Verhuizen naar Duitsland vanuit de VS

Verhuizen naar Duitsland vanuit de VS

[ad_1]

Volgens het rapport uit 2020 van het Duitse federale bureau voor de statistiek wonen er meer dan 11 miljoen immigranten in Duitsland – meer dan 110.000 van hen zijn Amerikanen. Maar waarom is Duitsland zo’n populair land om naartoe te verhuizen, en hoe verhuis je vanuit de VS naar Duitsland? De korte antwoorden zijn “universele gezondheidszorg, gratis onderwijs, sterke economie en de hoge kwaliteit van leven” en “door een verblijfsvergunning aan te vragen”. Lees verder voor het lange antwoord.

Heb ik een visum nodig om vanuit de VS naar Duitsland te verhuizen?

Als Amerikaans staatsburger heeft u geen visum voor verblijf van langere duur nodig om Duitsland binnen te komen. Maar als u van plan bent langer dan drie maanden te blijven, moet u in de eerste dagen na aankomst een verblijfsvergunning aanvragen. Vergeet niet dat u maximaal drie maanden visumvrij in Duitsland kunt verblijven, en alleen om toeristische redenen. Als u wilt werken, moet u altijd een machtiging aanvragen. Voor juridisch advies over verhuizen naar Duitsland vanuit de Verenigde Staten raden we u aan contact op te nemen met een juridisch vertegenwoordiger van Schlun & Elseven Rechtsanwälte. Lees ook: Verhuizen naar Duitsland vanuit het VK

Duitse verblijfsvergunningen voor Amerikaanse staatsburgers

Na aankomst in Duitsland krijgt u een tijdelijke verblijfsvergunning die één tot vier jaar geldig is. Dit zijn de meest voorkomende tijdelijke verblijfsvergunningen, afhankelijk van de reden dat u verhuist: Verblijfsvergunning voor studeren Hiermee kunt u in Duitsland studeren voor de duur van uw studie
Hiermee kunt u in deeltijd werken Verblijfsvergunning voor arbeid Hiermee kunt u werken voor een Duitse werkgever. Meestal afgegeven aan geschoolde werknemers, die een universitair diploma hebben en een functie aannemen die als “tekort” wordt beschouwd. Je kunt het verlengen zolang je nog een arbeidscontract hebt. Verblijfsvergunning voor gezinshereniging Hiermee kunt u samenwonen met uw partner die Duits staatsburger of ingezetene is.
Hiermee kunt u in Duitsland werken. Verblijfsvergunning voor freelancen of zelfstandigen Hiermee kunt u naar Duitsland verhuizen om een ​​bedrijf op te zetten of freelance werk te doen. U moet aantonen dat er een markt is voor uw diensten in het deel van Duitsland waar u naartoe verhuist. Europese blauwe kaart Afgegeven aan hoogopgeleide werknemers in Duitsland, met een salaris van minimaal € 56.800/jaar. Als uw functie “veelgevraagd” is, is de minimumsalarisvereiste € 44.304/jaar. Deze verblijfsvergunning wordt voor vier jaar afgegeven en stelt u in staat om na 33 maanden verblijf definitief gevestigd te worden. Als u niet zeker weet welke van deze opties voor u het meest geschikt is, kunt u altijd een Duitse jurist raadplegen bij Schlun & Elseven Rechtsanwälte. Zij bieden volledige ondersteuning tijdens het gehele proces en vertegenwoordigen uw zaak bij de bevoegde instanties. Zij hebben met succes talloze aanvragers vertegenwoordigd, waaronder artsen, ingenieurs, IT-specialisten en managers, en beschikken over de nodige ervaring om u te helpen bij de aanvraag van een van de verblijfsvergunningen in Duitsland. Neem nu contact met ze op!

Permanente vestigingsvergunning

Als u minimaal vier jaar in Duitsland heeft gewoond, kunt u een vaste inwoner worden. De Duitse vestigingsvergunning geeft u het recht om voor onbepaalde tijd in Duitsland te wonen. Bovendien kunt u, als u eenmaal een vaste inwoner bent, van baan veranderen zonder een nieuwe vergunning aan te vragen, hoeft u niet om de paar jaar een verlenging van de vergunning aan te vragen en geniet u van de voordelen van Duitse staatsburgers zonder verlies uw Amerikaans staatsburgerschap. Juridische vertegenwoordigers bij Schlun & Elseven Rechtsanwälte kunnen u bijstaan ​​tijdens het proces van het verkrijgen van een Duitse permanente verblijfsvergunning.

Hoe kunnen Amerikaanse staatsburgers een Duitse verblijfsvergunning aanvragen?

Na aankomst in Duitsland vraagt ​​u een verblijfsvergunning aan bij de Vreemdelingendienst. Stel, u gaat verhuizen voor werk en wilt direct na aankomst aan het werk. Dan kunt u voordat u op reis gaat uw verblijfsvergunning krijgen van een Duitse vertegenwoordiging in de VS. Hier is een overzicht van uw twee opties: Als u solliciteert vanuit de Verenigde Staten Als u solliciteert in Duitsland Wanneer? Doe dit minimaal een maand voordat u op reis gaat. Solliciteer in de eerste drie maanden na aankomst. Waar? Bij de Duitse ambassade of het consulaat dat verantwoordelijk is voor uw staat of rechtsgebied. Bij de plaatselijke Ausländerbehörde (Immigratie/Foreigner’s Authority). Hoe? Als u zich in de VS bevindt wanneer u zich aanmeldt, maak dan een afspraak met de Duitse ambassade en dien de documenten persoonlijk in. De ambassade/het consulaat stuurt de documenten door naar de Ausländerbehörde in Duitsland. Maak een afspraak, haal uw documenten op en dien uw aanvraag voor een verblijfsvergunning rechtstreeks in bij de plaatselijke Ausländerbehörde. Verwerkingstijd Eén tot drie maanden. Twee tot drie weken. Kosten € 75 voor de vergunning. $ 35 om uw paspoort terug te sturen. € 100 De juridisch adviseurs van Schlun & Elseven Rechtsanwälte bieden volledige ondersteuning tijdens het gehele proces en vertegenwoordigen uw zaak bij de bevoegde autoriteiten. Zij zijn gespecialiseerd in het Duitse immigratierecht en beschikken over de nodige ervaring om u te helpen immigreren naar Duitsland. Neem nu contact met ze op!

Dingen die u moet weten wanneer u vanuit de VS naar Duitsland verhuist

Na aankomst in Duitsland zijn hier de belangrijkste dingen die u moet doen:

Zoek accommodatie

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je zo snel mogelijk een woonruimte zoeken. Net als in de VS zoeken de meeste mensen online naar appartementen, wat betekent dat je wat tijd moet besteden aan browsen. Hoewel kiezen voor een makelaarskantoor misschien de voorkeur lijkt, kan het te duur zijn. U moet uw huisvesting direct regelen, want u moet uw adres registreren voordat u een verblijfsvergunning aanvraagt. Iets anders om te onthouden is dat u mogelijk drie maanden huur als borg moet betalen wanneer u voor het eerst intrekt.

Schrijf je dan in bij de Bewonersregistratie

Vervolgens moet u zich inschrijven bij het plaatselijke Bewonersregistratiebureau (Einwohnermeldeamt). Dit moet u doen binnen een week na aankomst, aangezien u het bewijs van inschrijving nodig heeft dat u ontvangt bij het aanvragen van de verblijfsvergunning. U ontvangt uw kentekenbewijs meestal dezelfde dag, maar u moet eerst een afspraak maken met uw lokale Einwohnermeldeamt.

Zorgverzekering afsluiten

Duitsland heeft universele gezondheidszorg, dus nadat je daarheen bent verhuisd, moet je goed verzekerd zijn. Als u in Duitsland werkt, zal uw werkgever u normaal gesproken inschrijven voor een ziektekostenverzekering. De meeste Duitse staatsburgers en ingezetenen zijn ingeschreven onder de openbare (wettelijke) verzekeringsregeling, maar werknemers met hoge inkomens en freelancers mogen een particuliere verzekering afsluiten. Bekijk hoe het Duitse ziektekostenverzekeringssysteem werkt.

Stel een bankrekening in

U heeft een Duitse bankrekening nodig om gemakkelijk bij uw geld te kunnen, uw salaris te ontvangen, betalingen te doen, etc. U kunt het beste een rekening openen bij een van de meer populaire banken in Duitsland, aangezien zij meer ervaring hebben met expats. Om een ​​Duitse bankrekening te openen, moet u een bewijs van inschrijving hebben. Hoewel het niet essentieel is om een ​​Duitse bankrekening te hebben (u kunt uw internationale bankrekening behouden), is het gemakkelijker voor dagelijkse transacties. Als u komt opdagen voor uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, moet u een bewijs hebben dat u een bankrekening heeft geopend, evenals een document met uw banksaldo.

Verzending van persoonlijke bezittingen naar Duitsland vanuit de VS

Het moeilijkste proces om vanuit de VS naar Duitsland te verhuizen voor de meeste expats is het verschepen van hun persoonlijke bezittingen naar het buitenland. Het proces is ingewikkeld, prijzig en tijdrovend. Er zijn verschillende regels die u moet volgen met betrekking tot wat u wel en niet kunt verzenden. Bovendien moet u een gedetailleerde inventaris opgeven van alles wat u meeneemt. Bovendien kunnen sommige items worden onderworpen aan belastingen. Dus om dit proces gemakkelijker te maken, geven de meeste expats er de voorkeur aan een internationaal verhuisbedrijf in te huren en hen het verzendproces te laten afhandelen. Houd er echter rekening mee dat professionele bedrijven duur kunnen zijn, afhankelijk van het aantal artikelen en waar u zich in de VS bevindt. Als u niet zeker weet welk bedrijf u moet inhuren of zelfs niet waar u moet beginnen, dan biedt Sirelo gratis diensten aan waar ze u in contact kunnen brengen met meer dan 500 bedrijven om u te helpen. Hun tool is relatief eenvoudig te gebruiken – voer uw verhuisgegevens in en u krijgt direct 5 gratis offertes met beoordelingen, daarna hoeft u alleen nog maar de verhuizers te kiezen die aan uw normen voldoen.

Is het moeilijk voor een Amerikaan om naar Duitsland te verhuizen?

Het is niet moeilijk om vanuit de VS naar Duitsland te verhuizen als u een geldige reden heeft, zoals een baanaanbieding, een acceptatiebrief van een Duitse universiteit of als u zich bij uw partner wilt voegen. Maar over het algemeen heeft iedereen buiten de EU/EER of Zwitserland een goede reden nodig om een ​​Duitse verblijfsvergunning te krijgen. Dus het vinden van een baan als bartender of werken in de detailhandel is misschien niet genoeg om je een visum te bezorgen. Als Amerikaans staatsburger heeft u een voordeel omdat u tot drie maanden zonder visum Duitsland kunt binnenkomen. Dit geeft je de mogelijkheid om vooraf een reis te maken om de arbeidsmarkt te verkennen en openstaande vacatures van dichtbij te bekijken. U kunt ook op appartementenjacht gaan en vertrouwd raken met de cultuur en de plaats voordat u zich vastlegt om te verhuizen. U kunt deze tijd ook gebruiken om te beslissen wat u met uw persoonlijke bezittingen gaat doen. Vergeet niet dat je de mogelijkheid hebt om je spullen te verkopen en alleen kleine en essentiële spullen mee te nemen. U kunt deze tijd ook gebruiken om te beslissen wat u met uw persoonlijke bezittingen gaat doen. Vergeet niet dat je de mogelijkheid hebt om je spullen te verkopen en alleen kleine en essentiële spullen mee te nemen. Anders heb je drie maanden de tijd om de diensten van Sirelo te gebruiken en te beslissen hoe je je spullen het beste vanuit de VS naar Duitsland kunt brengen.

Kunnen Amerikanen zonder baan naar Duitsland verhuizen?

U heeft een baan nodig als u uw verhuizing naar Duitsland zo gemakkelijk mogelijk wilt maken. Als u geen baan heeft, zijn uw belangrijkste opties: Een visum voor werkzoekenden verkrijgen. Met dit visum mag je maximaal zes maanden in Duitsland blijven om werk te vinden. U moet een universitaire opleiding hebben gevolgd en minimaal vijf jaar werkervaring hebben om in aanmerking te komen voor dit type visum. Een studentenvisum of een taalcursusvisum aanvragen. Als je wordt toegelaten tot een Duitse universiteit, kun je een studentenvisum aanvragen en in Duitsland wonen voor de duur van je studie. Na het behalen van je diploma kun je een werkvergunning aanvragen om in Duitsland te blijven wonen. Freelancen of een eigen bedrijf starten. Als u een beroep heeft dat als freelancer kan worden uitgeoefend en dat een positieve culturele en economische impact heeft op Duitsland (kunstenaar, schrijver, zelfstandige arts, ingenieur, taalleraar, tolk, enz.), kunt u een visum voor freelancers aanvragen. Als u een eigen bedrijf wilt starten, kunt u een zelfstandigenvisum aanvragen. Lees ook: Verhuizen naar Duitsland voor gepensioneerde Amerikanen

Kan ik een dubbel Amerikaans en Duits staatsburgerschap hebben?

U kunt alleen een dubbele nationaliteit hebben als u bent geboren uit een Duitse en een Amerikaanse ouder. Als u zich tot Duits staatsburger wilt laten naturaliseren, moet u uw Amerikaans staatsburgerschap opgeven. Vond je deze pagina nuttig? Ja nee
[ad_2]