Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 16.172 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -3°C tot 3°C

Thüringen

Thüringen, het groene hart van Duitsland, staat bekend om zijn dichte bossen, historische steden en rijke culturele erfgoed, waaronder Bach en Goethe.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Thüringen

In het hart van Europa ligt een regio rijk aan beboste heuvels, historische steden en cultureel erfgoed. Deze bestemming is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, met het beroemde wandelpad, de Rennsteig, die zich uitstrekt over de kam van het middelgebergte. Liefhebbers van geschiedenis en architectuur worden betoverd door de goed bewaarde middeleeuwse stadskernen, kastelen en kloosters. De geboorteplaats van grote componisten biedt een muzikale reis door tijd en ruimte, terwijl autoliefhebbers hun hart kunnen ophalen in het museum van een iconisch automerk. Deze streek, die ooit het toneel was van intellectuele revoluties, blijft bezoekers inspireren met zijn mix van natuurlijke schoonheid en culturele diepgang.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In Thüringen kun je gezelligheid vinden in de traditionele kroeg Zum Goldenen Engel in Erfurt, bekend om zijn lokale bieren en hartige Duitse kost.

Het Bauhaus-Museum in Weimar belicht de invloedrijke Bauhaus-kunst- en designbeweging, opgericht door Walter Gropius in 1919.

In 1517 publiceerde Maarten Luther zijn 95 stellingen in Wittenberg, Thüringen, wat leidde tot de Reformatie en een grote verschuiving in de Europese religieuze landschap.

Restaurant Clara – Restaurant im Kaisersaal in Erfurt staat bekend om zijn verfijnde Thüringse keuken en lokale specialiteiten in een historische ambiance.

Thüringer Rostbratwurst, een gekruide varkensworst, is een populair gerecht uit Thüringen, vaak geserveerd met mosterd en brood.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Thüringen, een deelstaat in het centrum van Duitsland, bestaat uit een netwerk van treinen, trams en bussen. De Deutsche Bahn (DB) verzorgt regionale en lokale treindiensten, die steden zoals Erfurt, Jena en Weimar met elkaar verbinden. Daarnaast bieden lokale vervoersbedrijven zoals de Erfurter Bahn en Süd-Thüringen-Bahn aanvullende verbindingen. Stedelijke gebieden hebben hun eigen tram- en busnetwerken, zoals de tram in Erfurt en de busdiensten in kleinere steden. Voor toeristen en inwoners zijn er dagkaarten en abonnementen beschikbaar die onbeperkt reizen binnen de regio mogelijk maken.

Locatie

Locatie

In het hart van Europa, genesteld tussen de deelstaten Beieren, Hessen, Nedersaksen, Saksen en Saksen-Anhalt, ligt een regio rijk aan beboste heuvels en historische steden. Deze streek, die ooit deel uitmaakte van het historische Heilige Roomse Rijk, is bekend om zijn culturele erfgoed, waaronder de klassieke muziekgeschiedenis die verbonden is met de grote componist Johann Sebastian Bach. Het gebied is ook bekend om zijn vele kastelen en de Wartburg, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament naar het Duits vertaalde.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme van Weimar, de stad van Goethe en Schiller, en wandel door de klassieke literaire straten. Bezoek het indrukwekkende Wartburg-kasteel in Eisenach, waar Luther ooit de Bijbel vertaalde. Verken de fascinerende druipsteengrotten in Saalfeld, een ondergronds wonderland van stalactieten en stalagmieten. Maak een wandeltocht door het schilderachtige Thüringer Wald, een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Geniet van de regionale keuken met een culinaire tour, waarbij je lokale specialiteiten zoals Thüringer Rostbratwurst kunt proeven.

Tip! Bezoek het historische Wartburg kasteel, wandel in het Thüringer Woud, ontdek Bach’s geboorteplaats, Eisenach.