Mooiste plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Mooiste plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Duitsland is een van de weinige West-Europese landen gevuld met geschiedenis en diverse landschappen. Berlijn, de hoofdstad van het land, is een culturele hotspot waar veel te zien is, waaronder de Brandenburger Tor en locaties uit de Tweede Wereldoorlog. München staat bekend om zijn Oktoberfest en bierhallen, terwijl Frankfurt wolkenkrabbers en de Europese Centrale Bank heeft. Wat uw interesse ook is, u zult zeker iets vinden om u bezig te houden in Duitsland.

Keulen is een levend leerboek over geschiedenis

De kathedraal van Keulen is een must-see bij een bezoek aan deze stad. Het is enorm groot en ligt direct naast het treinstation en werpt een schaduw over de treinen als je aankomt. Dit komt doordat de Rijn extreem breed is en er dagelijks schepen en bruggen over varen. Echter, in plaats van de kathedraal te prijzen, zou je in plaats daarvan de Romaanse kerken moeten prijzen. Ze zijn verrassend bescheiden.

De middeleeuwse en vroegmoderne geschiedenis van de stad onthult haar rol als belangrijk verkeersknooppunt aan de Rijn. Ambachtslieden waren georganiseerd in zelfbesturende gilden, en sommige waren zelfs alleen voor vrouwen. De stad was in de middeleeuwen een belangrijke Rijnhaven en industriecentrum. Keulen is de stad met de hoogste concentratie aan historische bezienswaardigheden in Duitsland. Tegelijkertijd is de middeleeuwse kathedraal van de stad nog steeds de best bewaarde gotische architectuur.

Slot Neuschwanstein staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Kasteel Neuschwanstein, gelegen in Beieren, werd gebouwd door koning Ludwig II als zijn privétoevluchtsoord. Het kasteel werd vervolgens voor het publiek geopend en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. De ligging in de Alpen maakt het kasteel ook tot een van de meest bezochte locaties in Europa. De architectuur en het ontwerp van het kasteel zijn een voorbeeld van de romantiek van kastelen en de Wagneriaanse interesse van zijn koning Ludwig II.

De witte kalkstenen gevel van het kasteel contrasteert met de donkerblauwe torentjes en torens. Dit prachtige bouwwerk is gebouwd op een rotsachtige heuvel met een prachtige Alpenachtergrond. Ontworpen om er ouder uit te zien dan zijn leeftijd, heeft Neuschwanstein verschillende kenmerken waardoor het er ouderwets uitziet. Het is ook ingericht met decoratieve torentjes en gevels, balkons, beeldhouwwerken en tuinen. Het kasteel is een bi- en tri-foria en werd in verschillende opeenvolgende fasen gebouwd.

Neurenberg is een sprookjesstad

Neurenberg, een sprookjesachtige stad in Duitsland, ligt in het zuiden van Franken en is een van de oudste steden van Europa. U kunt door het middeleeuwse stadscentrum wandelen, met onder meer de oude binnenstad, die zich aan weerszijden van de rivier de Pegnitz uitstrekt. Het is ook de thuisbasis van het prachtige Weinstadel-gebied, met een indrukwekkende brug over de rivier. Er is veel te zien en te doen in deze betoverende stad.

Voor middeleeuwse architectuur omsluiten de prachtige stadsmuren van Neurenberg een middeleeuwse stad. De kathedraal heeft een enorm orgel en je kunt een rondleiding krijgen door de middeleeuwse kerkers van de stad. Hoewel zwaar gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, slaagden de inwoners van de stad erin om het te herbouwen met wat er over was van de oorlog. Tegenwoordig is de middeleeuwse stad een populaire toeristische bestemming. Neurenberg heeft voor iedereen veel te bieden.

Ramsau is een sprookjesstad

Het kleine dorpje Ramsau ligt in de Duitse Alpen, te midden van schilderachtige landschappen en een kabbelende rivier. De kerk met uivormige koepel en de vredige meren Königssee en Hintersee accentueren de idyllische omgeving van de stad. Het nabijgelegen Watzmann-massief, dat boven de stad uitsteekt, vormt een spectaculair decor voor dit pittoreske stadje. Van winter tot lente verandert de hele regio in een sprookjesachtig wonderland.

Misschien heb je foto’s van dit bergdorp gezien in Duitse brochures en reisgidsen. De beeldschone architectuur in middeleeuwse stijl spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van toeristen. Het pittoreske bergstadje is de thuisbasis van een ansichtkaart-perfecte kerk van Sint-Sebastiaan, en de locatie is perfect om te wandelen in de omliggende bergen. Een populair wandelgebied, de Wimbach-kloof, ingeklemd tussen het Watzmann- en Hochklater-massief, is ook een populaire wandelbestemming. Onderweg vindt u verschillende watervallen en houten loopbruggen.

Regensburg is een barokke stad

Regensburg, gelegen aan de samenvloeiing van drie rivieren, werd voor het eerst bewoond tijdens het stenen tijdperk. De Romeinen vestigden hier in 179 na Christus een garnizoensstad. De stad herbergt een aantal indrukwekkende renaissancegebouwen. De historische Neupfarrkirche is het oudste gebouw van de stad en heeft een interieur in renaissancestijl.

De geschiedenis van de stad wordt gedocumenteerd op de Document Neupfarrplatz, een informatiecentrum dat verhalen vertelt over de tweeduizendjarige geschiedenis van het plein. De adellijke families van Regensburg hebben hoge torens gebouwd om te pronken met hun rijkdom, en de Patriciërstorens zijn een voorbeeld. Het Goliathhaus, dat rond 1260 werd gebouwd, is een ander voorbeeld. De buitenkant is voorzien van een enorme muurschildering waarop David en Goliath zijn afgebeeld.

Regensburg is een van de oudste steden van Duitsland. Het is gelegen aan de Donau, op de noordelijke punt van de Duitse deelstaat Beieren. Regensburg is ook de hoofdstad van Opper-Palts en een van de grootste nederzettingen in Beieren. De stad heeft een aantal historische gebouwen, waaronder het Walhalla monument. Het historische centrum is relatief klein en gemakkelijk te voet te verkennen. Deze kleine stad is een aangename verrassing wanneer u naar Beieren reist.

Als je van kroegen en bier houdt, is Regensburg een geweldige plek om te genieten van een lekker biertje. Het ligt aan de oevers van de Donau en de zon gaat elke avond onder in deze stad aan de rivier. De beroemde zonsondergangen van Regensburg zijn een kijkje waard, vooral als je een biertje drinkt en een waterpijppijp rookt. Er zijn veel geweldige plekken om te ontspannen en tot rust te komen terwijl u geniet van de avonden in Regensburg.

De culturele scene in Regensburg is net zo gevarieerd als de oude binnenstad van de stad. Tot de attracties behoren de Domspatzen, een van de oudste jongenskoren ter wereld. Er zijn ook tal van restaurants, bars en pubs om te ervaren. Regensburg heeft ook moderne winkels. Breng zeker een bezoek aan de Handlmaier-winkel, waar u de beroemde zoete mosterd kunt kopen. Voor wie van geschiedenis houdt, is Regensburg ook de thuisbasis van het beroemde barokke kasteel.

Ook de oude binnenstad van Regensburg is een uitstekende plek om een ​​dag sightseeing te beginnen of te eindigen. Er zijn geplaveide straten en kronkelende steegjes door het historische centrum. Dit UNESCO-werelderfgoed is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. De oude stad is bekleed met prachtige oude kerken en aristocratische huizen die dateren uit de 13e en 14e eeuw.

Hamburg is een toegangspoort tot de wereld

De haven van Hamburg is een onmisbare schakel tussen de rest van de wereld en Duitsland. De stad is lange tijd een handelscentrum geweest en is een van de economisch en cultureel meest belangrijke steden in de regio. De haven is een van de grootste van Europa, de tweede alleen voor Londen. Het is zelfs het knooppunt voor trans-Atlantische vracht- en passagiersreizen van Centraal-Europa naar de VS, en het blijft zijn banden met zijn rijke geschiedenis koesteren.

De havenstad Hamburg is een van de grootste van Duitsland en de historische zeevaartgeschiedenis is duidelijk zichtbaar in de moderne skyline. De rivieren Elbe en Alster vormen een opmerkelijk schilderachtig decor voor de stad. Het maritieme verleden van de stad speelt een belangrijke rol in het karakter van de stad. Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland, na Berlijn, en de grootste niet-hoofdstad van de EU. De waterkant van de stad heeft een wereldwijde aantrekkingskracht en herbergt meer dan driehonderd buitenlandse dochterondernemingen. Bovendien is Hamburg een van ’s werelds grootste luchtvaartcentra.