Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 926 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 5°C tot 14°C

Rügen eiland

Rügen, Duitslands grootste eiland, staat bekend om zijn krijtrotsen, zandstranden, historische badplaatsen en het Jasmund Nationaal Park.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen

Regio

Over Rügen eiland

Gelegen in de Baltische Zee, is deze bestemming een idyllisch toevluchtsoord met krijtrotsen die majestueus uit het water oprijzen, uitgestrekte zandstranden en weelderige beukenbossen. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van de serene natuur, charmante badplaatsen en historische bezienswaardigheden zoals oude vuurtorens en ruïnes van middeleeuwse kastelen. De unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed maakt het een populaire keuze voor zowel ontspanning als avontuur. Wandelaars, fietsers en watersportliefhebbers vinden hier een waar paradijs, terwijl de traditionele badarchitectuur en de pittoreske vissersdorpjes een nostalgische sfeer oproepen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Bezoek Zum Alten Fritz in Stralsund voor een authentieke kroegervaring dichtbij Rügen.

Het Rugana Museum op het Duitse eiland Rügen belicht de regionale geschiedenis, natuur en kunst, met een focus op de Oostzee en Baltische cultuur.

In 1168 veroverde de Deense koning Waldemar I Rügen, waarmee het eiland onder Deense heerschappij kwam en de kerstening van de Slavische Wenden begon.

Restaurant Gastmahl des Meeres in Sassnitz staat bekend om zijn traditionele Duitse gerechten en verse vis, typisch voor de regio Rügen.

Een populair gerecht uit Rügen is Hering nach Rügener Art, een bereiding van haring met een marinade van azijn, ui en kruiden.

Stedentrip

Stedentrip regio

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op het Duitse eiland Rügen wordt gekenmerkt door een netwerk van regionale bussen en de historische stoomtrein, de Rasender Roland. De bussen verbinden de belangrijkste steden en toeristische attracties, terwijl de stoomtrein een schilderachtige route biedt tussen Putbus en Göhren. Voor bezoekers is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de RügenCARD, die onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en kortingen op attracties biedt.

Locatie

Locatie

Gelegen in de Baltische Zee, ten noorden van het vasteland van Mecklenburg-Voor-Pommeren, is dit de grootste eilandmassa van het land, verbonden met een brug en een dam. Het staat bekend om zijn krijtrotsen, zoals de beroemde Königsstuhl, uitgestrekte zandstranden en historische badplaatsen. De rijke geschiedenis omvat periodes van Slavische heerschappij, Deense invloeden, en het was ooit onderdeel van het Zweedse koninkrijk, voordat het in de 19e eeuw een geliefde toeristische bestemming werd voor de Duitse adel.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de krijtrotsen van het Jasmund National Park, een natuurwonder dat zeker indruk maakt. Voor strandliefhebbers zijn de uitgestrekte zandstranden een paradijs. Bezoek het historische KdF-gebouw in Prora, een imposant overblijfsel uit het verleden. Neem de Rasender Roland, een nostalgische stoomtrein, voor een pittoreske reis door het landschap. Verken ook de charmante vuurtorens, zoals de iconische vuurtoren van Kap Arkona, die een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Tip! Ontdek de krijtrotsen in het Nationaal Park Jasmund, ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers.