Rijden in Duitsland | Regels, Licentie, Belasting, Import & Export

Rijden in Duitsland |  Regels

[ad_1]

Duitsland mag dan een redelijk goed openbaar vervoersysteem hebben, voor sommige mensen is autorijden de enige manier van reizen. In onze sectie rijden vindt u alles wat u moet weten over deze vorm van vervoer.

Verkeersregels in Duitsland

Om te beginnen zijn er een paar regels waar expats die in Duitsland rijden rekening mee moeten houden, aangezien deze kunnen verschillen van uw eigen land: De wettelijke leeftijd om te rijden in Duitsland is 18 jaar. U mag niet autorijden als u jonger bent dan deze leeftijd. zelfs als de wettelijke rijleeftijd in uw eigen land lager is. Als u in Duitsland rijdt, bent u verplicht uw rijbewijs altijd bij u te hebben. Als je zonder wordt betrapt, riskeer je een boete. De wettelijke limiet voor rijden onder invloed in Duitsland is 50 mg per 100 ml bloed. Dit is lager dan in veel landen. Volgens de wet moeten alle auto’s in Duitsland reflecterende jassen, een gevarendriehoek, koplampgeleiders en een EHBO-doos dragen. Bestuurders en passagiers van motorfietsen en bromfietsen moeten een veiligheidshelm dragen. Ook overdag moeten bromfietsen en motorfietsen met ingeschakelde dimlichten rijden. Mogelijk hebt u een emissiesticker nodig om bepaalde Duitse steden binnen te komen, zoals Berlijn, Keulen, München en Stuttgart.

Rijbewijs

Hoe lang is uw buitenlandse rijbewijs geldig? Kun je hem omruilen voor een Duitse? Moet je testen doen? Onze Rijbewijspagina beantwoordt al uw vragen.

Leren autorijden in Duitsland

Onderdanen van sommige landen zullen het praktische of theoretische rijexamen in Duitsland moeten afleggen om hun rijbewijs in te wisselen. Andere expats overwegen misschien om voor het eerst te leren autorijden. Onze gids begeleidt u door het proces, van het behalen van uw eerste rijbewijs en het inschrijven bij een rijschool (Fahrschule), tot het afronden van uw EHBO-cursus en het afleggen van uw rijexamen.

De Duitse autobaan

Misschien wel de eerste gedachte die mensen hebben als ze denken aan autorijden in Duitsland, de Duitse autobahn heeft wereldwijd een bijna mythische status bereikt als snelweg zonder snelheidslimiet. We nemen je mee door de realiteit op de weg, inclusief regels voor het rijden op de autobahn, kaarten en figuren.

Duitse verkeersborden

Er zijn meer dan 1.000 verkeersborden in de Duitse verkeerswet! Als u van plan bent de wegen in Duitsland op te gaan, moet u ervoor zorgen dat u bekend bent met de verschillende Duitse verkeersborden en hun betekenis.

Uw auto registreren in Duitsland

Alle auto’s in Duitsland moeten worden geregistreerd bij het plaatselijke voertuigregistratiebureau. Dit omvat het indienen van wat papierwerk om Duitse kentekenplaten voor uw auto te ontvangen. Ontdek wat de vereisten zijn en hoe het registratieproces werkt.

BPM, autoverzekering en technische keuringen

Afgezien van het plezier van het rijden op de beroemde Duitse Autobahnen, zijn er een paar administratieve zaken waar autobezitters in Duitsland voor moeten zorgen. Als u een nieuwe (of gebruikte) auto heeft gekocht of uw eigen auto heeft geïmporteerd, moet u deze stappen uitvoeren voordat u uw voertuig kunt registreren. Dit bevat:

Importeren en exporteren van auto’s in Duitsland

Uw droomauto gevonden in het buitenland? Of kan je het gewoon niet verdragen om je oude achter te laten? Onze gids voor het importeren en exporteren van auto’s leidt u door de administratie, belastingen en toeslagen die komen kijken bij het binnenbrengen of verlaten van buitenlandse auto’s in Duitsland.
[ad_2]