Redenen om naar Berlijn te verhuizen

Redenen om naar Berlijn te verhuizen

[ad_1]
Redenen om naar Berlijn te verhuizen | MoveHub Onze site wordt door lezers ondersteund – door op onze links te klikken, kunnen we u matchen met een potentiële leverancier en kunnen we een kleine commissie verdienen voor deze verwijzing. Meer informatie Als je overweegt naar Berlijn te verhuizen, maar je kunt niet helemaal beslissen, dan zijn hier een paar redenen om te overwegen. Ongebruikelijk voor een stad die doordrenkt is van geschiedenis en traditie, is Berlijn in de voorhoede van verschillende culturele veranderingen. Vooral populair bij jonge professionals, heeft Berlijn veel te bieden aan iemand die wil verhuizen naar een stad met een sterke economie, goede vooruitzichten op werk en veel cultuur en uitgaansleven. En met verrassend lage kosten voor levensonderhoud zou Berlijn de perfecte plek kunnen zijn om te genieten van een hogere levensstandaard.

Kosten van levensonderhoud

Als ’s werelds op twee na grootste economische macht zou je kunnen denken dat de hoofdstad van Duitsland een dure plek is om te wonen. Integendeel, Berlijn heeft relatief lage kosten van levensonderhoud. Vastgoedverhuur, reizen en culturele activiteiten zijn allemaal verrassend goedkoop. De officiële beurs voor korte afstanden om met de metro in Berlijn te reizen, is bijvoorbeeld € 1,60, wat redelijk is volgens de normen van elke stad. Zelfs in restaurants verwacht bedienend personeel geen fooi. Maar voor degenen onder ons die het nodig vinden, wordt een extra 5% bovenop uw eindafrekening in Berlijn als meer dan genoeg beschouwd.

Arbeidsmarkt

Duitsland staat bekend om zijn goede arbeidsomstandigheden en werknemers in Berlijn genieten van enkele van de hoogste salarissen ter wereld. Met een genereus uitkerings- en socialezekerheidsstelsel en door de overheid opgelegde baanbescherming, is het niet moeilijk te begrijpen waarom werken in Berlijn zo aantrekkelijk is voor zovelen. En hoe klinkt een 35-urige werkweek en 40 vakantiedagen per jaar? Bovendien heeft Berlijn sinds juli 2013 een werkloosheidspercentage van 6,8%, wat de helft is van het Europese gemiddelde – veelbelovend nieuws voor iedereen die wil emigreren. Evenzo, als je een beginnende ondernemer bent, kan Berlijn de inspiratie zijn die je nodig hebt om je eerste project van de grond te krijgen. Met een bloeiende start-upscene is Berlijn een centrum van creativiteit met bedrijven als Soundcloud en Better Place die hier hun roots claimen. Berlijn herbergt ook veel co-working-ruimtes, waar je tegen een zeer redelijke prijs bureauruimtes kunt huren in kantoren of cafés.

Cultuur

In de afgelopen jaren heeft Berlijn een nieuw soort jonge, moderne kunstenaars aangetrokken wier invloed over de hele wereld voelbaar is. In de afgelopen tijd is Berlijn een culturele hotspot geworden met meer dan 1500 theaters, meer dan 300 kunstgalerijen, 250 openbare bibliotheken, meer dan 175 musea, 130 bioscopen en 3 operahuizen die nu in de stad wonen. In Berlijn houdt het nachtleven nooit op en als je een fan bent van elektronische muziek: de hoofdstad van Duitsland bevindt zich op het snijvlak van techno en housemuziek. In deze stad zijn clubs en pubs vrijwel altijd open; in Berghain bijvoorbeeld gaan de clubs in het weekend om 01.00 uur open en sluiten ze op zondag pas om 12.00 uur.

Selecteer de grootte van uw verhuizing om gratis offertes te ontvangen

Milieuvriendelijk

Berlijn wordt nu beschouwd als een milieuvriendelijke stad en staat vooral bekend om zijn duurzame transportsysteem. Voor een stad die groter is dan New York, heeft Berlijn een uiterst efficiënt openbaar vervoer. Met zijn metrosysteem heeft Berlijn 170 metrostations, een uitgebreid tramsysteem en een groot busnetwerk. Al dit openbaar vervoer betekent minder verkeer en minder vervuiling, waardoor Berlijn de status van milieuvriendelijke stad krijgt. Bovendien heeft Berlijn een geweldig huur-een-fiets-programma en fietsen zijn goed voor meer dan 15% van het totale verkeer in de straten van Berlijn. Met meer dan 400 mijl aan fietspaden en fietsstations op vrijwel elke straathoek, is fietsen een van de beste manieren om door de stad te reizen. En met fietsverhuur vanaf 8 cent per minuut, wie zou niet in de verleiding komen? Op je fiets dan. Volgende halte, Berlijn?
[ad_2]