Andere regio's
Oppervlakte 248,31 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -1°C tot 5°C

Frankfurt am Main

Financieel hart van Duitsland, Frankfurt am Main herbergt wolkenkrabbers, de Europese Centrale Bank en een bruisend cultureel en historisch landschap.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Frankfurt am Main

Genesteld aan de oevers van de rivier de Main, is deze bruisende metropool een financieel powerhouse, bekend om zijn futuristische skyline die wordt gedomineerd door wolkenkrabbers. Het is een stad waar traditie en moderniteit samensmelten; historische bezienswaardigheden zoals de oude Römer en de gotische Sint-Bartholomeüskathedraal staan in schril contrast met de glanzende kantoortorens. Het is een knooppunt van cultuur met talloze musea langs de Museumsufer en het jaarlijkse boekenbeurs-evenement dat literatuurliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. Het biedt ook een levendige eet- en drinkcultuur, met gezellige appelwijnkroegen en internationale restaurants. Het groene hart, de Palmengarten, biedt een natuurlijke ontsnapping binnen de stedelijke drukte. Deze stad is een dynamische mix van zaken en plezier, met een rijke geschiedenis en een vooruitstrevende blik op de toekomst.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer de gezellige Sachsenhausen wijk voor diverse kroegen, zoals Dauth-Schneider, bekend om zijn appelwijn.

Het Städel Museum, bekend om zijn indrukwekkende collectie Europese kunst, is een cultureel hoogtepunt in Frankfurt am Main.

In 1848 werd in Frankfurt am Main de eerste Duitse Nationale Vergadering gehouden, die de eerste poging deed om een verenigde Duitse staat te creëren.

Atschel is een geliefd restaurant in Frankfurt am Main, bekend om zijn authentieke Duitse keuken, waaronder de traditionele Frankfurter schnitzel.

Een populair gerecht uit Frankfurt am Main is Frankfurter Rippchen, zachtgekookte varkenskarbonades geserveerd met zuurkool en aardappelpuree.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Frankfurt am Main, een belangrijk financieel centrum in Duitsland, wordt gekenmerkt door een uitgebreid netwerk van U-Bahn (metro), S-Bahn (voorstadstreinen), trams en bussen. De RMV (Rhein-Main-Verkehrsverbund) coördineert de dienstregelingen en tarieven, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overstappen tussen verschillende vervoersmiddelen. De frequente diensten en goed ontwikkelde infrastructuur zorgen voor een efficiënte en betrouwbare manier om door de stad en de omliggende regio te reizen.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de oevers van de rivier de Main, in het hart van Europa, is deze stad een belangrijk financieel centrum met een skyline die wordt gedomineerd door wolkenkrabbers, een zeldzaamheid in deze regio. Het is de geboorteplaats van de beroemde schrijver Johann Wolfgang von Goethe en speelt al eeuwenlang een cruciale rol in de handel, mede dankzij de strategische positie langs een oude handelsroute. Met een van de grootste luchthavens op het continent en een druk treinstation, vormt het een knooppunt voor transport en communicatie.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de indrukwekkende skyline vanaf de Main Tower, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Städel Museum, met een uitgebreide collectie Europese kunst. Voor een groene ontsnapping biedt de Palmengarten een weelderige botanische tuin vol exotische planten. Historie-enthousiastelingen kunnen de oude Römerberg verkennen, het historische hart met pittoreske vakwerkhuizen. Ten slotte, voor een unieke winkelervaring, is de Zeil een bruisende winkelstraat waar je zowel luxe merken als lokale boetieks vindt.

Tip! Bezoek de Römerberg, geniet van kunst in het Städel Museum, en ontdek de Main Tower.