Thuistelefoon, internet en tv instellen in Duitsland

Thuistelefoon

[ad_1]

Verhuizen naar je nieuwe Duitse huis? Verbind je huis met onze gids voor het instellen van tv, telefoon thuis en internet in Duitsland.

Voor sommige expats die naar Duitsland verhuizen, is hun droomhuis een appartement in een trendy Berlijnse wijk. Voor anderen wordt het een chalet in de Beierse Alpen. Maar waar uw nieuwe leven in Duitsland u ook brengt, een van de eerste dingen die u moet doen, is uw thuiscommunicatie instellen.

Als je net bent aangekomen, lijkt het idee om je tv, huistelefoon en internetverbinding in Duitsland in te stellen misschien ontmoedigend, maar dat zou het niet moeten zijn. In onze handige gids vindt u alles wat u moet weten over het aansluiten van uw huis, inclusief informatie over het volgende:

congstar

Laat uw Duitse internetrekeningen de bank niet breken. Probeer Congstar, een telecombedrijf dat voordelige internet- en mobiele telefoonopties voor thuis biedt. Hun aanbod van deals komt tegemoet aan alle behoeften en voegt zelfs muziek- en video-abonnementsdiensten toe. Blijf verbonden en vermaakt met Congstar.

congstarVind uw tarief

Communicatie in Duitsland

Als je een expat bent die in Duitsland aankomt, zou je verwachten dat de grootste economie van Europa veel opties heeft als het gaat om thuistelecommunicatie – en je zou gelijk hebben. De Duitse telecommarkt is goed gevuld en er is een groeiend aantal providers waaruit u kunt kiezen.

internet in Duitsland - Telekom shop

Terwijl telecomdiensten traditioneel door verschillende bedrijven werden geleverd, bieden tegenwoordig veel providers een scala aan diensten aan. Dit omvat tv, huistelefoon en internet. Velen bieden ook mobiele telefoondiensten aan, voor het geval u op zoek bent naar een Duitse simkaart. Enkele van de grootste providers in Duitsland zijn:

Aanbieders bieden vaak kortingen als u meer dan één dienst afneemt. Velen bieden ook aanbiedingen voor abonnementen op mobiele telefoons, dus het loont de moeite om rond te shoppen en te kijken of u wat geld kunt besparen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door een vergelijkingswebsite zoals Preisvergleich te gebruiken.

Verbinding maken in een nieuw huis

Of u nu een huis koopt in Hannover of een appartement huurt in Freiburg, een van de eerste dingen die u wilt doen, is uw nieuwe huis aansluiten. Over het algemeen moet u, als u een woning in Duitsland koopt, waarschijnlijk helemaal opnieuw beginnen en uw eigen internet-, huistelefoon- en tv-abonnementen opzetten. Dit geeft je veel meer vrijheid om de provider van je keuze te kiezen, maar het kan zijn dat je moet wachten om alles in te stellen.

Als u huurt, zijn deze services mogelijk al aangesloten op uw nieuwe woning. Als dit het geval is, zullen hun kosten waarschijnlijk worden opgenomen in uw maandelijkse huurbetalingen. U moet dit echter ook met uw verhuurder verduidelijken voordat u papieren ondertekent. Kijk ook wat er op uw naam staat en of u eventueel van provider kunt veranderen.

Serviced appartementen en appartementen voor korte duur hebben over het algemeen al uw communicatiebehoeften bij de prijs inbegrepen. Eventueel is het dan mogelijk om van aanbieder te veranderen. Maar gezien de minimale contractduur van de meeste Duitse telecomaanbieders, wil je dat waarschijnlijk niet.

Een vaste telefoon krijgen in Duitsland

Met zoveel van het moderne leven op onze smartphones, denk je er misschien niet aan om een ​​telefoonverbinding thuis op je nieuwe adres op te zetten. Voor velen is het hebben van een vaste lijn echter een essentieel onderdeel van het opzetten van een nieuw huis, en gelukkig is het proces in Duitsland redelijk eenvoudig.

Historisch gezien had Telekom (als onderdeel van het staatsbedrijf Deutsche Bundespost) een monopolie op telefoonverbindingen in Duitsland. Telekom domineert inderdaad nog steeds de markt, aangezien zij een groot deel van het vaste netwerk van het land exploiteren. Sinds de telecommarkt in de jaren negentig werd geliberaliseerd, zijn er echter ook andere bedrijven op de markt voor thuistelefoons gekomen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een ​​andere provider te kiezen.

internet in Duitsland - gezin gebruikt thuistelefoon

Veel providers van thuistelefoons bieden een vaste lijn aan als onderdeel van een pakketdeal met internet-, tv- en zelfs mobiele telefoonabonnementen. Deze deals kunnen aanzienlijk goedkoper uitpakken. Houd er echter rekening mee dat telecomcontracten in Duitsland vaak voor 24 maanden zijn en dat het moeilijk kan zijn om halverwege op te zeggen.

Hoe stel ik een vaste telefoon in in Duitsland?

Als je naar een gloednieuw huis verhuist zonder telefoonverbindingen, moet je waarschijnlijk contact opnemen met Telekom om een ​​gloednieuwe lijn op te zetten. Dit kan enkele werkdagen duren en er komt een monteur bij u thuis voor de installatie. Als je nieuwe huis al een telefoonlijn heeft, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuwe provider of de bestaande te behouden. Nadat je je provider hebt gekozen, kun je je nieuwe verbinding instellen.

Bij het openen van een nieuwe vaste aansluiting moet u uw leverancier de volgende informatie verstrekken:

  • Identificatiebewijs (waarschijnlijk een paspoort)
  • Bewijs van adres (registratiebewijs)
  • bankgegevens

Het activeren van uw account duurt waarschijnlijk enkele dagen en u wordt hier waarschijnlijk schriftelijk of per e-mail over geïnformeerd. Als u binnen Duitsland verhuist, kunt u uw telefoon-/internetabonnement eenvoudig verhuizen naar uw nieuwe adres. Mocht u aan het einde van uw contract zijn, dan kunt u eenvoudig uw nieuwe provider doorgeven dat u wilt overstappen en zij regelen de overstap voor u.

Internetverbinding instellen in Duitsland

Het internetnetwerk in Duitsland is redelijk goed. In vergelijking met andere Europese landen kunnen verbindingssnelheden echter verrassend traag zijn, zelfs in grote steden. Zorg er daarom voor dat je een snelheidstest doet voordat je een contract ondertekent. Internetverbindingen worden over het algemeen geleverd via DSL-kabels (digital subscriber line). Sommige providers bieden echter ook op glasvezel gebaseerde VDSL (zeer snelle digitale abonneelijn), afhankelijk van uw locatie.

Het Duitse kabelnetwerk is voornamelijk in handen van Telekom en daardoor blijft het bedrijf in veel delen van het land de ‘standaard’ aanbieder. Laat dat je er echter niet van weerhouden om rond te shoppen, want je zult al snel genoeg opties vinden om uit te kiezen en de concurrentie is hevig. De meeste providers bieden een reeks pakketten aan, vaak geprijsd op basis van kabeltype, downloadsnelheid en andere extra’s zoals tv-pakketten.

Jongen zit op de bank en speelt videogames

Het is belangrijk om een ​​internetpakket te vinden dat aansluit bij jouw wensen. Als uw gezin bijvoorbeeld veel gamet, heeft u een hogere downloadsnelheid nodig. Als je internet alleen gebruikt voor sociale media en abonnement-tv-services zoals Disney+ of Zattoo, zou je met een lagere downloadsnelheid goed moeten zijn. Lees de kleine lettertjes voordat u een Duits internetcontract ondertekent. Veel providers hebben strikte minimumvoorwaarden (mindestlaufzeit), die kan oplopen tot twee jaar. Afhankelijk van uw situatie heeft u mogelijk een contract nodig zonder minimale looptijd (ohne mindestlaufzeit).

De grootste internetproviders in Duitsland zijn onder meer:

Als je niet zeker weet welke provider je moet kiezen, is het altijd een goed idee om een ​​vergelijkingswebsite te gebruiken, zoals Verivox. Hier kunt u eenvoudig een reeks tarieven vergelijken die aan uw behoeften voldoen en de beste deal voor u vinden.

Hoe zet ik een internetverbinding in Duitsland op?

Als je eenmaal je provider hebt gekozen, ben je klaar om je huis te verbinden met het world wide web. Gelukkig is het relatief eenvoudig om thuis je internetverbinding in te stellen. Uw provider kan u een installatiepakket mailen met informatie over uw router en configuratie. Als alternatief kunnen ze een monteur regelen om bij u thuis te komen en uw verbinding tot stand te brengen.

Als je al in Duitsland woont en gewoon van het ene bedrijf naar het andere overstapt, neem dan contact op met je nieuwe provider. Ze zullen waarschijnlijk een overstapservice aanbieden. Dit haalt de stress uit het proces en zorgt ervoor dat u de hele tijd online blijft.

Een VPN krijgen in Duitsland

Wanneer u naar het buitenland verhuist, is het belangrijker dan ooit om uw privacy en veiligheid te waarborgen tijdens het online surfen. Voor veel expats betekent dit het aanschaffen van een Virtual Private Network (VPN). VPN’s kunnen u helpen met meer anonimiteit en privacy te browsen, waar ter wereld u ook bent. Ze kunnen ook helpen bij het deblokkeren van online inhoud, zodat u toegang hebt tot uw favoriete sites en platforms vanuit binnen- en buitenland. VPN’s die beschikbaar zijn in Duitsland zijn onder meer:

TV instellen in Duitsland

TV in Duitsland is over het algemeen van behoorlijke kwaliteit en breed toegankelijk in het hele land. Hoewel terrestrische tv in heel Duitsland beschikbaar is, is het aanbod relatief beperkt. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de overgrote meerderheid van de Duitse inwoners toegang heeft tot tv via kabel- of satellietverbindingen. Lees voor meer informatie onze gids over Duitse tv en radio.

Hierdoor vind je een breed scala aan tv-opties en pakketten om uit te kiezen. Veel van de meest populaire tv-abonnementsdiensten maken deel uit van pakketdeals die zijn gebundeld met thuistelefoon-, internet- en zelfs mobiele telefoondiensten.

Voetbal kijken op tv

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw tv-abonnement hangt grotendeels af van het door u gekozen pakket. De meeste providers bieden een scala aan pakketten aan en vele hebben extra functies zoals interactieve tv en aanvullende abonnementen. Sommige van deze tv-pakketten bevatten internationale tv-zenders zoals Comedy Central en MTV. Dit is echter niet noodzakelijk het geval, dus doe vooraf wat onderzoek om er zeker van te zijn dat je de tv-zenders krijgt die je echt wilt bekijken. Voordat u in Duitsland tv gaat kijken, moet u ook de lokale omroepkosten betalen (Der Rundfunkbeitrag), wat in wezen een tv-licentie is.

Voor een betere keuze aan Engelse shows of andere kanalen in een vreemde taal, kunt u overwegen een extra abonnementsservice toe te voegen. U moet echter van tevoren uw onderzoek doen om er zeker van te zijn dat u de juiste voor u krijgt. TV-abonnementsdiensten in Duitsland zijn onder meer:

Deze bieden doorgaans een goed aanbod aan programma’s uit heel Europa en daarbuiten, wat betekent dat u kunt genieten van uw favoriete programma’s en nieuwe kunt ontdekken.

Hoe stel ik een tv in Duitsland in?

Het opzetten van je nieuwe tv-aansluiting in Duitsland is relatief eenvoudig en je kunt dit waarschijnlijk zelf doen. Je ontvangt van je tv-aanbieder een pakket met de kabels en aansluitingen die je nodig hebt. Deze wordt geleverd met een instructieboekje. Dit boekje zal echter waarschijnlijk in het Duits zijn, dus wees voorbereid om uw Duitse taalvaardigheid te oefenen.

Als dat te ingewikkeld klinkt, bieden sommige providers een installatieservice aan voor nieuwe abonnees. De kosten van deze service verschillen per provider, dus controleer vooraf de prijzen.

Uw telefoon-, internet- en tv-rekeningen betalen in Duitsland

Betalen voor uw tv-, internet- of vaste telefoonrekeningen gebeurt meestal op maandelijkse basis. Uw serviceprovider bepaalt de gewenste betalingsmethode. Dit zal waarschijnlijk via een maandelijkse incasso (automatische incasso) of bankoverschrijving. Afhankelijk van uw provider, moet u mogelijk een Duitse bankrekening hebben om deze betalingen in te stellen. Als je nog geen lokaal account hebt, is het mogelijk om er binnen enkele minuten een aan te vragen door een online mobiele bank zoals N26 te gebruiken. Bezoek onze gids voor mobiel bankieren in Duitsland voor meer informatie.

Een klacht indienen over een telecombedrijf

Elk Duits telecombedrijf heeft zijn eigen klachtenprocedure als u vindt dat hun service niet naar wens is. U kunt deze informatie gemakkelijk vinden op hun website. Als u echter over het bedrijf zelf wilt klagen, kunt u dit doen door contact op te nemen met het Duitse federale netwerkagentschap (Bundesnetzagentur), de telecomtoezichthouder van het land. Hier kunt u uw klacht indienen, samen met alle relevante bewijsstukken.

Nuttige bronnen

[ad_2]