Werkvergunning Duitsland: visumvereisten, geschiktheid, kosten

Relevante artikelen

Als het gaat om werken of studeren in het buitenland, is Duitsland over de hele wereld een populaire keuze. Perfecte balans tussen werk en privéleven, snelle economische groei en hoge arbeidsparticipatie zijn de redenen waarom het land een droom is geworden van miljoenen om voor te werken. Wist je dat 35 uur per week in Duitsland recht geeft op 20 vakantiedagen per jaar? Om in Duitsland te werken, studeren of wonen, zijn er verschillende toelatingseisen waaraan alle aanvragers moeten voldoen, waaronder het verkrijgen van een visum verplicht is. Laten we eens kijken hoe u uw Duitse droom kunt vervullen en een visum voor een Duitse werkvergunning kunt krijgen. Canada versus Duitsland: de strijd om de beste landen!

Heb ik een visum nodig om in Duitsland te werken?

U moet een werk-/verblijfsvergunning en een werkvisum hebben om in Duitsland te werken. Er zijn maar weinig landen uitgesloten en burgers van deze landen kunnen zonder visum Duitsland binnenkomen. Hier is de lijst met landen die geen visum nodig hebben om in Duitsland te werken: U hebt geen werkvisum nodig als u uit de EU/EER, Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen of IJsland komt om in Duitsland te werken. U hoeft uw ingezetenschap alleen te registreren met een geldig paspoort of identiteitsbewijs zodra u in Duitsland aankomt. U hebt geen werkvisum of een baanaanbieding nodig voordat u Duitsland binnenkomt vanuit Australië, Israël, Japan, Canada, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten. Wel moet u bij aankomst in Duitsland een verblijfsvergunning aanvragen bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Als u geen staatsburger bent van een van de bovengenoemde landen, moet u een werkvisum aanvragen voordat u Duitsland binnenkomt en aan het werk gaat. U moet ook een werkgerelateerd verblijfsvisum aanvragen als u in Duitsland aankomt. Lees ook: Beste studentensteden in Duitsland

Duitsland Werk (Werk) Visa

Met het Duitse werkvisum kunnen gekwalificeerde buitenlanders zich in Duitsland vestigen en in hun gekozen vakgebied werken. Het stelt het individu in staat Duitsland binnen te komen en maximaal twee jaar te werken met de mogelijkheid om het visum te verlengen en daarna een Europese blauwe kaart of andere soorten verblijfsvergunningen aan te vragen.

Duitsland Werkvergunning Minimum Salaris

Om in Duitsland te werken heeft u een verblijfsvergunning nodig waarmee u mag werken. Er zijn een paar oplossingen beschikbaar, elk met zijn eigen eisenpakket. Aanvragers van de Europese blauwe kaart moeten met name een minimumloon aantonen dat van jaar tot jaar varieert. Voor hoogopgeleide specialisten is het minimumloon voor een Duits werkvisum 56.800 EUR (EU Blue Card) (4.902.408 INR) en 44.304 EUR (3.823.878 INR) voor kraptebanen (2021). Een standaard verblijfsvergunning werk gerelateerd kent geen loongrenzen.

Hoe een werkvisum voor Duitsland aanvragen?

Solliciteer voor een baan in Duitsland. Controleer of u een visum nodig heeft voor een verlengd verblijf in Duitsland. Verzamel alle relevante documenten. Spreek een tijd af voor een visuminterview Betaal de kosten voor een Duits werkvisum. Neem deel aan het interview Wacht op de goedkeuring van uw visumaanvraag. Lees ook: Topuniversiteiten in Duitsland

Documenten vereist voor werkvergunning Duitsland

U moet verschillende documenten overleggen aan de Duitse ambassade/consulaat in uw woonland om te controleren of u voldoet aan de vereisten voor een arbeidsvisum. Samen met het visuminterview zijn deze documenten essentiële onderdelen van uw aanvraag voor een Duits werkvisum. Zorg ervoor dat u al deze documenten verzamelt volgens hun aanwijzingen: Er zijn twee aanvraagformulieren ingevuld. Uiteindelijk wordt het gedrukt en ondertekend. Foto’s voor twee paspoorten (zie onze pagina over fotovereisten voor meer info als strikte vereisten). Een geldig nationaal paspoort is vereist (meer informatie over paspoortvereisten). Bewijs van ingezetenschap is vereist. Bewijs van verblijf op het grondgebied van het consulaat waar u een aanvraag wilt indienen, zoals een rijbewijs of een energierekening op uw naam. Een ziektekostenverzekering is een vereiste: een verplicht Duits werkgeverscertificaat, geldig vanaf het begin van het werk. Indien nog niet gedekt door de verplichte ziektekostenverzekering, moet een aparte reisverzekering worden overlegd voor de periode vanaf aankomst in Duitsland tot aan het begin van de tewerkstelling. Een arbeidsovereenkomst / bindend werkaanbod in Duitsland omvat het bruto jaarloon en een grondige omschrijving van de functie. Het Federaal Arbeidsbureau heeft zijn goedkeuring gegeven (indien van toepassing). Curriculum Vitae is een soort CV. Uw meest recente cv, waarin uw academische referenties en werkervaring worden beschreven. Bewijs van kwalificatie. Diploma’s, certificaten, cijferbladen en andere documenten tonen uw kwalificaties aan. Persoonlijke begeleidende brief waarin het doel en de duur van het bezoek worden beschreven. Bewijs van een vlekkeloos strafblad. Bewijs van betaling van de visumleges. De kosten van een visum voor lang verblijf in Duitsland bedragen € 75 (6.473 INR). Verklaring van juistheid van informatie.

Waar een Duits werkvisum aanvragen?

U moet een Duits werkvisum aanvragen bij de Duitse representatieve organisatie die verantwoordelijk is voor visumtoelating in uw land van verblijf. De Duitse ambassade Een Duits consulaat Een visumaanvraagcentrum De Duitse ambassade/het consulaat bevindt zich in een buurland, zonder Duitse vertegenwoordigende instanties in uw woonland. De ambassade of het consulaat van een ander land in uw eigen land, Duitsland, heeft visumtoelating gedelegeerd. Lees ook: Kosten van studeren in Duitsland

Verwerkingstijd voor werkvergunning Duitsland

Een werkvisum voor lang verblijf in Duitsland duurt één tot drie maanden om te verwerken wanneer de aanvraag wordt ingediend. De doorlooptijd van uw aanvraag wordt mede bepaald door het aantal aanvragen dat de ambassade op dit moment ontvangt en uw persoonlijke omstandigheden.

Kosten van een werkvisum voor Duitsland

Duitsland Kosten werkvisum Kostensoort Vergoeding in EURO (per aanvrager) Vergoeding in INR (per aanvrager) Visumkosten (onder voorbehoud) Volwassenen 75 6.700 Minderjarigen 0-17 37,50 3.400 Fondsvereiste (te tonen op de bankrekening van de aanvrager) 4.500 4 ,50.000 Reisziektekostenverzekering (eenmalige premie voor 6 maanden) 150 15.000 Kosten voor ZAB-kwalificatiebeoordeling (als buitenlands onderwijs niet gelijk is aan Duitsland) Als dit de eerste keer is dat u een verklaring van vergelijkbaarheid aanvraagt, 200 20.000 Als dit niet uw eerste verklaring van vergelijkbaarheid, het is tijd om creatief te zijn. 100 10.000 Andere uitgaven Tickets voor vluchten van India naar Duitsland (per persoon) 600 60.000 Andere uitgaven (zoals attestatie van documenten, VFS-kosten, enz.) 50 5.000 Documentverificatie (ongeveer minimumbedrag) 130 13.000 Totale kosten voor een visum voor een Duitse werkzoekende 1 lakh INR (ongeveer) (Dit omvat niet de noodzaak van een bewijs van financiering.)

Werkvergunningen na studie voor Indiase studenten in Duitsland

Hoewel EU-burgers geen speciale toestemming nodig hebben, moeten studenten met Indiase paspoorten een verblijfsvergunning aanvragen na het voltooien van hun studie aan een Duitse universiteit. De immigratiewetten staan ​​studenten toe om een ​​verblijfsvergunning van 18 maanden te gebruiken en te ontvangen om op jacht te gaan naar werk dat overeenkomt met hun kwalificaties. Dit houdt in dat je na het afronden van je master, bachelor of PhD een verblijfsvergunning voor 18 maanden kunt aanvragen en krijgen. Houd er rekening mee dat de vergunning geen studentenvisum voor Duitsland omvat, in tegenstelling tot sommige andere landen. Dit document moet u na uw opleiding aanvragen bij een vreemdelingenregistratiekantoor in de buurt.

Documenten vereist

Na het behalen van je eindexamen kun je direct een tewerkstellingsvergunning aanvragen. U moet contact opnemen met de lokale overheid met het volgende papierwerk.

Je paspoort

Hoewel het niet wordt aangegeven, is het essentieel om een ​​geldig paspoort te hebben voor de duur van de reis. Als u bijvoorbeeld in april 2021 een aanvraag indient, moet uw paspoort ten vroegste geldig zijn tot september 2022.

Uw universitair diploma of “Nachweis”

Een “Nachweis” is een door de universiteit uitgegeven officieel document dat bevestigt dat u uw cursus hebt voltooid. Omdat de opleiding langer kan duren, is dit meestal het ingeleverde werkstuk. Het is essentieel om te onthouden dat de “Nachweis” het officiële stempel van de universiteit moet dragen.

Uw zorgverzekering

Je moet een adequate ziektekostenverzekering hebben om een ​​studentenvisum aan te vragen en de duur van je verblijf. Dit is inclusief de duur van de aanvragen voor een werkvergunning na studie.

Het bewijs van de fondsen

Het land staat je toe om te blijven om werk te zoeken, maar je moet laten zien dat je het je kunt veroorloven om te wachten. U kunt dit doen door een bankdocument te overleggen met de vereiste bedragen of een bewijs van een subsidie ​​- indien beschikbaar. Het is meestal een goed idee om bij de lokale overheid na te gaan hoeveel geld er precies nodig is om een ​​werkvergunning te krijgen. Als je van plan bent om in Duitsland te studeren, heb je genoeg mogelijkheden om een ​​baan te zoeken en iets acceptabels te vinden. Je kunt ook een verblijfsvergunning of een Europese blauwe kaart aanvragen voordat je je studie afrondt als je een werkaanbieding hebt die verband houdt met je kwalificatie. Waar wacht je op? Neem vandaag nog contact op met onze Leverage Edu-experts en start vandaag nog uw reis van India naar de beste universiteiten in Duitsland.

Relevante artikelen