Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 21.114,94 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -1°C tot 4°C

Hessen

Hessen, centraal in Duitsland, staat bekend om financieel centrum Frankfurt, schilderachtige dorpjes, kastelen, en het beboste middelgebergte Taunus.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen

Regio

Over Hessen

In het hart van Europa ligt een regio rijk aan beboste heuvels, schilderachtige dorpjes en bruisende steden, waar de rivier de Main doorheen kronkelt. Deze streek staat bekend om zijn culturele erfgoed, met kastelen en paleizen die verhalen vertellen uit vervlogen tijden. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken, waarin de beroemde worsten en hartige taarten niet ontbreken. De regio is ook een centrum van financiële en commerciële activiteit, met een van de grootste luchthavens van Europa die als een belangrijk internationaal knooppunt fungeert. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte bossen, terwijl liefhebbers van moderne kunst en architectuur verrast zullen zijn door de innovatieve en vooruitstrevende stedelijke centra. Elk jaar trekken de traditionele kerstmarkten en festivals bezoekers die op zoek zijn naar de unieke combinatie van historische charme en hedendaagse dynamiek.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In Hessen, Duitsland, is Zum Lahmen Esel in Frankfurt een gezellige kroeg met traditionele Duitse sfeer.

Het Städel Museum in Frankfurt is een prominente kunstgalerie met een uitgebreide collectie Europese kunstwerken.

In 1945 werd de staat Hessen opgericht na de Tweede Wereldoorlog, als onderdeel van de Amerikaanse bezettingszone in Duitsland.

Restaurant Zum Gemalten Haus in Frankfurt serveert traditionele Hessische gerechten zoals Handkäs mit Musik en Apfelwein, een lokale favoriet.

Handkäse mit Musik, een regionale kaasspecialiteit geserveerd met uien, komijn en een azijn-olie dressing, vaak gegeten met brood.

Stedentrip

Stedentrip regio Hessen

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Hessen, een deelstaat in het hart van Duitsland, biedt een uitgebreid netwerk van treinen, bussen en trams. De Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) is de belangrijkste vervoersautoriteit die zorgt voor de coördinatie van diensten in de regio, inclusief de financiële metropool Frankfurt am Main. Reizigers kunnen gebruikmaken van snelle S-Bahn treinen, regionale treinen en intercityverbindingen voor langere afstanden. Lokale en regionale bussen vullen het netwerk aan, waarbij tarieven en tickets vaak geïntegreerd zijn voor een soepele reiservaring.

Locatie

Locatie

Gelegen in het hart van Centraal-Europa, is deze regio omgeven door verschillende andere deelstaten en staat bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het gebied speelde een belangrijke rol in de vorming van het moderne Europa, met invloedrijke historische figuren en gebeurtenissen die hun stempel hebben gedrukt. Het landschap is divers, variërend van dichte bossen en rivierdalen tot bergachtige gebieden in het noorden. Het is ook een economisch krachtige regio met een sterke industriële basis en een bloeiend cultureel leven.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de sprookjesachtige charme van de geboorteplaats van de gebroeders Grimm door het volgen van de sprookjesroute. Avonturiers kunnen de uitgestrekte bossen van het Kellerwald-Edersee National Park verkennen of zeilen en windsurfen op de Edersee. Cultuurliefhebbers genieten van de prachtige architectuur en kunstcollecties in het Schloss Wilhelmshöhe, terwijl de thermale baden van Wiesbaden ontspanning bieden. Voor een unieke ervaring, bezoek je de Hessentag, een jaarlijks festival dat lokale cultuur, muziek en eten viert.

Tip! Ontdek sprookjesachtige kastelen, wandel door het Taunusgebergte en proef lokale appelwijn in gezellige dorpjes.