Wat u moet weten voordat u verhuist

Relevante artikelen

Vervoer en Onderwijs in Frankfurt

Rijden in de stad

Met het Frankfurter Kreuz is de stad goed aangesloten op de Duitse Autobahn. Zo is het gemakkelijk om met de auto van of naar Frankfurt te reizen. Als het gaat om autorijden in de stad, staat Frankfurt echter bekend als een van de slechtste steden in Duitsland om met de auto te verkennen. In de binnenstad is overal eenrichtingsverkeer en het is bijna onmogelijk om een ​​parkeerplaats te vinden. Het is altijd het beste om uw auto ergens in de buurt van een bus- of treinstation te parkeren en het openbaar vervoer te gebruiken om u door de stad te verplaatsen. Voor meer informatie, bekijk ons ​​artikel over autorijden in Duitsland. Natuurlijk zijn er overal in de stad taxi’s beschikbaar, vooral rond het centraal station en op de luchthaven. Daarnaast zijn er taxistandplaatsen aan de Römer, aan de Kaiserstrasse, Schweizer Platz en Bockenheimer Warte. Houd er rekening mee dat taxi’s het duurdere alternatief zijn voor het openbaar vervoer. Indien u vooraf een taxi wenst te bellen, neem dan contact op met een van de volgende bedrijven: Taxi Frankfurt eG (bel 069/230001) Time Car GmbH (bel 069/20304) SGS Taxi GmbH (bel 069/79307999)

Openbaar vervoer: klaar voor u, ongeacht het uur

Zoals hierboven vermeld, is het openbaar vervoer waarschijnlijk de gemakkelijkste en goedkoopste manier om Frankfurt te verkennen. Bijna alle hoeken van de stad zijn met elkaar verbonden door bus, tram, trein of metro – 9 voorstedelijke (S-Bahn) lijnen, 9 metrolijnen (U-Bahn), 9 trams, 57 buslijnen en 26 nachtbusroutes staan ​​tot uw beschikking vanaf 2016. Dus, ongeacht het uur, zal het gemakkelijk en probleemloos zijn om door de stad te reizen. De Rhein-Main Verkehrsbund (RMV) is verantwoordelijk voor het beheer van alle vormen van openbaar vervoer in het gebied. Bij bijna elke halte kunt u uw enkele en dagkaarten kopen bij automaten; bij de meeste kaartautomaten is het ook mogelijk om week- en maandkaarten te kopen, maar deze en jaarkaarten kunt u ook kopen in de RMV-ticketshop. Kijk voor meer informatie op de RMV-website.

Frankfurt Airport: een belangrijk vervoersknooppunt

Vermeld als Europa’s vierde drukste luchthaven, passeerden in 2015 meer dan 61 miljoen passagiers de deuren naar de luchthaven van Frankfurt. Het is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en heeft een eigen langeafstandstreinstation. Daarnaast biedt de Lufthansa Airport Bus verbindingen naar Kaiserslautern, Keulen/Bonn, Saarbrücken en Straatsburg. Er is ook een pendeldienst tussen de luchthaven van Frankfurt en Heidelberg. Terwijl de belangrijkste luchthaven van Frankfurt populair is voor veel bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, is Frankfurt-Hahn Airport populair voor low-budget luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Whiz Air. Hoewel het misschien verleidelijk klinkt om goedkoop naar een ander Europees land te vliegen, moet je weten dat deze luchthaven ondanks de naam niet echt in de buurt van Frankfurt ligt. In feite duurt het minstens anderhalf uur om de 125 km van de stad Frankfurt af te leggen. Toch is het kleine vliegveld populair, met bijna 2,7 miljoen passagiers in 2015. Er rijden pendelbussen van Frankfurt naar Frankfurt-Hahn.

Tweetalige kinderen opvoeden in Frankfurt

Gelukkig voor expatgezinnen is Frankfurt niet alleen een geweldig verkeersknooppunt, maar biedt het ook veel mogelijkheden voor internationaal onderwijs. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de internationale scholen die beschikbaar zijn in en rond Frankfurt:Houd er rekening mee dat dit slechts een kort overzicht is. Er is een overvloed aan openbare en particuliere scholen in Frankfurt die tweetalig onderwijs aanbieden. Het Staatliches Schulamt (de lokale onderwijsautoriteit) kan mogelijk meer informatie geven, maar houd er rekening mee dat de website alleen beschikbaar is in het Duits.

Relevante artikelen