Is München een bezoek waard? 10 redenen waarom u de hoofdstad van Beieren moet bezoeken

Is München een bezoek waard?  10 redenen waarom u de hoofdstad van Beieren moet bezoeken

[ad_1]

10 redenen waarom u München, Duitsland moet bezoeken

Ik weet zeker dat u momenteel bezig bent met het voorbereiden van uw Europese of Duitse reisroute. En nu sta je op het punt dat je je afvraagt ​​of München wel de moeite waard is om te bezoeken. Wel is het? Absoluut! Ik zeg dit niet alleen als local, ook al hou ik van mijn geboorteplaats. In plaats daarvan zijn er nogal wat objectieve redenen waarom je München zou moeten bezoeken. In deze post ga ik je tien geweldige redenen geven waarom je een tussenstop moet maken in de prachtige hoofdstad van Beieren. Je denkt waarschijnlijk aan lederhosen en folkloristische dansen als je voor het eerst van München hoort, maar er is eigenlijk oneindig veel meer over de derde -de grootste stad van Duitsland, het duurt meer dan een maand om alles te verkennen. Hier zijn alle redenen om uw vragen te beantwoorden of München de moeite waard is om voor eens en voor altijd te bezoeken:

1. Meer toeristische attracties dan je kunt tellen

Het Antiquarium in het Residence Palace in MünchenDe fantastische eetzaal Antiquarium in het Residence Palace Zodra u begint met het plannen van uw dagen in München, zult u merken dat er zoveel toeristische attracties zijn. Hier is een post met de top 20 dingen om te zien in München, maar er zijn er in feite gemakkelijk 30 meer bezienswaardigheden. Duitsland heeft veel mooie steden. Berlijn, Erfurt, Bayreuth – maar geen daarvan heeft zoveel hoogtepunten als de hoofdstad van Beieren!

2. Verbazingwekkende kastelen op slechts een korte rit met de bus

Kasteel Neuschwanstein in de winter - slechts een korte dagtrip vanuit MünchenHet prachtige kasteel Neuschwanstein in de winterEr zijn alleen al in de stad 5 kastelen en paleizen, en nog eens 10 in de buurt van München. Illustere namen als Nymphenburg, Neuschwanstein, Linderhof, Salzburg of het keizerlijke kasteel in Neurenberg komen meteen voor de geest. En dan hebben we het nog niet eens over de ontelbare kleinere kastelen in de vele kleine stadjes in Beieren. Als je door een echt sprookje wilt wandelen, dan is mijn woonplaats een uitstekende thuisbasis! Een dagtocht naar Castel Neuschwanstein vanuit München kan niet eenvoudiger.

3. Meer museum dan je ooit in één reis zou kunnen bezoeken

Een tentoonstellingsruimte in de Alte Pinakothek in MünchenEen tentoonstellingsruimte in de Alte PinakothekWist je dat er meer dan 60 musea in München zijn? Nou, die zijn er – en dan heb ik het niet over kleine privécollecties met een kamer of twee. Om je een goede indruk te geven van waar ik het over heb, is hier een lijst met de 20 beste musea in München. In mijn woonplaats vind je zowel het oudste als het meest bezochte museum van Duitsland. Er zijn technische musea, natuurhistorische musea en plekken voor oude meesters, Egyptische kunst en hedendaagse kunst. Ik weet zeker dat je iets zult vinden dat je interesseert!

4. Het is de veiligste grote stad van Duitsland

Veel reizigers maken zich zorgen over hun veiligheid als ze naar het buitenland gaan. En dat is natuurlijk een terechte kwestie. Alles is een beetje anders, je spreekt misschien de taal niet, etc. Bijna iedereen heeft familieleden of kennissen die het doelwit zijn geworden van zakkenrollers of oplichters. In München hoef je echt helemaal niet bang te zijn. Het is verreweg de veiligste grote stad van Duitsland en een bijzonder goede plek voor vrouwelijke soloreizigers.

5. Tal van uitstekende mogelijkheden voor dagtochten

Het prachtige vakwerkhuis van Bamberg - een van de beste dagtochten vanuit MünchenHet prachtige vakwerkstadhuis van BambergMünchen is een van de meest welvarende regio’s ter wereld. Het is ook de plek met de hoogste huren en de meeste banen. Je weet waarom? Want het is ook een van de meest leefbare steden ter wereld. Een belangrijke reden hiervoor zijn de vele dagtochten die u vanuit München kunt maken. Er zijn 7 UNESCO-werelderfgoedlocaties op slechts een korte dagtrip verwijderd. En natuurlijk zijn er prachtige middeleeuwse stadjes met vakwerkhuizen zoals Rothenburg ob der Tauber, Innsbruck of Oberammergau. Zelfs als je een maand zou blijven, zou je niet alles kunnen zien.

6. Een van de beste plekken om te winkelen in Europa

De Marienkirche gezien vanaf het nieuwe stadhuisWist je dat München een van de grootste en oudste voetgangersgebieden van Europa heeft? Vrijwel de hele binnenstad is autovrij en je vindt hier ontzettend veel leuke winkels. In de beroemde Maximillanstraße vind je de high-end labels, terwijl het gebied rond de Platzl de beste plek is om souvenirs te kopen. De gehele lengte van het voetgangersgebied van München is bijna 3 kilometer!

7. Veel fantastische festivals, zoals het Oktoberfest

Het Oktoberfest in München, mensenmassa's die langs de weg van het volksfeest lopenUitzicht langs de hoofdstraat van het Oktoberfest Natuurlijk heeft u wel eens van het Oktoberfest gehoord. Het grootste volksfeest ter wereld trekt jaarlijks miljoenen toeristen naar München. Maar wist je dat er eigenlijk nog heel veel andere festivals zijn? Er is het Frühlingsfest (Lentefeest), het Winter Tollwood, de Auer Dult en het Kocherlball. In december wordt de hele binnenstad omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Er is eigenlijk een festival voor elk seizoen. Dus ja, München is een bezoek waard!

8. Uitstekend eten en bier

De biertuin op de Viktualienmarkt in München, GemranyDe biertuin op de Viktualienmarkt in München herbergt de oudste continu brouwende brouwerij ter wereld. Augustiner Bräu produceert al sinds 1328 het beste bier! Er is zelfs een oudere brouwerij: Weihenstephan kan zijn oorsprong vinden in de 8e eeuw. Hacker-Pschor werd opgericht in 1417, terwijl Löwenbräu dateert uit 1383. Kortom, bier heeft een zeer lange en actieve geschiedenis in Beieren. Sterker nog, er was ooit zelfs een burgeroorlog omdat ze de bierprijzen verhoogden. Als toerist kun je plaatsnemen in een van onze biertuinen (we hebben ze tenslotte uitgevonden) en deel uitmaken van die lange geschiedenis.

9. Een goede combinatie van geschiedenis en moderne levensstijl

De ingang van de BMW-wereld en het bwm-museum in MünchenBMW Welt & museumMünchen is een van de jongere steden in Duitsland. Het werd “pas” gesticht in 1158, maar kreeg al snel bekendheid toen het een belangrijk machtscentrum werd voor de heersende hertogen van Beieren. Er zijn veel mooie historische bezienswaardigheden die u kunt verkennen. Erg populair onder toeristen is de nazi-wandeltocht door München, maar er zijn natuurlijk ook veel andere manieren om de stad te beleven. Maar er is ook een moderne kant van München. Ga naar de fantastische BMW Welt en je zult snel merken dat de hoofdstad van Beieren een wereldspeler is. Zowel de auto- als de IT-sector zijn ijzersterk. De mix van oud en nieuw, oude tradities en een moderne manier van leven maakt München bijzonder betoverend.

10. Zeer dicht bij de bergen en grote meren

Herfst in het park van Slot Nymphenburg in MünchenHerfst in het park van Slot NymphenburgLocals bezoeken kasteel Neuschwanstein niet elk weekend. Maar we houden van wandelen, skiën en zwemmen. De bergen zijn zo dichtbij (je kunt ze zelfs zien op heldere dagen). Er zijn 4 grote meren op slechts een paar minuten buiten München en er zijn voldoende skigebieden. In München zelf kun je zelfs gaan surfen (breng zeker een bezoek aan de beroemde Eisbachwelle!). In de zomer zijn ook de vele openbare parken en de rivier de Isar erg populair. Het is een erg groene stad met veel verschillende manieren om je vrije tijd door te brengen!

is München een bezoek waard? Absoluut!

München is absoluut een bezoek waard. Er zijn zoveel geweldige toeristische attracties, belangrijke historische bezienswaardigheden, prachtige parken en kastelen, een actief nachtleven, goede winkelmogelijkheden en geweldige festivals. Bovenal ligt het in het centrum van een cultureel landschap dat mensen al eeuwenlang vormgeven en vele opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocaties zijn slechts een korte treinreis verwijderd. München is een geweldige plek om te bezoeken en je kunt gemakkelijk 3 dagen of langer in de hoofdstad van Beieren doorbrengen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om langer dan één dag te blijven! München is het waard!

Is het de moeite waard om München, Duitsland te bezoeken?  10 redenen waarom München onderdeel zou moeten zijn van elke Duitse reisroute!  De hoofdstad van Beieren is ronduit geweldig en er zijn zoveel toeristische attracties en dingen te doen in München
[ad_2]