Waarom werken in Duitsland ❤ 10 beste redenen voor jou voor 2022

Relevante artikelen


Waarom werken in Duitsland: We geven 10 goede redenen voor niet-Duitsers die overwegen om in Duitsland te werken en te wonen. Je kunt beginnen met een stage, stage, FSJ of direct werk in Duitsland.

Waarom werken in Duitsland?

Heeft Duitsland veel openstaande vacatures?

Duitsland is de grootste economie van Europa en een van de leidende economieën ter wereld. Binnen het land zijn er momenteel meer dan 500.000 banen te vervullen. Volgens de prognose heeft Duitsland alleen al migratie van maximaal 100.000 personen uit niet-EU-landen nodig om het huidige niveau van de economie te behouden. Vandaar dat Duitsland een enorm aantal arbeidskansen biedt voor werknemers uit het buitenland.

Is het makkelijk om naar Duitsland te migreren?

EU-burgers kunnen vrij naar Duitsland verhuizen. Pas na een bepaalde tijd moet men zich inschrijven bij een migratiekantoor. Er zijn later nog wat stappen (zoals het ontvangen van een belastingnummer). Als u een geschoolde arbeider of carrièrestarter bent uit een niet-EU-land, is het vrij eenvoudig om naar Duitsland te migreren – zolang u Duits spreekt op niveau B1. Voor sommige functies is het ook mogelijk om naar Duitsland te migreren zonder kennis van het Duits – bijv. IT-experts, wetenschappers – of voor tijdelijke functies zoals student, FSJ of Au pair. In veel gevallen kunnen gezinsleden meemigreren naar Duitsland.

Is het goedkoop wonen in Duitsland?

Vergeleken met de kosten van levensonderhoud in andere hoogontwikkelde landen is Duitsland vaak goedkoper op het gebied van huisvesting, transport en voedsel. In grote steden als München, Frankfurt, Berlijn en Keulen is wonen duurder dan op het platteland. De Duitse autoriteiten zien een minimuminkomen rond de 900 euro om een ​​minimum levenspeil te dekken. Het normale salaris van een vakman ligt rond de 2.500 euro bruto. Dus geschoolde werknemers als carrièrestarters kunnen een zeer comfortabele weg in Duitsland leiden.

Mag ik mijn gezin meenemen naar Duitsland als ik werk?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om familie mee te nemen als je gaat werken in Duitsland of een stage gaat lopen. Details zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie en bespreek je vooraf met je toekomstige werkgever, gespecialiseerde bureaus en eventueel de overheid. De beste optie zou zijn om direct een baan voor uw echtgenoot te vinden – wat heel goed mogelijk is,

Hoeveel kost scholing in Duitsland?

Duitsland biedt een systeem van hoogontwikkelde openbare scholen voor iedereen en brengt geen kosten in rekening voor deze openbare scholen. Openbare scholen hebben een hoog niveau en openen gemakkelijk deuren voor een wereldwijd hoger onderwijs.

Is Duitsland politiek stabiel?

Duitsland is een van de meest stabiele landen op politiek gebied. Dit biedt stabiliteit en perspectieven voor alle mensen in Duitsland, ook voor migranten uit het buitenland. Angela Merkel is de langstzittende regeringsleider in de EU en staat wereldwijd op de toplijst. Dit weerspiegelt een brede consensus in de samenleving die neerkomt op economische groei, duurzame ontwikkeling en Europees en transatlantisch partnerschap.

Kan ik de Duitse nationaliteit krijgen als ik in Duitsland werk?

Duitsland biedt de mogelijkheid voor een Duits staatsburgerschap voor personen die meerdere jaren in het land hebben gewoond en gewerkt. Hiermee kunt u het Duitse paspoort verkrijgen: een paspoort met de hoogste internationale rangschikking. Met geen ander paspoort heeft u minder visum nodig voor uw wereldwijde reizen. Voordat u het Duitse staatsburgerschap kunt krijgen, moet u een aantal jaren in het land wonen en werken, Duits spreken, een inburgeringscursus volgen en aan enkele andere voorwaarden voldoen.

Zijn buitenlanders welkom in Duitsland?

Buitenlanders zijn zeer welkom bij de overgrote meerderheid van werkgevers en mensen in Duitsland. De staat heeft vele wegen geopend voor legale arbeidsmigratie naar Duitsland en heeft de politieke acceptatie van buitenlanders de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Net als in andere landen zijn er natuurlijk groepen en regio’s in het land met een lagere acceptatie van buitenlanders, maar dit moet niet te veel zorgen baren.

Heeft Duitsland een goede levenskwaliteit?

Duitsland heeft volgens ranglijsten wereldwijd een van de hoogste levenskwaliteiten. Dit is het resultaat van een hoog niveau van sociale, economische en politieke stabiliteit, een mooie en gezonde natuur, fantastische mogelijkheden voor reizen en vakanties, en een rustig en vredig leven met een functionerende staat.

Kan ik na enkele jaren gemakkelijk terugkeren naar mijn thuisland?

Ja, terugkeren naar uw thuisland is eenvoudig mogelijk. U kunt zelfs speciale fondsen aanvragen om uw eigen bedrijf in uw eigen land te openen.Waarom werken in Duitsland: 10 beste redenen voor jouadvertentie

Waar vind je een geschikte baan in Duitsland?

Op dit platform kun je meer informatie krijgen over de volgende vacatures: Je kunt ook direct online solliciteren op bedrijven in Duitsland. Veel vacatures voor stages in Duitsland vindt u ook op gespecialiseerde vacaturesites, bij het Duitse federale uitzendbureau of via particuliere uitzendbureaus in Duitsland.Anzeige

Relevante artikelen

Recente artikelen