In welke stad kun je beter wonen?

Relevante artikelen


Gaas

Bijgewerkt op 24 februari • 4 minuten gelezen Er heeft zich een rivaliserende strijd afgespeeld tussen de twee metropolen aan de Rijn: of het nu Keulen vs Düsseldorf is in voetbal, carnaval, politiek of vooral: bier. Met een afstand van slechts 40 kilometer tussen hen pendelen mensen vaak van de ene stad naar de andere, omdat de beslissing moeilijk kan zijn; terwijl Düsseldorf oogverblindend is met zijn carrièremogelijkheden, betoveren de inwoners van Keulen hun collega’s met hun unieke en ruimdenkende geest. Keulen vs. Düsseldorf, welke stad past beter bij mij? Uiteindelijk hangt het antwoord af van uw persoonlijkheid en uw verwachtingen voor uw verblijf in Duitsland. Gelukkig hebben we van beide plekken een detailfoto voor je gemaakt.

Keulen vs Düsseldorf: Waar gaat de strijd om?

Kölsch of Alt? 1e FC Keulen of Fortuna? Alaaf of Helau? Keulen en Düsseldorf staan ​​tegenover elkaar als het gaat om zaken, voetbal of bier, en dat wordt al eeuwenlang zo gevoeld. Keulen geldt als een gezellige kathedraalstad die haar bezoekers betovert met haar charme, terwijl Düsseldorf de nobele Rijnmetropool is, een echte hotspot voor zaken. Maar waar komt de eindeloze concurrentie vandaan? De meeste mensen kennen zichzelf vermoedelijk niet eens meer. Volgens de legende legde de “Slag bij Worringen” in 1288 de basis voor de rivaliteit aan de Rijn. In de 19e eeuw zou de rivaliteit echt op gang zijn gekomen: ” Keulen begon zijn positie als havenstad te gebruiken om de handel over de Rijn te controleren ” en een goede positie in de handelsketen veilig te stellen. Dusseldorf volgde zijn voorbeeld en sindsdien hebben ze de andere stad gekopieerd en ernaar gestreefd om de andere stad te allen tijde te overtreffen. Tegenwoordig is de rivaliteit natuurlijk gewoon een mooi decor om het ijs te breken of elkaar te pesten. Vooral op het carnaval of tijdens het sporten halen ze elkaar graag voor de lol uit.

Düsseldorf versus Keulen: waarom het leven beter is in Düsseldorf

Een smeltkroes voor financiën en zaken, de go-to-place voor de modewereld: Düsseldorf biedt zijn chique samenleving geselecteerde kunstruimtes weg van de pseudo-wolkenkrabbers, feesten in verfijnde restaurants met Michelin-sterren en winkelen op de Kö met een Champs- Élysées flair. Vooral internationals uit Azië voelen zich snel thuis in Düsseldorf. Maar wat heeft Düsseldorf dat Keulen niet heeft?

Economische motor van Noordrijn-Westfalen

Düsseldorf is in de eerste plaats een zakelijke metropool, in zekere zin de motor van de Duitse economie. En zo hebben ook veel internationale bedrijven zich in Düsseldorf gevestigd, met een scala aan carrièremogelijkheden voor internationals (zonder Duitse taalvaardigheid).

Internationale flair

Düsseldorf heeft één ding duidelijk voor op Keulen: Düsseldorf heeft veel meer hoogwaardige Japanse restaurants. En dat komt vooral door de goede relatie die Düsseldorf heeft met de Aziatische regio, en met name Japan. Zo’n goede relatie zelfs dat er één keer per jaar een Japandag is in Düsseldorf.

Eerlijk is eerlijk, je kunt jaren in Düsseldorf wonen zonder een woord Duits te spreken. Met zijn culturele diversiteit hebben zich ook veel expatgroepen gevormd – een toevluchtsoord voor elke international.

Winkelen in overvloed

Waar veel rijkdom is, wordt ook veel uitgegeven. Düsseldorfers behoren meestal tot de hogere sociale klasse, rijker dan de inwoners van Keulen. En Düsseldorf is waar de echte shopaholics wonen, waar veel zakenmensen komen en waar high-end fashion wordt bedacht. De Kö in Düsseldorf is het kleine zusje van de Champs-Élysées, een plek om te flaneren.

Hoge levensstandaard met dorpsgevoel

Düsseldorf biedt haar inwoners een hoge levensstandaard, is super gestructureerd en schoon. En ook al is het de zevende stad van Duitsland, als local heb je in tegenstelling tot Keulen snel alle uithoeken van de stad ontdekt.

Compacte en gezellige kroegen

Als het om het nachtleven gaat, kan Düsseldorf niet concurreren. En toch heeft Düsseldorf de langste bar ter wereld in de oude stad, waar genoeg goede bars en pubs te vinden zijn. In tegenstelling tot Keulen is de kroegcultuur echter veel kleiner en compacter.

Keulen versus Düsseldorf: waarom het leven leuker is in Keulen

Met iets meer dan een miljoen inwoners is Keulen een veel grotere metropool dan Düsseldorf, dat slechts ongeveer de helft van de grootte van Keulen is. Vraag iemand om Keulen in drie woorden te omschrijven en hij zal het je vertellen: carnaval, media, easygoing.

Een echt medialandschap

Terwijl Düsseldorf de titel “schrijftafel van Noordrijn-Westfalen” heeft veroverd, is Keulen de thuisbasis van de creatieve geesten van het medialandschap. Sterker nog, “bijna een derde van alle Duitse televisiemedia wordt geproduceerd in de omgeving van Keulen. ”

De “C” in Keulen staat voor cultuur

In Keulen kun je altijd je culturele horizon verbreden: of het nu in een van de 40 musea is (wat dacht je van het Museum Ludwig?), een van de vele openluchtfestivals en concerten in de enorme Lanxess Arena of de levendige theaterscene. De inwoners van Keulen zijn echt hip en cultureel ingesteld.

Er is altijd genoeg te doen in Keulen

De mediametropool aan de Rijn is vooral jong en hip. Met zijn zorgeloze sfeer in Ehrenfeld, de oude stad, Rudolfplatz of Zülpicher Straße, vind je de mensen van Keulen comfortabel in hun cafés zitten en ’s avonds dansen op een van de vele electrofeesten. Dit komt waarschijnlijk niet in de laatste plaats door het grote aantal studenten dat massaal naar Keulen trekt.

Carnaval het hele jaar door

Keulenaren noemen carnaval hun vijfde seizoen en op de een of andere manier blijft carnaval het hele jaar door in Keulen overnemen. In Keulen nemen ze grappig zijn tenslotte serieus. Er zijn twee evenementen in Keulen die veel groter zijn dan in Düsseldorf: Carnaval en CSD.

Groener wordt het bijna niet

Van de inwoners van Düsseldorf wordt altijd gezegd dat ze een groene stad hebben. Toch heeft Keulen veel meer parken en groene ruimten dan Düsseldorf: terwijl Düsseldorf vrijwel de enige groene ruimte heeft met zijn Rijnpark, heeft Keulen de Aachener Weiher, Volksgarten, Vorgebirgspark, Grüngürtel en nog veel meer.

Dusseldorf naar Keulen met de trein: op een steenworp afstand

In iets minder dan 30 minuten brengt het openbaar vervoer u van het centraal station van Düsseldorf naar het centraal station van Keulen, en vice versa. Het is dus gemakkelijk om met de trein van Düsseldorf naar Keulen te komen, en u zult zien dat pendelen tussen de twee steden allesbehalve tijdrovend is – en het is ook niet zenuwslopend. Zowel Keulen als Düsseldorf hebben uitstekende verbindingen, zodat u binnen 90 minuten overal in het Ruhrgebied van Düsseldorf naar Dortmund, Duisburg of Wuppertal kunt komen. Eerlijk gezegd is het niet eenvoudig om te beslissen in welke parel aan de Rijn je wilt wonen. En misschien hoeft dat niet eens: de andere stad ligt echt op een steenworp afstand! (PS Maar als het op carnaval aankomt, moet je partij kiezen. Of je nu Helau of Alaaf roept, je positioneert je duidelijk als een inwoner van Keulen of Düsseldorf). Neem contact op met content@housinganywhere.com als u suggesties of vragen heeft over de inhoud op deze pagina.

Relevante artikelen