en bussen. De S-Bahn Dresden en Leipzig vormen de ruggengraat voor stedelijk vervoer, terwijl regionale treinen (Regionalbahn) en sneltreinen (Regionalexpress) kleinere steden en dorpen verbinden. De Verkehrsverbund Oberelbe (VVO) en de Mitteldeutscher Verkehrsverbund (MDV) coördineren het regionale vervoer, waarbij tickets vaak geldig zijn voor meerdere vervoersmiddelen, wat reizen binnen de regio vergemakkelijkt.

Locatie

Locatie

Gelegen in het oostelijke deel van Centraal-Europa, grenst deze regio aan Polen en Tsjechië. Het is een gebied rijk aan geschiedenis, waarvan de oorsprong teruggaat tot het Heilige Roomse Rijk. Het landschap is divers, met zowel uitgestrekte vlaktes als bergachtige gebieden, waaronder een deel van het Ertsgebergte. Deze streek speelde een belangrijke rol in de industriële revolutie en heeft een cultureel erfgoed dat zich uit in prachtige steden vol architectonische wonderen en een sterke muzikale traditie.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek aan het indrukwekkende Zwinger-paleis, of verken de groene pracht van de Sächsische Schweiz voor adembenemende natuurwandelingen. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen genieten van een concert in de Semperoper, terwijl techniekenthousiastelingen zich kunnen vergapen aan de innovaties in het Verkehrsmuseum. Voor een unieke ondergrondse ervaring bieden de historische zilvermijnen van een nabijgelegen stad een fascinerende blik in het mijnbouwverleden.

Tip! Ontdek historische kastelen, geniet van wandelroutes door het Ertsgebergte en bezoek bruisend Dresden.