Kosten van levensonderhoud in Hamburg: een overzicht

Relevante artikelen


Gaas

Bijgewerkt op 24 sep • 7 minuten gelezen De kosten van levensonderhoud in Hamburg bereiken bijna een niveau dat dicht in de buurt komt van de top 10 van duurste steden in Duitsland, waardoor het een van de duurste grote steden van Duitsland wordt. Maar hoe komt het dat Hamburg zo duur is? Mogelijk komt het doordat Hamburg de hoogste dichtheid aan miljonairs van Duitsland heeft en de ene na de andere multinational door de stad raast. En met zijn steeds groeiende economie creëert het banen en bloeiende vooruitzichten. Laten we het echter stap voor stap doen: we laten u de kosten van levensonderhoud in Hamburg zien om u een idee te geven van hoe duur Hamburg is. Daarna hebben we het in context geplaatst met het gemiddelde salaris in Hamburg en vervolgens in perspectief geplaatst voor de nummer 1 stad onder expats: Berlijn. Ten slotte stellen onze tips studenten en expats in staat om echt te genieten van de Noord-Duitse manier van leven, ondanks de hoge kosten van levensonderhoud in Hamburg.

Is Hamburg duur om in te wonen?

Kijkend naar de totale kosten van levensonderhoud in Duitsland, is er een duidelijk patroon: het zuiden heeft hogere kosten voor levensonderhoud dan het noorden van Duitsland. Als je nu je kaart afstoft, zie je Hamburg in het noorden. Zou dat dan niet betekenen dat de kosten van levensonderhoud in Noordelijk Hamburg laag zijn? Nee, helaas breekt Hamburg uit de pas in deze noord-zuid divisie. Het zijn vooral jonge professionals en studenten die hun thuis vinden in Hamburg, en de populariteit van de stad onder multinationals groeit snel gezien haar economische toppositie. Dit alles heeft duidelijke gevolgen: de groeiende koopkracht van Hamburg drijft ook de kosten van levensonderhoud op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ” de kosten van levensonderhoud van Hamburg net onder die van de tien duurste steden in Duitsland liggen en op positie 11 komen (van de 78 steden) ” Dit maakt Hamburg tot een van de duurdere steden in Duitsland, en in een Europese vergelijking, Hamburg is zelfs 69% duurder dan andere steden in West-Europa (18e plaats van 55). Zelfs op wereldschaal behoort Hamburg tot de hogere regionen en pakt het de 52e plaats (van 220). Dus is het duur om in Hamburg te wonen? Ja, Hamburg is een van de duurste steden in Duitsland als het gaat om de kosten van levensonderhoud. Maar: het is nog lang niet de duurste stad van Duitsland.

De kosten van levensonderhoud in Hamburg uitgesplitst

Dus, Butter bei die Fische: hoe hoog zijn de kosten van levensonderhoud in Hamburg nu echt? De prijzen van supermarkten en buitenactiviteiten zijn over het algemeen gebaseerd op het algemene prijspeil van de stad. Aangezien Hamburg over het algemeen duurder is, wordt dit ook weerspiegeld in de secties. Maar één ding tegelijk, laten we eerst eens nader kijken naar de kosten van levensonderhoud in Hamburg per categorie: BoodschappenGroenten & Fruit PrijsTomaten (1KG)€2.82Aardappelen (1KG)€1.36Appels (1KG)€2.22Sla (1 krop)€ 1.08Zuivel en kaas PrijsMelk (1L)€0.85Rijst (1KG)€2.06Eieren (pak van 12)€2.43Kipfilet (500g)€3.64Lokale kaas (500g)€7DrankenPrijsMediumklasse wijn (1L)€5.00Duits bier€0.90 Water (1,5L) € 0,58Coca-Cola (2L)€ 1,74 Vervoer Een regulier dagticket voor het openbaar vervoer in Hamburg vanaf 9.00 uur voor het AB-gebied kost € 6,60, een dagkaart kost € 7,90. Goed nieuws: als student krijg je meestal tegen een laag tarief een semesterticket van je universiteit. Vraag het best aan je universiteit! Vrije tijdPrijsLunch in een normaal restaurant€10Restaurantbezoek voor 2 personen€502 theaterkaartjes (goede zitplaatsen)€1242 bioscoopkaartjes€25Bier in een bar (0,5 liter)€3,50Cappuccino (normaal)€3,05Water (0,33 liter fles)€2,02 (pas op, hoogstwaarschijnlijk bruisend water!)

Hoe hoog is de gemiddelde huurprijs in Hamburg?

Slenterend door de wijken Winterhude of Eppendorf krijg je al snel de indruk dat dit een stad is waar de rijken komen wonen. De prachtige architectuur past goed bij de chique boetieks. En die indruk is niet geheel onjuist: de gemiddelde huurprijzen in Hamburg liggen ver boven het landelijk gemiddelde. Wist je dat een derde van het inkomen wordt besteed aan huur? Deze gemiddelde huurprijs in Hamburg moet je verwachten: Gemiddelde huurprijs in HamburgPrijzen (in €)Privé kamer€519Studio€766Appartement€1.049

Verwacht woonlasten van 820,20€ per maand in Hamburg (exclusief huur!)

Of het nu gaat om een ​​kaartje voor het openbaar vervoer, een bezoek aan het theater of winkelen: de kosten van levensonderhoud in Hamburg gaan hand in hand met het prijsniveau van de stad. Dus welke kosten van levensonderhoud mag je verwachten in Hamburg? Om comfortabel te leven – en niet alleen om te overleven – moet u rekening houden met ongeveer € 820,20 per maand als alleenstaande – zonder huur! Als je als expat met je gezin van vier personen naar Hamburg komt, moet je wat dieper in de buidel tasten en ongeveer € 2.845 verwachten.

Verdienen mensen in Hamburg hogere salarissen om hun hoge kosten van levensonderhoud te dekken?

De kosten van levensonderhoud vallen altijd samen met het gemiddelde salaris dat je in Hamburg kunt verwachten voor je baan of stage. Een stad met lage kosten voor levensonderhoud wordt immers duidelijk minder betekenisvol als het gemiddelde salaris catastrofaal is – en vice versa. Immers, ook al is de stad een van de duurste plekken om te wonen in Duitsland, de hoge kosten van levensonderhoud worden gecompenseerd met overeenkomstige gemiddelde salarissen in Hamburg. In wezen kan worden gezegd: “Hamburgers hebben hogere kosten van levensonderhoud, maar ze hebben ook een veel hogere koopkracht. ” Gemiddeld verdienen mensen in Hamburg een gemiddeld salaris van € 3.491 bruto. Als je dus belastingen aftrekt van dit gemiddelde brutoloon in Hamburg, houd je nog zo’n € 2.494 per maand (of € 29.927 per jaar) over van de € 3.491. Dit betekent voor u: ondanks de hoge kosten van levensonderhoud kunt u met een gemiddeld salaris met plezier de rustieke kroeg inruilen voor de chique cocktailbar of de Michelin-sterrenrestaurants uitproberen.

Berlijn versus Hamburg: hoe hoog zijn de kosten van levensonderhoud in Hamburg in vergelijking?

Om je een beter idee te geven van de kosten van levensonderhoud in Hamburg, is het vaak makkelijker om het te vergelijken met andere steden; in dit geval: met Berlijn. Hamburg heeft een miljonairdichtheid en een sterke economische groei, waar mediahuizen en luchtvaartindustrie zich thuis voelen. Het behoeft geen betoog dat de sterke koopkracht van Hamburg ook de hoge kosten van levensonderhoud in Hamburg verhoogt. Als vuistregel geldt: “Als je naar Hamburg verhuist, heb je ongeveer 11% meer salaris nodig dan in Berlijn. ” Een diepe duik in de verschillende aspecten van de kosten van levensonderhoud laat zien dat je rekening moet houden met 47% hogere transportkosten (bijv. maandkaart of autokosten voor de auto) en 10% hogere kosten voor voedsel in vergelijking met Berlijn (in ruil je wordt in Hamburg echter getrakteerd op verse vis uit de lente!) Vraag je je af waarom de populariteit van Hamburg ondanks de hoge kosten van levensonderhoud niet zal afnemen? Het antwoord ligt voor de hand: Hamburg stond in 2017 op de 10e plaats van de meest leefbare steden ter wereld, volgens het nieuwsmagazine The Economist. Reden genoeg om Hamburg eens te proberen, vind je niet?

Hamburg met een studentenbudget: hoe de kosten van levensonderhoud laag te houden

Ondanks de hoge kosten van levensonderhoud in Hamburg, kunnen een paar trucjes worden gebruikt om de kosten terug te dringen tot een studentvriendelijk budget. Het enige wat u hoeft te doen is wat bewuster te leven en misschien uw aanpak te heroverwegen. Zin in een biertje met je nieuwe vrienden? In plaats van naar een chique cocktailbar in Eppendorf te gaan, kun je ervoor kiezen om je bier te halen bij een van de relaxte pubs of winkels in het Schanzenviertel. Er is ook genoeg geld over voor boodschappen! Discounters als Aldi, Lidl of Penny raken de snaar bij Duitsers; Trouwens, Duitsers houden er echt niet van om veel geld uit te geven aan lekker eten. Bovendien zit je hier in een paradijs voor gierige shoppers als het om boodschappen gaat. Door prijzen te vergelijken en een discounter te kiezen in plaats van een supermarkt, kun je als student in Hamburg veel geld besparen! Kortom: u kunt aanzienlijk besparen op uw woonlasten terwijl u leeft in de bruisende sfeer van een van de meest leefbare steden.

Hoge kosten van levensonderhoud in Hamburg garanderen een hoge levenskwaliteit

Om het af te ronden: als het gaat om de kosten van levensonderhoud, scoort Hamburg zeker hoog. Als expat wordt u hier echter ruimschoots voor gecompenseerd. Dus als je een nieuwe baan in Hamburg gaat beginnen, zullen de hoge kosten van levensonderhoud je geen kwaad doen – en je zult volledig worden ondergedompeld in de chique bars van de stad en de alternatieve wijken. En zelfs als internationale student die in Hamburg werkt en studeert, kun je een paar trucjes gebruiken om de kosten van levensonderhoud op een studentvriendelijke manier te verlagen – en toch volledig in je studentenleven in Hamburg duiken. Wie zou een van de mooiste en meest leefbare steden willen opgeven om een ​​paar euro te besparen? Alsjeblieft, laten we deze verbluffende Hanzestad een kans geven en nu je accommodatie in Hamburg vinden! Neem contact op met content@housinganywhere.com als u suggesties of vragen heeft over de inhoud op deze pagina.

Relevante artikelen

Recente artikelen