Studeren in Dortmund – uitdaging of avontuur?

Studeren in Dortmund - uitdaging of avontuur?

[ad_1]

De dingen die zoveel internationale studenten naar Duitsland trekken, zijn een breed aanbod aan studiemogelijkheden, betaalbare kosten, financiering en de hoge levensstandaard. Als je besluit om hier in het Land van Ideeën te studeren en te wonen, is Dortmund een van de meest aantrekkelijke plekken om te overwegen. Van de ongeveer 600.000 inwoners zijn er ruim 50.000 jonge studenten van over de hele wereld. Daarom beheert Basecamp daar nieuwe geweldige appartementen voor studenten. Is het gemakkelijk om als buitenlander in Dortmund te wonen? Wat zijn de voor- en nadelen of kosten van levensonderhoud voor internationale studenten? Laten we beginnen met het onderzoek.

Is Dortmund een goede plek om te studeren?

Dortmund is de grootste stad in het Ruhrgebied. En wordt beschouwd als het administratieve, commerciële en culturele centrum van het oostelijke Ruhrgebied. Aan de ene kant biedt het een leven in de grote stad, aan de andere kant wordt het “groene metropool” genoemd met parken die bijna de helft van de stad beslaan. Studenten in Dortmund hebben veel educatieve mogelijkheden om uit te kiezen. Er is een breed aanbod aan studieprogramma’s en praktijkcursussen die worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten. Het is algemeen bekend dat universiteiten in Dortmund internationale uitwisseling actief bevorderen. Ze zijn betrokken bij tal van universitaire samenwerkingsverbanden. Dit komt neer op hoogwaardige, gediversifieerde studie- en carrièremogelijkheden. De mensen hier zijn ruimdenkend en vriendelijk en staan ​​te popelen om buitenlanders te helpen. Als je nog steeds twijfelt en je afvraagt ​​of Dortmund de beste plek is om naartoe te verhuizen, zullen we je voorzien van gegevens over de kosten van levensonderhoud, het onderwijssysteem, vacatures en verwachte salarissen. De kenmerken van de meest populaire en erkende universiteiten die hieronder worden vermeld, zullen u zeker aanmoedigen om verdere stappen te zetten om in Dortmund te gaan wonen.

Technische Universiteit Dortmund

Technische Universität Dortmund (TU Dortmund) is de grootste universiteit in de stad, met meer dan 16 scholen. Het werd opgericht in 1968. In 1980 fuseerde het met de Pädagogische Hochschule Ruhr (de Universiteit voor Lerarenopleiding). Het verzamelt 35.000 studenten en meer dan 6.000 medewerkers, waaronder 300 professoren, en biedt ongeveer 80 bachelor- en masteropleidingen aan. Studenten kunnen kiezen uit studierichtingen als Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie, Natuurkunde, Statistiek en Informatica, maar ook Onderwijsonderzoek, Ruimtelijke Ordening, Statistiek en Journalistiek. Bijzondere nadruk wordt gelegd op een uitgebreide lerarenopleiding. Technische Universitat, vanaf 2010 TU Dortmund genaamd, wordt algemeen erkend als een uitstekende onderzoekseenheid op internationaal niveau. Het bezit verschillende instituten en is vooral bekend om zijn uitstekende prestaties. Studeren aan de TU Dortmund kan je studiemogelijkheden aanzienlijk verbreden en je een prestigieus diploma opleveren.

Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten

De Dortmund University of Applied Science and Arts (Fachhochschule Dortmund) heeft ongeveer 669 medewerkers, waarvan 232 professoren. Momenteel zijn er meer dan 12.500 studenten ingeschreven. Het werd opgericht in 1971 door een fusie van verschillende instellingen voor hoger onderwijs. Het biedt een uitstekend aanbod van meer dan 50 bachelor- en masteropleidingen op het gebied van kunst en techniek. De afdelingen Ontwerp, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek, Maatschappelijk Werk, Economie, Informatica en Bouwkunde zijn gevestigd in drie delen van de stad. De Universiteit van Dortmund legt grote nadruk op sterke probleemoplossende vaardigheden, expertise en toepassingskennis. Als je streeft naar veelzijdig, interdisciplinair en praktijkgericht onderwijs, zal deze middelbare school zeker aan je doel voldoen. Daarnaast wordt ongeveer 95% van al het onderzoek uitgevoerd in samenwerking met externe partners zoals het midden- en kleinbedrijf. Dit biedt voordelen voor studenten, die gemakkelijk gewilde werknemers kunnen worden voor particuliere en openbare werkgevers. Als je twijfelt of een buitenlander zich hier thuis kan voelen, de universiteit in Dortmund staat bekend om haar internationale karakter, waardoor het een gastvrije plek is voor studenten van over de hele wereld.

FOM Hogeschool

De FOM Universiteit is sinds haar oprichting in 1993 in Essen sterk internationaal georiënteerd. Het heeft 31 andere locaties, waaronder Dortmund, dat in 2005 zijn deuren opende voor alle kandidaten. FOM is de grootste particuliere universiteit van Duitsland. De belangrijkste missie is het waarborgen van de hoge kwaliteit van academische kennis, sociale competenties en vaardigheden die nodig zijn in de bedrijfspraktijk. Efficiënte organisatie en flexibele aanpak stellen studenten in staat om hun horizon al werkend te verbreden. FOM houdt zich bezig met toegepast onderzoek met een speciale nadruk op het gebied van human resource management, loopbaan- en vaardigheidsontwikkeling. Klinkt professioneel en biedt volop kansen.

ISM Internationale Managementschool

ISM is een particuliere universiteit met staatserkenning, opgericht in 1990 (officieel in 1994). Het hoofdkantoor in Dortmund is met ongeveer 930 studenten de grootste van de ISM-locaties. Het is een gespecialiseerde business school die loopbaangerichte managementopleidingen aanbiedt met een sterke internationale focus. Studeren in ISM Dortmund combineert uitgebreide zakelijke kennis met het nieuwste onderzoek en praktische toepassing.

Dortmund – feiten leven en bestuderen

Dortmund trekt als leider in technologische industrieën studenten aan die geïnteresseerd zijn in IT, productietechnologie en engineering. Automatisering en Robotica, Chemische Technologie en Data Science. Maar ook bedrijfsgerichte faculteiten krijgen steeds meer aandacht. Verschillende scholen werken samen met hightech industrieën, het bedrijfsleven en onderzoeksinstituten. Hierdoor hebben studenten die in Dortmund wonen en studeren grotere kansen om hun carrière te starten. Wonen in Dortmund zal zeker een unieke ervaring zijn, niet alleen vanwege de grote verscheidenheid aan universiteiten en internationale scholen. Het staat vol met recreatieve en culturele activiteiten. Met indrukwekkende bossen en parken, tientallen historische bezienswaardigheden om te verkennen en een gevulde evenementenkalender is het onmogelijk om je te vervelen. De kosten van levensonderhoud in Dortmund voor een gezin en koppels zijn € 1400 en voor studenten € 800. Een kamer in een studentenresidentie kost € 250-€ 300, wat redelijk is in vergelijking met andere Europese steden. Gelukkig kunnen studenten profiteren van tal van kortingen op vervoer, films, evenementen, musea en winkels. Aarzel niet te lang. Het avontuur van dit jaar heeft de kleuren van BVB Dortmund.
[ad_2]