6 redenen waarom u in Duitsland zou moeten wonen

6 redenen waarom u in Duitsland zou moeten wonen

[ad_1]

Bas Teunissen

Bijgewerkt op aug 02 • 8 minuten gelezen Heb je je afgevraagd hoe het is om als expat in Duitsland te wonen? Gelukkig weet HousingAnywhere daar het een en ander van. Blijf lezen om erachter te komen waarom honderdduizenden internationals elk jaar naar Duitsland verhuizen. We bespreken de belangrijkste redenen waarom we denken dat Duitsland de plek is om te wonen, namelijk: de mensen, de structuur en stabiliteit in het land, de hoge levensstandaard en de kansen die het land expats en internationale studenten zoals jij biedt!

1. Het Duitse volk is gemakkelijk warm te lopen

“ Hoe zijn de Duitse mensen? ” Stereotiep worden de Duitsers afgeschilderd als streng, precies en zonder echt gevoel voor humor. Hoewel het tot op zekere hoogte in de waarheid geworteld is, is het vooral een kwestie van de mensen leren kennen, vooral buiten formele situaties om. Als je uit een meer relaxte cultuur komt, kan de directheid en voorliefde van de Duitsers voor regels, structuur en tijd bot of zelfs grof overkomen. Dus als u naar Duitsland verhuist, gaat het erom wat u zegt, niet hoe u het zegt. Tegelijkertijd zal deze directheid het heel gemakkelijk voor je maken om te weten waar je mee te maken hebt. Als u bijvoorbeeld iemand vraagt ​​’hoe gaat het’, krijgt u een oprecht, waarheidsgetrouw antwoord, aangezien uw vraag op het eerste gezicht wordt opgevat in plaats van over koetjes en kalfjes. Tegelijkertijd betekent het aangaan van een toezegging, bijvoorbeeld afspreken om 13.00 uur, dat je er ook daadwerkelijk op dat tijdstip moet zijn. Sterker nog, je zult meer vrienden vroeg opdagen. Als je te laat komt, ook al is het maar 10 minuten, is het beleefd om je gesprekspartner dit van tevoren te laten weten. Beschuldigd! (sorry). In tegenstelling tot Engelstaligen hebben Duitsers een specifieke manier om een ​​formele of informele manier uit te drukken om je gesprekspartner aan te spreken. Ofwel, is formeel en wordt gebruikt om respectvol iemand aan te spreken die ouder is dan jij, of iemand in een hogere positie (zoals je baas of gezagsdragers zoals de politie). Du is informeel en kan worden gebruikt voor vrienden, kinderen of mensen van uw eigen leeftijd. Als u niet zeker weet welke u moet gebruiken, gebruikt u gewoon Sie. Als je vrienden maakt, laat je nieuwe Duitse vriend dan het voortouw nemen of je klaar bent om naar Du over te stappen. Maak je geen zorgen, het is niet allemaal rechttoe rechtaan stoïcisme. Door een middenweg te vinden, in een informele situatie, stellen de Duitsers zich vrij gemakkelijk open! Als gevolg hiervan hoef je je zelden zorgen te maken over nepglimlachen, omdat Duitsers gewoon geen tijd hebben om een ​​vriendschap te vervalsen. Als je vrienden maakt in Duitsland, kun je er zeker van zijn dat je op hen kunt rekenen! Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde; als een Duitser je niet echt mag, zullen ze geen moeite doen om te doen alsof ze dat wel doen. Dus probeer zo oprecht mogelijk te zijn en het komt wel goed. De Duitsers zelf zijn dus zeker een goede reden om naar Duitsland te verhuizen!Ook ja, veel Duitsers houden inderdaad erg van hun Bier und Bratwurst. Prost!

2. Duitsland biedt structuur en stabiliteit

“ Hoe is het om in Duitsland te wonen? De eerder genoemde voorliefde voor regels, structuur en precisie resulteert in een land dat trots mag zijn als de economische motor van de Europese Unie. Duitsland is ook een van de veiligste landen ter wereld en staat op nummer 2 als “extreem efficiënt” in de Corona Safety Ranking (DKV.global, 2020). Afgezien van het virus staat Duitsland op nummer 20 van de 163 landen als een van de veiligste landen ter wereld, iets achter landen als België en Ierland (GFmag.com, 2019). Natuurlijk zijn sommige buurten in grote steden misschien niet zo goed als andere, maar er zijn genoeg Duitse steden die de kwaliteit van leven bieden waarnaar je op zoek bent. Een grote bijdrage aan deze cijfers is het feit dat Duitsland een sterk ontwikkeld infrastructuursysteem heeft, evenals een efficiënt overheids- en wetshandhavingssysteem. Hoewel kleine criminaliteit zoals zakkenrollen en diefstal nog steeds veel voorkomt, is daadwerkelijke geweldsmisdrijven vrij zeldzaam. Anders dan in landen als de VS is de relatie van het publiek met wetshandhaving positief en respectvol. Daarnaast is er weinig corruptie, zijn de straten schoon en is de arbeidsmarkt robuust, wat leidt tot een sterke basis voor een stabiele samenleving. Hoewel mensen over het algemeen een net zo druk leven leiden als waar dan ook, houden Duitsers van rust en stilte. Ruw gedrag wordt meestal bewaard voor voetbalwedstrijden, Oktoberfest en andere festivals. Al met al is Duitsland een land waar je zowel het snelle stadsleven als de rustige voorstedelijke ervaring kunt vinden, allemaal vanuit een positie van veiligheid, zekerheid en stabiliteit. Kortom, de veiligheid van het land, de hoogontwikkelde infrastructuur en de robuuste economie stellen Duitsland in staat om u een zeer stabiele reden te bieden om naar het land te verhuizen.

3. Duitsland biedt een hoge levensstandaard

“ Is Duitsland een goede plek om te wonen? ”De Duitse en Europese economie, evenals de culturele voorkeur voor regels, papierwerk en een algeheel ordelijk wezen, hebben geleid tot een hoge levensstandaard. Duitse salarissen zijn behoorlijk solide, waardoor iedereen met een fulltime of zelfs parttime baan redelijk comfortabel kan leven. Om je een indicatie te geven, zelfs stagiaires bij Duitse bedrijven krijgen een fatsoenlijk loon zodat ook zij kunnen voldoen aan de levensstandaard. Boodschappen zijn vrij goedkoop, wat betekent dat andere Europeanen dicht bij de Duitse grens vaak de reis maken om wat geld te besparen op boodschappen en benzine. De Duitse gezondheidszorg is voor een groot deel een door de staat beheerd collectief systeem, waar de meeste werknemers in loondienst deel van uitmaken. Dit systeem garandeert in wezen dat iedereen toegang heeft tot gezondheidszorg met slechts een kleine bijdrage, een belangrijke indicator dat de levensstandaard in een land nieuwe hoogten heeft bereikt! Huren is vrij gebruikelijk in Duitsland en als nieuwe expat in het land zal dit een deel van uw inkomen in beslag nemen. Dat gezegd hebbende, de stijging van de huurprijzen in een stad als Berlijn is al afgeremd. Deze zogenaamde Mietbremse is er nu om huurders te behoeden voor verdere waanzinnige huurverhogingen. Autobezit is heel gewoon in Duitsland (misschien vanwege de Autobahn?), hoewel je er vrij gemakkelijk zonder kunt. Hoewel fietsen niet zo populair is in Nederland of Denemarken, is een fiets een goedkope en efficiënte manier om door de Duitse straten te navigeren. Als alternatief bieden de grotere Duitse steden een efficiënt openbaar vervoersysteem waarmee je in een mum van tijd overal bent waar je heen moet. Zelfs in kleinere steden zal er in ieder geval een betaalbaar bus- of treinsysteem zijn om op te vertrouwen. Kortom, de combinatie van een relatief hoog inkomen, sociale zekerheid, gezondheidszorg en gemakkelijk beschikbaar vervoer maakt de levensstandaard in Duitsland zo aantrekkelijk voor mensen die uit het buitenland komen.

4. Duitsland is geweldig voor Engelstaligen

“ Hoe is het leven in Duitsland zonder Duits te spreken? ” Verhuizen naar een nieuw land kan eng zijn, vooral als het een land is waar de taal helemaal niet lijkt op je moedertaal. Dus hoe is Duitsland voor degenen die geen Duits spreken? Eigenlijk is het niet zo erg. In de grote steden hebben de meeste Duitsers op zijn minst een rudimentaire kennis van het Engels. Engels wordt op Duitse scholen onderwezen, maar is niet zo goed ingeburgerd als in bijvoorbeeld Nederland. Dit kan te wijten zijn aan een verminderde invloed van tv, aangezien tot op de dag van vandaag veel programma’s die oorspronkelijk in het Engels zijn, nog steeds in het Duits worden nagesynchroniseerd. Dus ondanks de toenemende focus op internationaliteit wordt de Duitse taal enorm gewaardeerd. Als gevolg hiervan is het gemakkelijk om punten te scoren bij de lokale bevolking door op zijn minst te proberen hun taal te leren en te spreken als uw verblijf langer dan een paar maanden duurt. Trouwens, dat is hoe dan ook de helft van het plezier van in het buitenland wonen! Hoe dan ook, je Engels zal je niet helemaal in de steek laten tijdens je verblijf. Zo zullen de meeste Duitse politieagenten tot op zekere hoogte Engels kunnen spreken, vooral in grote steden of bij het bijwonen van (internationale) muziek- of sportevenementen. Grotere steden zoals Berlijn of een financieel centrum zoals Frankfurt vergroten uw kansen verder, aangezien ze grotere aantallen Engelssprekende toeristen zien of een meer internationale zakelijke bevolking hebben. Als je de eerder genoemde punten wilt scoren, is er geen betere plek om Duits te leren dan Duitsland zelf! De lessen zijn redelijk betaalbaar en overal verkrijgbaar, dus er is bijna geen reden om het niet eens goed te proberen. Zorg ervoor dat u uw Duitse vrienden of collega’s vertelt dat u wilt oefenen, anders loopt u het risico dat uw Duitse inspanningen worden begroet met uw partner die overschakelt op (bijna) vloeiend Engels. Bovendien zal het opbouwen van een voldoende niveau van vaardigheid in de Duitse taal uw kansen op een baan in de toekomst verder verbeteren.

5. Expats hebben grote kansen op de Duitse arbeidsmarkt

“ Kan ik als expat werk vinden in Duitsland? Duitsland staat bekend als de economische motor van de Europese Unie. Sterker nog, het is een van de top 5 economieën ter wereld! Ondanks de Corona-crisis is er in bijna elke branche nog steeds vraag naar hoogopgeleide arbeidskrachten. Als je uit de EU komt, heb je niet eens echt een vergunning nodig om in Duitsland te wonen en te werken, dus als je een geweldige carrièremogelijkheid vindt, moet je die serieus overwegen. De salarissen zijn relatief hoog, de kwaliteit van leven is geweldig en de balans tussen werk en privéleven is goed, dus het zou zeker jouw expatdroom kunnen zijn die uitkomt. Zoals eerder besproken, kom je met je Engels best ver in Duitsland. Daarnaast is er een scala aan grote internationale bedrijven die vertrouwen op Engels sprekend personeel waaruit u kunt kiezen. Is Engels ook je tweede taal? Wees niet verlegen, want als je naast Engels nog een extra taal kent, kun je je kansen op een baan alleen maar vergroten! Duitsland is een hightechland, dus met je vaardigheden als ingenieur of IT-expert kom je een heel eind. Als industriële krachtpatser is de auto-industrie een van de drijvende krachten (sorry) voor de economie. Als zodanig is er altijd vraag naar banen op het gebied van wetenschap, data en productie. Als u van buiten de EU komt, helpt het om een ​​baan te hebben voordat u een visum aanvraagt. In feite kan uw nieuwe baas u in de eerste plaats helpen bij het vergemakkelijken van uw visumaanvraag.

6. Duitsland snakt naar internationale studenten en stagiaires

“ Geeft Duitsland academische cursussen in het Engels? ”Tot de komst van Corona was de internationale mobiliteit ongekend hoog. Nu de wereld langzaam herstelt van het virus, steken internationale studenten opnieuw hun tenen over de grens. Met Brexit nog steeds in de achteruitkijkspiegel en een uitstekend antwoord op virusbeheersing, is Duitsland een interessante bestemming geworden voor studenten en stagiaires van over de hele wereld. Deze interesse is de Duitsers niet onopgemerkt gebleven, want ze werken er hard aan om aan de verwachtingen van internationale studenten te voldoen als een van de top 5 studiebestemmingen ter wereld. Het aantrekken en behouden van talent is belangrijk voor de meeste van de best ontwikkelde landen ter wereld, en ook Duitsland heeft maatregelen genomen om zichzelf steeds aantrekkelijker te maken. Als gevolg hiervan bieden steeds meer universiteiten cursussen in het Engels aan, evenals de studentenhuisvestingssector die hun huisvesting afstemmen op de behoeften van inkomende studenten en expats. Het Duitse onderwijssysteem is van zeer hoge kwaliteit. Dit, in combinatie met betaalbare tarieven voor buitenlandse studenten aan openbare universiteiten, de juiste behandeling van stagiairs in Duitse bedrijven en een grote, stabiele kennishongerige economie, maakt dat Duitsland echt een plek is waar een ambitieuze internationale student een leven voor zichzelf kan opbouwen. Dus of je nu hier bent voor de mensen, de opleiding of je carrière (of allemaal), Duitsland is een land van kansen waar je het meeste uit je talenten kunt halen! Neem contact op met content@housinganywhere.com als u suggesties of vragen heeft over de inhoud op deze pagina.
[ad_2]