Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

[ad_1]

2 september 2022 door Sagnik Santra

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Duitsland is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, samen met uitstekende business schools. Studenten van over de hele wereld komen naar Duitsland voor hoger onderwijs aan de gerenommeerde onderwijsinstellingen. Als je een internationale student bent die op zoek is naar eersteklas universitair onderwijs, zou Duitsland bovenaan je lijst moeten staan, aangezien het land zeer hoog scoort vanwege zijn hoger onderwijssysteem. Van de Duitse academische uitwisselingsdienst tot beurzen in Duitsland, er zijn veel mogelijkheden voor internationale studenten om in Duitsland te studeren. Hier is een uitgebreide gids over universiteiten in Duitsland voor internationale studenten.

Hoeveel kost het om in Duitsland te studeren voor internationale studenten?

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Een van de beste aspecten van studeren in Duitsland is dat de kosten en kosten van levensonderhoud relatief betaalbaar zijn in vergelijking met andere studiebestemmingen zoals het VK en de VS. Internationale studenten uit ontwikkelingslanden die zijn ingeschreven aan openbare universiteiten hoeven geen collegegeld te betalen. Ja, je leest het goed! Je kunt aan enkele van de beste universiteiten in Duitsland studeren zonder ook maar een cent collegegeld te hoeven betalen. Om voor deze vrijstelling in aanmerking te komen, moet u natuurlijk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Kom je niet in aanmerking voor vrijstelling van collegegeld, geen nood. Het collegegeld aan openbare universiteiten in Duitsland is nog steeds relatief laag in vergelijking met andere studiebestemmingen. Gemiddeld betaal je tussen de € 150 en € 300 per semester aan collegegeld. Als je toegang wilt krijgen tot particuliere universiteiten in Duitsland, kan het collegegeld hoger zijn. Je kunt verwachten dat je ongeveer € 25.000 tot € 40.000 per jaar aan collegegeld betaalt aan een particuliere universiteit.

Wat is de goedkoopste universiteit in Duitsland voor internationale studenten?

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Er zijn enkele universiteiten in Duitsland die dezelfde kwaliteit van onderwijs bieden als de duurdere en gerenommeerde universiteiten, zonder hoge collegegelden te vragen. Hier zijn enkele van de goedkoopste universiteiten in Duitsland voor internationale studenten:

Goedkoopste openbare Duitse universiteiten (€150 tot €400 per semester)

Humboldt Universiteit van BerlijnUniversiteit van BremenUniversiteit van KeulenHeidelberg UniversiteitLudwig Maximilians UniversiteitUniversiteit van GöttingenTechnische Universiteit van BerlijnTechnische Universität Darmstadt (TU Darmstadt)

Goedkoopste particuliere Duitse universiteiten (€ 22.000 tot € 40.000 per academisch jaar)

New European CollegeBerlin School of Business and InnovationGISMA – Business SchoolArden University BerlinIU

Hoeveel kost een masterdiploma in Duitsland?

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Ook hier verschillen de kosten voor masteropleidingen in Duitsland afhankelijk van het type universiteit. Aan een openbare universiteit kun je verwachten dat je tussen de € 150 en € 400 per semester aan collegegeld betaalt. Als je aan een particuliere universiteit wilt studeren, kan het collegegeld aanzienlijk hoger zijn, waarbij sommige universiteiten tot € 40.000 per academisch jaar in rekening brengen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het collegegeld slechts een deel is van de totale kosten van studeren in Duitsland. Je moet ook rekening houden met de kosten van levensonderhoud, die tussen de € 600 en € 1.000 per maand kunnen bedragen.

Hoe kan een internationale student een volledige beurs krijgen in Duitsland?

Er zijn een aantal beurzen en financiële hulpprogramma’s beschikbaar voor internationale studenten die in Duitsland willen studeren. Om in aanmerking te komen voor een studiebeurs in Duitsland, moet je aan bepaalde criteria voldoen, zoals een uitstekende academische staat van dienst, inschrijving voor een voltijdse opleiding en aantoonbare financiële behoefte. Er zijn ook een aantal beurzen die specifiek voor internationale studenten zijn. Zo biedt de Duitse Academic Exchange Service DAAD beurzen aan voor internationale studenten die in Duitsland willen studeren. Om meer te weten te komen over beurzen en mogelijkheden voor financiële steun, kun je contact opnemen met de Duitse ambassade of het consulaat in je eigen land of met de universiteit waar je wilt studeren.

Wie komt in aanmerking voor de DAAD-beurs?

Universiteiten in Duitsland voor internationale studenten

Dit zijn de criteria om in aanmerking te komen voor de DAAD-beurs: 1. Taalvaardigheid: je moet een uitstekende Engelse taalvaardigheid hebben, met een minimale IELTS-score van 6,5. Hoewel het niet verplicht is, zou het zeer voordelig zijn om Duits te kennen. 2. Academische cijfers: je hebt minimaal 8,5 CGPA of 85% nodig (afhankelijk van je diploma) om in aanmerking te komen voor ons uitwisselings- of kortlopend onderzoeksprogramma. Als u geïnteresseerd bent in een van deze programma’s, moet u een NOC van uw thuisinstelling verkrijgen. 3. Werkervaring: u moet minimaal 2 jaar werkervaring, onderzoekswerk en onderwijs-/afgestudeerde assistentschap hebben. Dien samen met uw onderzoeksvoorstel / SOP van 500-1000 woorden uw CV in. Dit zijn dus de top 3-criteria voor de DAAD-beurs. Als je aan al deze vereisten voldoet, heb je een goede kans om de beurs te krijgen. Om de DAAD-beurs aan te vragen, moet u een online aanvraagformulier invullen en dit samen met uw cv, academische transcripties, taalvaardigheidstestscores en een onderzoeksvoorstel indienen.

Conclusie

Dus als je een internationale student bent die op zoek is naar goedkoop maar kwalitatief hoogstaand onderwijs, dan is Duitsland zeker de place to be. Met een breed scala aan beschikbare universiteiten en beurzen, vindt u zeker een programma dat bij uw behoeften en budget past op een hogeschool in Duitsland. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar instellingen voor hoger onderwijs en meld je vroeg aan om je kansen op toelating tot een topuniversiteit te vergroten.

Andere nuttige berichten:

Geplaatst in Studie in Duitsland
[ad_2]