Europeanen rangschikken Berlijn als de vierde beste stad ter wereld om in te werken

Europeanen rangschikken Berlijn als de vierde beste stad ter wereld om in te werken

[ad_1]

In een recente studie is gekeken welke steden het populairst zijn voor Europeanen om in te werken. Werken in Duitsland bleek een populaire optie, met Berlijn als de vierde meest populaire stad voor Europese werknemers.

De European Talent Intelligence Manual 2022

Nu de Europese arbeidsmarkt met enorme tekorten te kampen heeft en er steeds meer vacatures onvervuld blijven, hebben veel recruiters en internationale bedrijven moeite om geschoolde arbeidskrachten aan te trekken. Om enig licht op deze kwestie te werpen en bedrijven te helpen werknemers aan te trekken, heeft het in Rotterdam gevestigde marktonderzoeksbureau Intelligence Group de allereerste Europese Talent Intelligence Manual voor 2022 samengesteld. Het onderzoek evalueerde de professionele ervaringen en motivaties van bijna 100.000 Europeanen om de meest populaire steden over de hele wereld te ontdekken. Meer dan 700 steden deden mee aan de studie van dit jaar, met Londen bovenaan de ranglijst ondanks de uitdagingen die de Brexit met zich meebracht.

Berlijn staat op de vierde plaats van meest populaire stad voor Europese werknemers

Uit het onderzoek bleek dat Berlijn de populairste Duitse stad was en de vierde meest populaire stad ter wereld, waarbij 13 procent van de respondenten de Duitse hoofdstad in hun top drie steden had om in te werken. Het onderzoek bracht ook enkele belangrijke feiten over werken in Duitsland naar voren , zoals dat het minimumloon in Duitsland 1.621 euro per maand is en het gemiddelde salaris 2.412 euro per maand. Uit het onderzoek bleek ook dat werknemers naar Duitsland werden aangetrokken vanwege de belofte van een goed salaris, vaste arbeidscontracten, een grote verscheidenheid aan banen, een goede werkomgeving en een aanvaardbare werkdruk. Duitsland bleek populair bij expats, met meer dan 886.000 mensen die naar Duitsland migreerden. Duitsland in 2019. Ook Duitsers vertrekken graag uit de Bondsrepubliek: 10 procent van de Duitsers wil in het buitenland wonen en werken. Dienovereenkomstig verlieten in 2019 iets meer dan 576.000 Duitsers Duitsland. Redenen om naar het buitenland te willen verhuizen waren onder meer ervaring opdoen, een nieuwe taal leren en andere culturen ontdekken.

Top 10 steden om in te werken over de hele wereld

Volgens de European Talent Intelligence Manual 2022 zijn de volgende steden het populairst onder Europeanen: Londen New York Parijs Berlijn Barcelona Madrid Sydney Rome Amsterdam Wenen Het volledige rapport is te vinden op de website van Intelligence Group. Door op abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.
[ad_2]