München staat bekend om hun bier, maar als je hier alleen op zoek bent naar traditioneel Beiers bier, mis je echt iets! Ik weet het, wat ik net zei is een misdaad tegen München, maar geloof me, als je wat dieper graaft langs de toeristische trekpleisters en de zes grote brouwerijen, vind je een bloeiend, opwindend nachtleven en partyscene in München. Het nachtleven en de barscene is gemakkelijk te missen, en vaak lijken de straten dood in het weekend, maar verborgen in de stad zijn een aantal fantastische bars en nachtclubs die je niet wilt missen. Als zelfbenoemde cocktailkenner en nachtclubexpert, die al twee jaar in München woont, zal ik je insider-gids zijn. Of je nu een toerist bent die op doorreis is op zoek naar een leuke tijd of een inwoner van München die zich afvraagt ​​waar de beste uitgaansgelegenheden en evenementen zijn, ik heb het voor je. Deze gids neemt je mee voorbij bier en leidt je naar bars op het dak voor creatieve ambachtelijke cocktails, unieke microbrouwerijen voor ambachtelijk bier uit Beieren, lokale distilleerderijen en sterke drank, de beste duikbars, jaarlijkse evenementen en naar de diepten van de nachtclubs van München om de nacht af te sluiten. We behandelen ook veiligheidstips, budgetverwachtingen, ID-vereisten, bestellen en betalen in het Duits en wat de lokale bevolking drinkt. fertig? Super! Eins, Zwei, g’suffa. Prost! (Klaar? Super! Eén, twee drie, chug/slok. Proost!) Mijn smaak is wat meer alternatief en uniek, dus de meeste van mijn gidsen slaan de toeristische bro-bars en de grote brouwerijen over, dus als dat is wat je bent op zoek naar jou kan teleurgesteld zijn. 🙂

Nachtleven in München – Dingen om te weten

We moeten de saaie dingen uit de weg ruimen, maar ik beloof je dat het je zal helpen om de best mogelijke avond uit te hebben. Je ziet eruit als een professional die je drankje in het Duits bestelt en je lokale culturele kennis beheerst!

Cultuur en drinktradities

München Augustines zijn Oktoberfest paardenkoetsen
Vooral Duitsers en Beieren nemen hun drankgebruik zeer serieus. Dit betekent niet dat je gehamerd wordt, over je reismaatjes kotst en ballen naar de muur gaat, dit betekent genoeg drinken om een ​​geweldige tijd te hebben, maar doe dit meestal op een verantwoorde manier. Je kunt altijd de toerist zien als ze de bierhallen uit strompelen en achter in een politieauto belanden of de man die een paar weken geleden buiten mijn raam kotste op de auto van mijn buurman. Dus probeer bij de professionals te blijven en houd jezelf in toom. Duitsers zijn over het algemeen opgewekt als ze drinken, het is belangrijk om je vuisten laag te houden en je kameraadschap mee te nemen.
Als iemand je aanmoedigt, met een biertje of een cocktail, is het de gewoonte om oogcontact te maken met elke persoon die je aanmoedigt en ‘Prost’ te zeggen, wat gejuich betekent.
Drankjes zijn over het algemeen behoorlijk sterk in Duitsland, ervan uitgaande dat de meeste volwassenen hun sterke drank aankunnen, dus wees voorbereid op sterke dranken, van sterk bier tot meestal gin in je gin-tonic.

Lokale alcoholische dranken in München en Duitsland

Bier: Duh, toch? Het bier in München vereist een eigen post, maar voor de basis zijn er 6 grote brouwerijen in München. De meeste bars of restaurants verkopen een van deze zes soorten bier, dus als je een favoriet hebt, kijk dan gewoon naar het bordje aan de deur. Ik ben eigenlijk geen fan van lokaal Duits bier. Snik, ik weet het! Maar er zijn ook enkele geweldige microbrouwerijen en alternatieven voor de grote 6 die in München opduiken, zoals Giesinger, die we later zullen bespreken.
Tegernsee Beer De beste lokale bieren van München.
Drink Mixing: Het is gebruikelijk om je bier, sap of wijn te versnijden met iets, zoals limonade, water of een cola-achtig drankje. Radler is een mix van bier en limonade. Een Diesel of Cola-Weizen is een bier en cola achtige drank. Wineschorle – is een wijn die meestal wordt gemengd met mineraalwater, maar u kunt ook sap of limonade proberen. Er is geen einde aan de creatieve mixmogelijkheden, dus voel je vrij om iets anders te proberen! Dit is vaak hoe Duitsers zo lang kunnen feesten, ze maken hun drankjes sterk en snijden ze vervolgens doormidden. Logisch, toch? Sterke dranken: Duitsland staat bekend om de Jäger, maar ze hebben ook een aantal geweldige gins en whisky’s, lokaal gemaakt. Probeer “The Duke” gin, “SLYRS Whisky” en “Monaco” wodka. Likeuren: ik kan Duitsland niet verlaten zonder schnaps te proberen. Het is meestal een fruitbrandewijn en kan worden gedronken als een snelle shot of iets om van te nippen na het eten. Glühwein: Je ziet dit drankje meestal alleen tijdens de wintermaanden, maar het lijkt erg op glühwein. Maak er een Feuerzangenbowle van en steek je drankje in vuur en vlam met 100 proof drank voor een geweldige tijd.
Glühwein München Kerstmarkt

Hoe bestel je een drankje in het Duits?

Een drankje bestellen aan de bar in Duitsland is vrij eenvoudig. In de meeste gevallen kun je alle formaliteiten kwijtraken en gewoon het nummer zeggen, gevolgd door het drankje dat je wilt, gevolgd door Bitte (bit-uh). Dus voor bier zou je zeggen Ein (één) Bier (bier), Bitte (alsjeblieft).
Als je meer diepgaand Duits wilt oefenen, is de hele zin voor bestellen “Ich hätte (hat-eh) gerne (gern-eh) ein Bier, bitte.” Dit vertaalt zich naar ik zou graag één biertje willen hebben, alsjeblieft. Je kunt bier ruilen voor wein (wijn) of wat je ook op het menu ziet. Betalen U kunt gewoon Bezhalen (beh tse all en), bitte zeggen. – betaal alstublieft.

Fooien/controle splitsen

Fooien geven is in München niet nodig, maar als je dat wel wilt, is het gepast en rond je het wisselgeld naar boven af ​​of laat je het liggen. Ik geef altijd fooi in een chique restaurant. Het is prima om cheques te splitsen, vraag het gewoon aan uw server of barman. Degene die het laatst betaalt, is echter verantwoordelijk voor de volledige rekening, dus zorg ervoor dat u uw bestelling goed krijgt!

Contant of Krediet

Hoewel het voor plaatsen in München steeds gebruikelijker wordt om een ​​creditcard of betaalpas te accepteren, heb je vaak een lokale kaart nodig, een zogenaamde EC-kaart, die je krijgt bij een Duitse bank, of Cash. Contant geld wordt in Duitsland Bar genoemd, dus iemand kan zeggen dat je met bar moet betalen. Draag altijd contant geld bij u om betalen gemakkelijker en minder verwarrend te maken.

borg

Geschokt door de prijs van je bier? Er kan een zogenaamde Pfand aan uw totaal zijn gekoppeld. Dit geldt bijna overal waar u met glaswerk of buitenevenementen kunt weglopen. Het is een prijs die als u het glaswerk retourneert, u geld terugkrijgt. Als u “vergeet” het glas terug te sturen, heeft u er eigenlijk al voor betaald. De Pfand is meestal rond de 2 euro, maar kan oplopen tot 5-10 euro voor duur of uniek glaswerk. Mogelijk krijg je een token dat je nodig hebt om met het glas terug te keren, en soms is het glas de Pfand. Zoek naar het Pfand-bord in de buurt van waar je je drankje hebt besteld om je glas terug te sturen. Kom niet meer in de orderregel of er wordt tegen je geschreeuwd!

Budget en kosten van alcohol in München

Euro's voor het budgetteren van het nachtleven in München, Duitsland.
München is de duurste stad van Duitsland, dus wees bereid om wat geld op te hoesten voor je avondje uit. Als je een krap budget hebt, ga dan langs bij een kiosk en koop bier voor onderweg. De meeste bieren in restaurants zijn ongeveer 3-5 euro. Als je ze in een biertuin of Oktoberfest krijgt, kunnen ze met een Pfand oplopen tot 10 euro. Wijn is ongeveer dezelfde prijs, met lokale wijnen aan de goedkopere kant. Ambachtelijke cocktails kunnen voor één drankje oplopen tot 9-10 euro. Een gin-tonic kost ongeveer 5-6 euro. Geloof het of niet, maar water is misschien wel het duurste wat je koopt, want een fles kan je 8 euro kosten. Als je graag gehydrateerd blijft, zoals ik, neem dan een klein flesje mee in je tas om geld te besparen.

Kledingvoorschrift voor het nachtleven van München

München is een vrij relaxte stad, maar het is een rijke en schone stad. In tegenstelling tot veel andere Duitse steden, die vaak een alternatieve modescène hebben, kleden de inwoners van München zich netjes. Als je erbij wilt horen, draag dan smart casual met donkere kleuren. Als je grote hakken en onthullende kleding draagt, zeg ik: ga ervoor, maar wees voorbereid op blikken. München is redelijk conservatief en zelfs jongere meisjes dragen meestal donkere maillots met kortere outfits en minimale hakken.

Tips en veiligheid voor feesten in München

Algemene veiligheid

München is een zeer veilige stad, ik heb mijn fiets ooit een hele maand voor mijn huis laten staan ​​toen ik door Australië reisde. Het is ook een waakzame stad. De meeste burgers zijn constant op de uitkijk voor alles, van Jaywalking tot winkeldiefstal. Bovendien is het als vrouw vaak vrij veilig. Lees hoe seksuele intimidatie voor mij is veranderd sinds ik naar Duitsland ben verhuisd. Dat wil niet zeggen dat het geen zakken en gebieden zijn die een beetje vaag zijn of dat u niet voorzichtig moet zijn met uw waardevolle spullen. Wees altijd voorzichtig! Misschien wil je bars en clubs rond het Hauptbahnhof vermijden, omdat ze een hoger risico op oplichterij hebben en vaak gokhallen en stripclubs zijn, maar als dat jouw ding is, ga er dan voor. Het lokale politienummer is 110 en het medische nummer is 112. Verwacht niet dat uw politie Engels spreekt, want hun Engels is vaak beperkt of niet aanwezig, maar ze zullen wel weten hoe ze iemand kunnen vinden om te helpen vertalen als ze dat niet kunnen. De meeste doktoren, die hoger opgeleid zijn, kunnen een behoorlijk niveau Engels spreken.

ID-vereisten

Als je er ouder uitziet dan 12, ben je waarschijnlijk aan de veilige kant in een bar, maar het is altijd goed om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben voor noodgevallen. Als je kaartjes koopt voor een evenement met kaartjes, heb je een identiteitsbewijs nodig en vaak hebben nachtclubs een identiteitsbewijs.

Openingstijden München

De meeste nachtclubs en bars gaan laat open. Sommige bars gaan pas open om 20.00 uur of 21.00 uur en nachtclubs gaan pas om 01.00 uur van start. Plan een avondje uit. Vaak zijn bars op zondag of maandag gesloten, dus controleer altijd de openingstijden als je op die twee dagen in de stad bent.

Beste ambachtelijke cocktailbars in München

De meeste mensen komen niet naar München voor hun cocktails, maar er zijn nogal wat plaatsen die lekkere cocktails serveren, variërend van klassiek tot ‘alleen in München’.

bloeiende weiden

Ik zal beginnen met mijn favoriete en misschien wel de beste plek in de stad. Deze gezellige plek, bovenop een boetiekhotel, heeft een terras voor zitplaatsen in de zomer en een chique interieur voor koude winters. Hun feature-cocktails veranderen regelmatig en bevatten meestal lokale likeuren, Beierse namen en thema’s. Ik ben dol op bestellen van hun wisselende menu, omdat de presentatie van elk drankje creatief en uniek is. Ze gebruiken papieren rietjes, dus ze krijgen extra liefde van mij! Het is een beetje moeilijk te vinden, maar ga naar de lift van het Flushing Meadows hotel en rijd naar de bovenste verdieping. Ma-zo: 19.00 – 02.00 uur
Fraunhoferstraße 32
Flushing Meadows ambachtelijke cocktail uit München, Duitsland

Zephyr Bar

De Zephyr Bar is de plek om naartoe te gaan als funky en flitsende garnituren jouw ding zijn. Je vindt er niet alleen creatieve drankcombinaties van de Panama Papers tot Turtle Toe, maar de garnituren en presentatie zijn bijna net zo groot als de drankjes zelf. Geniet van een levendige avond met een jonger publiek dat alle nieuwe soorten drankjes probeert. Zo-do: 20.00-01.00 uur Vr-za: 20.00-03.00 uur
Baaderstraße 68, 80469 München

Laat me met rust

cocktail
Nog een van mijn favoriete cocktailbars in een slaperig straatje in de kelder van een groots gebouw. Bar Gabanyi is slecht verlicht en humeurig met een piano in de hoek met af en toe livemuziek om cocktails te begeleiden. Hun enorme menu en mixologen van wereldklasse zullen liefhebbers van whisky, gin, rum en wodka allemaal blij maken. Ik ben dol op het bestellen van de Akira gemaakt met Japanse whisky. Samen met drankjes serveren ze wat vluchttarief, en alles wordt geleverd met gratis popcorn (Beethovenpl. 2, 80336 München Gesloten ma-di

Gelagkamer

Gevestigd in de voormalige botten van een gezellig oud huis in München, is de sfeer van Barroom in München een van de beste delen van deze cocktailbar. Ze richten zich op rumcocktails en bevatten je favoriete rum van Zuid-Amerika tot Oceanië. Maak je geen zorgen, als je niet de grootste rum bent, zoals ik, hebben ze tal van andere opties om je dronken te krijgen! Als je een van hun cocktails probeert en verliefd wordt, bieden ze zelfs cocktailcursussen aan, zodat je kunt leren om je eigen cocktails te maken. Deze zijn een geweldig cadeau voor iemand die in München woont of voor een groepsevenement. Zo-do: 20.00-01.00 uur Vr-za: 20.00-02.00 uur
Milchstraße 17, 81667 München
Flushing Meadows, de beste plek voor ambachtelijke cocktails uit München

Versleten geld

Nog een van mijn topkeuzes. Deze plek voelt alsof hij thuishoort in de cocktailscene van Melbourne. Krijg je vloeibare stikstoffixatie met hun over-the-top cocktails die op verschillende leuke manieren worden geserveerd. Jaded Monkey richt zich op de beleving en de drankjes worden met de hand bezorgd door een mixoloog die hun creatie ter plekke in elkaar zet. Ik geniet van Johnnie’s Tea of ​​de Poison Monkey voor als ik me gek voel. Wees bereid om wat geld uit te geven en een beetje te wachten op je drankjes, de meeste van hun cocktails hebben een tijdje nodig om te maken en kosten tussen de 12 en 16 euro, maar ze gebruiken kwaliteitsdrank en hebben een geweldige presentatie. Het is het zeker waard; geloof me. Di-za: 20:00-03:00 zo – ma gesloten: 20:00-01:00
Herzog-Wilhelm-Straße 25, 80331 München

Ketelman Bar

Gelegen in het chique 25Hours The Royal Bavarian, staat de Boilerman Bar op zichzelf als een geweldige cocktailbar. Met rijke kleuren, fluwelen stoelen en gouden ananasverlichtingsarmaturen straalt dit hipstervibes uit. Ze richten zich op Highball-cocktails, en eigenlijk denk ik dat dat alles is dat op het menu staat. Probeer de highball van de dag of blijf bij een klassieke whisky en frisdrank. De meeste dagen van 19.00 tot 01.00 uur, in het weekend laat open
Bahnhofplatz 1, 25 uur Hotel The Royal Bavarian, 80335 München
Boilerman Bar München Duitsland 25Hours Hotel

Auroom

Auroom in München is zo populair dat ze stoelen hebben gereserveerd voor hun trouwe vaste klanten, dus wees niet beledigd als een barman je vraagt ​​om van een specifieke plek in de bar te verhuizen. (Hint: het zijn de twee of drie barkrukken helemaal links van de bar.) Afgezien daarvan doen ze fantastisch werk om al hun drankjes te maken. Ze hebben geen overdreven garnering of presentatie, maar ze doen de klassiekers goed. Zorg ervoor dat je een whisky-drankje on the rocks krijgt en bereid je voor om versteld te staan ​​terwijl ze hun bolvormige ijsmachine gebruiken om gezuiverd water onmiddellijk te bevriezen voor de mooiste ijsbol die je ooit hebt gezien. Zo-do: 18:00-00:00 Za-zo: 18:00-02:00
Hans-Sachs-Strasse 20, 80469 München
Auroom Bar in München.  De beste cocktailbars van München.

Negroni Amerikaanse bar

Dit stijlvolle etablissement schudt niet alleen fantastische cocktails, maar serveert ook lekker eten, dus het is een geweldige plek om te dineren en te combineren met je favoriete klassieker. Als eerbetoon aan hun naamgenoot serveert deze plek zeven soorten Negroni. Welke wordt jouw favoriet? Durf jij ze allemaal te proberen? Het is een grote en ruime locatie met het traditionele donkere hout en leer van een Amerikaanse ambachtelijke bar. Als u op een bepaald tijdstip wilt eten, wordt een reservering aangemoedigd.
Leuk weetje: Cocktail werd voor het eerst gedefinieerd in de Verenigde Staten in New York. Dus de moderne cocktail zoals je die ziet met bittertjes, sterke drank, suiker en een mixer is Amerikaans. Daarom, als je op reis bent – ​​vooral in Europa en je ziet ‘American Bar’ in de naam, is de kans dat je een goede cocktailbar vindt vrij groot. Zorg er wel voor dat je nergens het woord ‘sport’ ziet 😉
De meeste dagen 16:00-02:00
Sedanstraße 9, 81667 München

Boulevardiers Bar

Nog een ambachtelijke cocktailbar in Amerikaanse stijl met donker hout en een ruime kamer. De Boulevardier-bar houdt van hun Campari en de meeste van hun kunst richt zich op dit ingrediënt. Of je nu een evenement viert als local of gewoon op doorreis bent, ze hebben een achterkamer waar je een barman kunt huren voor je hele feest! Hoe leuk klinkt dat? Kom vroeg eten, want hun menu is bijna net zo lekker als hun drankjes. Open om 19.00 uur, zondag gesloten
Kellerstraße 32, 81667 München
Paulaner Spezi cocktail van Flushing Meadows cocktailbar in München

De Hoge

Deze plek is een kijkje in de hipsterbar in München. De alcohol op hun planken vecht om ruimte met uitgestrekte planten en geborsteld koperen schoren. Het trekt een jonger, hip publiek aan, en ze maken alles van je klassieke Dark and Stormy tot meer uitgebreide drankjes met koffie en bourbon. De meeste dagen 20.00-01.00 uur Zon: Gesloten
Blumenstraße 15, 80331 München

Bier in München

Ik heb een hele gids gewijd aan alles wat met bier in München te maken heeft, van de geschiedenis, grote brouwerijen, bierdagtochten, brouwerijtours en al het geweldige bier dat je in München vindt, ga naar mijn volledige gids om de perfecte biervakantie in München.

Ambachtelijke en microbrouwerijen

Ik sprak hierover in mijn intro, maar ik zal het dode paard verslaan, het traditionele bier van München is niet zo geweldig. Met oude zuiverheidswetten die de opkomst van ambachtelijke en microbrouwerijen verhinderden, was er tot nu toe niet veel variatie in het bier in München. In deze tijd hebben sommige bierminnende Duitsers een gedurfde beslissing genomen om af te stappen van traditioneel, en een aantal fantastische Beierse en Münchense microbrouwerijen werden geboren. PS Als je hier bent voor het Hofbraühaus, kun je het vinden op Platzl 9, 80331 München als je mijn pagina verlaat en geniet van je toeristische tijd in München – niet te oordelen – dat beloof ik.
De beste microbrouwerijen en ambachtelijke bieren van München

Giesinger Bräu

Deze plek maakt me op een goede manier kapot. Ze nemen hun bier even serieus, zo niet serieuzer dan sommige traditionele brouwerijen, maar ze laten hun creatieve sappen stromen. Dit resulteerde in serieus Duits bier, maar dan met een verscheidenheid aan smaken, kleuren en hopsoorten. Ze zijn een beetje pretentieus over hun bier, en daar hebben ze alle recht toe. Wat in een garage begon, wordt nog steeds met de hand gemaakt en alleen lokaal verzonden in de regio Beieren. Je zult het moeilijk hebben om dit populaire bier buiten München te vinden, dus zorg ervoor dat je langskomt en iets lichts en verfrissends probeert, zoals de Lemondrop met 7,5% alcohol, hun seizoensgebonden brouwsels of een nieuwe draai aan een traditionele Helles. Ze brouwen op locatie en hebben ook lekker eten, dus neem je eetlust en nieuwsgierigheid mee. Uren variëren. De meeste dagen geopend vanaf 11.00 uur.
Martin-Luther-Strasse 2, 81539 München
Giesinger bier München microbrouwerij hipster

REPUBLIEK

Ik heb een zwak voor deze jongens. Hun missie is eigenlijk: “we doen wat we willen, hoe we willen en als je het niet leuk vindt, kun je oprotten.” Dat is iets waar ik achter kan staan. Het begon in de buurt waar ik woon. Iedereen, van huisbaas tot familie, probeerde ze uit hun hoofd te praten omdat ze iets anders aan het doen waren. Gelukkig voor ons bracht dit iets anders uiteindelijk een revolutie teweeg in het Duitse bier. Deze jongens houden van hun ales, dus zorg ervoor dat je langsgaat bij hun locatie en hun German Pale Ale bestelt, of ga voor een van hun experimentele brouwsels. Ik hou van de stijl van hun brouwerij, en het schreeuwt hipster met open ruimtes en onafgewerkt hout; je kunt zelfs een kijkje nemen in hun brouwproces ter plaatse. Uren zijn beperkt en veranderen vaak Google maps is meestal up-to-date voor hen.
Andreas-Danzer-Weg 30, 85716 Unterschleißheim

Hanscraft & Co.

Hoewel ze technisch niet in München zijn gevestigd, brouwen ze nog steeds in Beieren, en je kunt hun bier vinden in bepaalde restaurants en ambachtelijke brouwwinkels. Ze hebben een breed scala aan ambachtelijke bieren, van zomerbieren tot imperiale stouts, stuk voor stuk uniek maar trouw aan hun missie van hoogwaardige ingrediënten en unieke smaken. Als u zich in Niedernberg bevindt, zorg er dan voor dat u even langsgaat bij hun brouwerij, en als u niet uitkijkt naar hun bieren in München. Nordring 53-55, 63843 Niedernberg
Het beste ambachtelijke bier en microbrouwerijen van München

Richelbräu

Een merkwaardige plek in München. Ze openden hun deuren op de 850e verjaardag van de biercultuur in München en ze wilden het brouwen in de kelder terugbrengen in deze historische stad. Ze kunnen geen bier verkopen, maar ze kunnen wel proeven en proeven. Kom langs in de wijk Neuhausen in München om dit unieke bier te ervaren. Mijn favoriete ding over deze plek is misschien niet alleen het bier, maar ze hebben ook bijenkolonies (die helaas niet één winter hebben gehaald, maar ze brachten ze terug in 2018) op het terrein en maken bierfietstochten door München met een lokale bierkenner. Hun contact en uren zijn moeilijk vast te stellen, maar u kunt ze e-mailen op:
baumann@zukunftswerkstatt-neuhausen.de
Richelstraße 26, 80634 München
De beste microbrouwerijen van München

Distilleerderijen en gedistilleerde dranken uit Beieren en München

Als je naar een bar in München gaat, vind je vaak tal van lokale opties voor je mixdrankje. Dit was niet altijd het geval, aangezien de cocktailscene relatief nieuw is in München. Door de vraag en de belangstelling bloeit de lokale distilleerdersindustrie nu op, wat resulteert in verse gins, whisky’s en zelfs rum, vernoemd naar de eigen Isar-rivier in München.

Distilleerders van München

Distillers uit München leiden de scène van lokale sterke dranken met Gin, Vodka en die Duitse rum waar ik het eerder over had! Hoe cool is dat? Je kunt deze smakelijke likeuren niet alleen in de schappen zien liggen, maar je kunt ook langsgaan bij hun bar, de Distillers Bar, en cocktails proberen die met hun eigen sterke drank zijn gemaakt. Als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor een vriend die in München woont of iets leuks wil doen als local, bekijk dan hun eigen proeverijen en cocktaillessen. De website is allemaal in het Duits, maar Google translate kan je misschien helpen, zo niet stuur ze een e-mail, ze spreken Engels en hebben zeer vriendelijk personeel. Zo-do: 19.00-01.00 uur Vr-za: 19.00-03.00 uur
Occamstraße 2, 80802 München
München Distilleert lokale sterke drank uit München en de beste bars.

De Duke Gin

Duitsland maakt een aantal geweldige Gins, en München’s eigen “The Duke begon de boom.” Andere gedistilleerde dranken domineerden de markt en München hield niet echt van gin. The Duke werd gedistilleerd door twee studenten die een droom hadden om ambachtelijke cocktails en sterke drank naar Beieren te brengen. Dat is gelukt, en de cocktailscene in München wordt vaak toegeschreven aan de opkomst van drankjes in jaren 50-stijl en hun gin. Deze bio gin is gemaakt van lokale ingrediënten en is een droog – smaakvolle gin. Kom langs bij hun distilleerderij voor een rondleiding of houd het in de gaten op het schap in de plaatselijke bar en vraag ernaar op naam! ma-vr: 9.00-17.00 uur
Feldkirchner Straße 1, 85609 Aschheim bij München

SLYRS Whisky

Deze kleine lokale distilleerderij ligt net ten zuiden van München in het slaperige Alpenstadje Schliersee, maar laat je niet voor de gek houden, dit is whisky van wereldklasse en kan zijn mannetje staan. Met kristalhelder alpenwater en de perfecte temperaturen om whisky te laten rijpen, is dit een kanshebber in de wereld van whisky’s. Neem een ​​dagtip mee naar hun café om te lunchen in de prachtige Alpen, of houd het in de gaten in je plaatselijke bar. ma-zo: 10.00-18.00 uur
Bayrischzeller Straße 13, 83727 Schliersee
Vind de beste sazarac-cocktail in München, Duitsland

Kymsee single malt

Nog een prachtige distilleerderij buiten München, deze genesteld in de buurt van de Chiemsee in de Alpen. Deze single malt-distilleerderij gebruikt lokale mout van hun buren om iets echt Beiers te maken. Het is klein en lokaal eigendom, dus u weet dat de kwaliteit en zorg die wordt besteed aan het distilleren van hun product van topklasse is. Maak een dagtocht naar Chiemsee, bezoek hun distilleerderij en haal je drankje op aan hun bar. De meeste dagen van 17.00 tot 22.00 uur, met proeverijen en rondleidingen die later rond 19.00 uur beginnen.
Adres: Gewerbestraße 1A, 83355 Grabenstätt
De beste Kymsee-whisky uit München

Beierse maneschijn

Beierse maneschijn bezorgt je kippenvel! Ik weet dat de meeste moonshines dat al doen, maar dit is woo… haha. Geïnspireerd door traditionele maneschijn in de Verenigde Staten, met appeltaartmaneschijn, gaven ze een Beierse draai aan deze klassieker. Lokaal geproduceerd met verse ingrediënten geeft het Amerikaanse maneschijn waar voor zijn geld. Probeer het zelf in The Potting Shed in München op Occamstraße 11.
Beierse maneschijn van het Finest Spirits Event in München.  Beste geesten in München.

Beste bars en duikbars in München

Als chique cocktails, ambachtelijke bieren en single malt whisky’s niet jouw ding zijn en je hier alleen maar kwam om dronken te worden, dan voel ik je. Dit volgende gedeelte is voor jou. München heeft meer bars dan je kunt drinken, maar ik heb een aantal van mijn favoriete bars en duikbars in München uitgelicht voor goedkope, sterke dranken en een wild avondje uit.
Het beste nachtleven en de beste bars van München.

Bank club

Couch Club in München is een van de beste bars voor een gezellig avondje uit met gins van de bovenste plank. Dit zou een geweldige plek zijn om The Duke Gin te proberen. Die staat vol met – je raadt het al – banken. Er is een funky inrichting en een ruimte voor tafelvoetbal. Deze plek kan in het weekend behoorlijk druk worden, maar je kunt altijd een plekje reserveren als je het graag wilt bezoeken. di-do: 19:00-01:00 vr-za: 19:00-03:00 zo/ma: gesloten
Klenzestraße 89, 80469 München

Robinson’s Bar

Het is een kleine drinkplaats met wat funky, grenzend aan een rommelig decor, maar hun cocktails zijn goed en ze weten wat ze doen. Je kunt kwaliteitscocktails laten maken, of je kunt gaan voor de goedkope gin-tonic-route, maar ze hebben voor elk wat wils. Trek je feestbroek aan, want deze plek wordt een beetje rumoeriger dan je traditionele cocktailbar en is open tot in de kleine uurtjes van de ochtend. Als je een to-go-beker meeneemt, kunnen ze zelfs een cocktail voor je maken, en in de zomer kun je rondhangen op het nabijgelegen Gartnerplatz. De meeste dagen minstens van 17.00 tot 03.00 uur, in het weekend tot 04.00 of 05.00 uur
Corneliusstraße 14, 80469 München
Robinson's NYC München cocktailbar

Heilig Huis

Zowat alles in deze bar is goedkoop, van de drankjes tot de ambiance. Het heeft een gotisch kerkgevoel, zonder te grotesk te zijn. Het is een geweldige duikbar om rond te hangen met een jong publiek en dronken te worden. Er is veel ruimte, dus je kunt er prima binnenlopen en feesten. Holy Home ligt in mijn favoriete wijk van München, Gartnerplatz. Zoals hierboven vermeld, zul je in de zomer veel mensen zien rondhangen en genieten van de lange zomerdagen met drankjes en muziek. Zo-wo: 18.00-01.00 uur Do-za: 18.00-03.00 uur
Reichenbachstraße 21, 80469 München

Schall & Rauch

De eerste bar waar ik ooit naartoe ging in München – letterlijk op de dag dat ik landde, werd ik hier uitgenodigd door een paar vrienden. Het ligt vlak bij de universiteit en is een populaire ontmoetingsplaats voor studenten, wat betekent goedkope, sterke dranken en goede vibes. Je zult zeker vrienden maken met zowel de lokale bevolking als andere expats. Het is vroeg open en ze maken eten, dus je kunt altijd langskomen om je kater de volgende dag te genezen. 10.00-01.00 uur
Schellingstraße 22, 80799 München
De beste cocktailbars van München.  Groene cocktail

verlangende balk

Deze reep is duizelig genoeg om me aan Alaska te doen denken, en dat zegt veel. Hun barborden zijn gemaakt van stukjes karton, er hangen fietsen aan de muur en er hangen heel veel damesbeha’s aan het plafond. Kom hier voor goedkope drankjes en een vreemde ervaring die je alleen in München kunt hebben. di-do: 18:00-02:00 vr-za: 18:00-03:00 zo-ma: gesloten
Amalienstraße 26, 80333 München

Kosmos-koffie

Een duikbar voor hipsters. Met onafgewerkt hout en vreemde kunst heeft het een coole sfeer, maar je vindt er een informeel publiek en goedkope drankjes. Het ziet er van buiten niet uit, maar eenmaal binnen zul je een goede tijd op je wachten. Zo-do: 12.00-01.00 uur Vr-za: 12.00-03.00 uur
Dachauer Strasse 7, 80335 München

Duik Bar

Hoe kun je een bar met de naam Dive Bar vertrouwen? Ik weet dat het een valstrik lijkt, maar dit is een geweldig plekje met een gastvrije sfeer en bekwaam personeel. Je krijgt beter dan een goedkope gin-tonic, maar het is niet pretentieus. Ik denk graag dat deze plek een springplank is van een bar naar een cocktailbar. Met een lekker drankje in de hand voel je je meteen thuis. Di-zo: 18:00-02:00 zo-ma: gesloten
Reichenbachstraße 19, 80469 München
Beste bars in München

bas varken

Deze plaats was een lopende grap onder mijn vrienden. Een voormalige expat uit München met wie ik bevriend ben, was opgetogen over deze plek, maar elke keer als ik langsliep, beoordeelde ik hem in het geheim, omdat het er onder mijn maatstaven uitzag. Ik gaf uiteindelijk toe en besloot om te zien waar het allemaal om draaide en had een geweldige avond in Barschwein. Dit is een waar bewijs om dingen te proberen voordat je ze haat. De benedenverdieping is een levendige bar waar een jong publiek rondhangt. Boven vind je een volwaardige dansvloer met een energiek publiek. Het is ook in een groot deel van München met veel late night munchies en een Ubahn-halte. Ma-za: 18.00-03.00 uur Zon: Gesloten
Franzstraße 3, 80802 München

Vat Bar

Ik probeerde te vermijden om expatbars op mijn lijst te zetten, maar deze haalde toevallig de cut. Het is een geweldige lokale drinkplaats waar je precies tussen mensen van over de hele wereld kunt passen. Ze sporten op tv, hebben pubmaaltijden en vriendelijk personeel. Het is groot en er is genoeg ruimte om je feest te vieren. Ze serveren ook CREW Beer waar ik het eerder over had. ma-za: 18.00-01.00 uur zo: 13.00-01.00 uur
Trautenwolfstraße 1, 80802 München

Beste plaatsen voor wijn in München

Duitse wijn wordt vaak over het hoofd gezien en gemaskeerd door de bierindustrie, maar Duitsland en Oostenrijk hebben uitstekende wijnen als je weet waar je naar op zoek bent. Naar wijnbars gaan in München kan je wijnervaring maken of breken. Als je naar een oude plaats gaat en de tafelwijn bestelt, ben je misschien teleurgesteld. Daarom heb ik deze beste plekken voor wijn in München uitgekozen die je smaakpapillen zullen bekoren, en je zult zeker een nieuwe favoriete wijn vinden.
De beste wijnspots in München, Duitsland.

Weinhaus Neuner

Het oudste wijnhuis in München, dit is een must-ervaring voor elke wijnliefhebber. Het is een traditioneel Beiers restaurant met een uitgebreide lijst van lokale wijnen uit Duitsland en Oostenrijk, samen met fantastische wijnen uit de EU. Het personeel helpt u graag bij het combineren van de perfecte lokale wijn bij uw maaltijd. ma-zo: 12.00-00.00 uur
Adres: Herzogspitalstraße 8, 80331 München
Beste plekken voor wijn in München, Duitsland.

DRUIVEN wijnbar

Gelegen in het chique hotel Cortiina in het centrum, stelt deze wijnbar niet teleur. Ze hebben een grote selectie wijnen en professioneel personeel. Een van mijn favoriete dingen aan deze plek is dat ze een zogenaamde wijnmarkeravond hebben. Op deze avonden kunt u deelnemen aan een regionale proeverij en al proevend meer te weten komen over de wijnmakers. Diverse lunch- en dinertijden
Cortiino hotel Ledererstrasse 8a, 80331 München

Vinotheek Aquitanië

Als je zin hebt in goede Franse wijn, ondanks dat je in München bent, wil je naar Aquitaine. Het is meestal een wijnwinkel, zodat u uw hotel kunt bevoorraden, maar ze doen ook proeverijen en hebben een mooie ruimte om wijnen te proberen en wat snacks te eten. ma-vr: 15.00-21.00 za: 10.00-18.00 zo: gesloten
Adres: Theresienstraße 19, 80333 München
Wijnkurken.  De beste plekken om wijn te drinken in München, Duitsland.

Vintage selectie

Deze charmante plek is intiem, maar goed ontworpen met precies de juiste hoeveelheid fantastische wijnen om te proberen. Met bakstenen muren voelt dit bijna aan als een traditionele wijnkelder. Het personeel is vriendelijk en helpt je bij het vinden van de perfecte wijn om te proeven. ma-za: 15.00-22.00 zo: gesloten
Westermuhlstraße 39, 80469 München

De beste (ondergrondse) nachtclubs in München

Je zou inmiddels moeten weten dat ik je niet de toeristische en standaard top 40 clubs in München ga geven, maar in plaats daarvan zullen we de hele nacht dansen in de beste nachtclubs van München voor undergroundmuziek en een unieke scene. Hoewel München Berlijn niet kan evenaren, zal ik het geweldige van München zeggen; iedereen is welkom – kijkend naar jou Berghain. De scene hier is intiem en vriendelijk, en je zult een geweldig avondje feesten tot de volgende dag.
De beste ondergrondse nachtclubs van München

MMA

Deze ruimte, die staat voor Mixed Munich Arts, doet op vrijdag en zaterdag dienst als nachtclub en fungeert ook als locatie voor seizoensgebonden en artistieke evenementen die in München plaatsvinden. Misschien wel de grootste in München, je krijgt die grungy industriële sfeer terwijl je de hele nacht danst op de beste dj’s en reizende acts van Duitsland. *Deze club sluit naar verwachting in mei, maar er is een missie om hem te redden. Ik zal proberen je op de hoogte te houden als het open blijft of sluit. ma-za: 15.00-22.00 zo: gesloten
Katharina-von-Bora-Strasse 8A, 80333 München

Harry Klein

Een van de best beoordeelde clubs in München, Harry Klein, is goed ontworpen met een boven- en benedengedeelte en een geweldige dansvloer. Hun resident-dj’s hebben een gevarieerde line-up, waaronder drie vrouwen en geweldige lokale techno. Mijn favoriete ding over HK, is dat ze elk jaar in april alleen alle vrouwelijke dj’s huisvesten en in Marry Klein veranderen. Nou, dat is best gaaf! Wo-za: deuren om 23.00 uur
Adres: Sonnenstraße 8, 80331 München

Bob Beaman

Een plek die draait om de goede tijden met goede vrienden en dansen tot de volgende dag. Met een fantastisch geluidssysteem is Bob Beaman klein en intiem, maar hij maakt indruk in het nachtleven van München. De resident DJ’s houden de sfeer gaande met de beste Duitse techno en underground muziek. ma-za: 15.00-22.00 zo: gesloten
Katharina-von-Bora-Strasse 8A, 80333 München
De beste nachtclubs van München.

Blitz

De nieuwste club van München zou wel eens mijn favoriet kunnen worden nadat ik er NYE/NYD heb doorgebracht. Gevestigd in het Deutsches Museum, ’s werelds grootste wetenschaps- en technologiemuseum, zijn het ontwerp en het geluid passend om deel uit te maken van dit prestigieuze museum. Met muren van bamboe en ultramoderne luidsprekers is deze plek geoptimaliseerd voor geluid en heeft het het beste geluidssysteem in München. De barmannen in beide bars zijn vriendelijk en geweldig om mee te kletsen terwijl ze drankjes maakten. Daarnaast moet je je telefoon inleveren, plakken ze stickers op je camera en zijn telefoons alleen toegestaan ​​in een bepaald gebied. Het is een geweldige ervaring! Vr-za: 23.00-8.00 uur
Adres: Museumsinsel 1, Toegang via Ludwigsbrücke, 80538 München
Blitz Club in München, Duitsland.  Beste plaatsen voor het nachtleven.

Guichelheil

Gelegen in het hart van de wijk LBGTQI is dit een gay en all-inclusive nachtclub met fantastische muziek en een geweldig publiek. Erotische kunst hangt aan het plafond terwijl dj’s vuile beats draaien. De lay-out is een beetje vreemd, dus als je niet van strakke dansvloeren houdt, is het misschien niet voor jou, maar hoe dichterbij, hoe beter, dan is dit de plek voor jou! Het beste deel is dat het elke dag van de week open is, dus als je op dinsdag in München bent en je wilt komen opdagen, moet je ergens heen! Nachtelijk: 22.00 – 06.00 uur
Müllerstraße 56, 80469 München

Mainstream-clubs

Oké, ik geef toe en geef je een paar tips als je op zoek bent naar iets meer top 40 mainstream. Ga naar Heart Restaurant and Club of Film Casino als je je wilt verkleden, flesjes wilt laten knallen en basic wilt zijn!

De jaarlijkse drinkevenementen van München

München heeft een aantal fantastische evenementen, van whisky-exposities tot wijnproeverijen. Ik heb gemerkt dat het als inwoner of reiziger moeilijk is om te weten wat er in München gebeurt en wanneer, vanwege de taalbarrière en het moeilijk vinden van evenementen, maar maak je geen zorgen, ik heb een aantal van de beste jaarlijkse evenementen geselecteerd , zodat je je tickets kunt bemachtigen en je klaar kunt maken om te feesten. Je kunt altijd de posters in de stad bekijken om te zien of er iets is dat je interesse wekt terwijl je in de stad bent.

Finest Spirits München

Dit vindt elk jaar in januari tegen het einde van de maand plaats en is een geweldige manier om op te warmen en de winterblues te verslaan. Gelegen in het charmante MVG-museum, kun je honderden exposities bekijken en drinken uit duizenden sterke dranken, lokaal en internationaal. Redelijk, want je krijgt een paar kaartjes bij binnenkomst en kunt ze gebruiken voor verschillende proeverijen. Je kunt zelfs je souvenirglas mee naar huis nemen! De website is in het Duits, maar ik vertrouw erop dat je door het ticketsysteem kunt navigeren! Eind januari
Ständlerstraße 20, 81549 München
Koop hier je tickets!
De beste geesten van München.  Lokale beste geesten uit Beieren, Duitsland.

Braukunst Live!

Als je net naar München bent gekomen voor het bier, zul je de Braukunst Live geweldig vinden! Deze bierexpo biedt 30 lokale Beierse brouwerijen en ongeveer 100 internationale exposities uit 14 verschillende landen. Als je begin februari in München bent, mis dan niet één van Europa’s beste bierevenementen in Europa’s beste stad voor bier! Begin februari
Ständlerstraße 20, 81549 München
Haal je kaartjes
De ambachtelijke brouwerijen van München.  Vind de alternatieve sporten voor bier in München.

Tollwood-zomerfestival

Zowel in de zomer als in de winter in Tollwood kun je dubbel zoveel Tollwood-plezier beleven, maar het zomerevenement richt zich minder op het kerstmarktaspect en meer op het feest. Met bekende headline-muzikanten duurt dit evenement meer dan twee weken en heeft het eten, bars, eetkraampjes en veel leuke merchandise en handwerk. Oh ja, en drank had ik de bars al genoemd? Eind juni – begin juli
Olympia-park

Traditionele bierevenementen

München heeft tal van traditionele bierevenementen, waaronder het Oktoberfest, Frühlingsfest en Starkbierfest om er maar een paar te noemen. Oktoberfest: Als je een introvert persoon bent, zoals ik, mis dan mijn Oktoberfest for Introvert’s gids niet. Ik heb binnenkort meer gidsen.
München Oktoberfest drinken
Niet aanwezig tijdens het Oktoberfest? Wees niet bang, er zijn veel feesten waar je rekening mee moet houden. Starkbierfest: Hoe hard ik ook mijn best doe, ik val flauw op dit feest en beland in mijn bed terwijl ik me afvraag hoe één liter bier me heeft binnengehaald. Nou, dit bier is een sterk bier. Het is donker en gemaakt door monniken die nuchter niet wilden lijden. Ik bedoel, wie wel? Het vindt elke maart plaats in Paulaner en is niet voor bangeriken. Het is een indoor evenement en veel kleiner dan andere feesten. Frühlingsfest: Het zusje van het Oktoberfest, vindt plaats op dezelfde locatie en viert de lente. Je kunt biertenten, traditionele kleding en veel vrolijke locals en wat toeristen verwachten. Kocherlball: Dit evenement heeft een unieke geschiedenis. Het begon als een manier voor arme arbeidersklasse om te genieten van een dansfeest, gehouden op zondag in de zomer. Om 5 uur ’s ochtends konden de werkende bedienden hun meesters – die vaak nog sliepen – verlaten en zelf een feestje vieren. Deze traditie werd goed nieuw leven ingeblazen en nu midden juli (meestal het weekend rond de 15e) kun je in de kleine uurtjes van de ochtend gaan feesten in de Englishergarten in München bij de Chinese Toren.

Wijnfestival in München

Elk jaar vindt er rond half juli een wijnfeest plaats in het centrum van München. Wijnen uit de hele wijnstreek Franken worden naar München gebracht voor een feest en een proeverij. Er is ook veel geweldig Beiers straatvoedsel om te proberen. Dus neem je dorst en portemonnee mee! Midden juli
Alter Hof bij Marienplatz!
Vind meer details!
Duitse wijngaard Rothenburg ob der tauber

Beste plekken voor late night munchies

Welterusten worst

Ik hou van deze plek. Ik mis Taco Bell niet eens na een avondje drinken. In het weekend tot 04.00 uur warme verse Duitse worst serveren en met een volle buik naar huis strompelen. Ze serveren zowel veganistische worst als vleesopties. Ze hebben ook een aantal gevaarlijke hete saus en rare Duitse late night-tv. Stop hier als je aan het feesten bent in de wijk Glockenbach of Gartnerplatz. Klenzestraße 32, 80469 München
De beste late night munchies van München na een avondje feesten.

Ruffs hamburger

Nog een favoriet van mij ’s avonds laat, hun truffelpommes zijn om voor te sterven. Ze hebben veel opties voor gastronomische hamburgers, waaronder vegetarische hamburgers. Je vindt deze slechteriken overal in München, maar als je aan het feesten bent in de omgeving van Schwabing, is er een bij jou in de buurt. In het weekend tot middernacht geopend
Klenzestraße 32, 80469 München

CA`D`ORO-restaurant

Deze plaats heeft DE BESTE pizza voor het stuk dat ik ooit heb gehad. Ik kwam het zes jaar geleden tegen tijdens het backpacken door München en dacht dat ik stierf en naar de hemel ging. Ik vond het vorig jaar weer en de pizza is nog steeds net zo goed. Pak een to-go-slice als je langs het Hauptbahnhof komt en iets nodig hebt om naar huis te gaan. In het weekend open tot 01.00 uur
Bayerstraße 31, 80335 München

Alpensnack

Er zijn veel Kebap- en falafelwinkels in de buurt, en deze is niet de BESTE, maar het is goed en een geweldige locatie. In de buurt van het centrum van München is het personeel vriendelijk en het is uitstekend dronken eten voor de tocht naar huis. In het weekend open tot 01.00 uur
Thalkirchner Str. 2, 80337 München Als u op zoek bent naar een geweldige plek om te slapen in het centrum van München, boek dan een kamer in het 25Hours Hotel, The Royal Bavarian. Het is perfect voor de volwassene met een jong hart.

Uitgaansgebieden en buurten in München

Mijn gids Nachtleven, bar en drinken in München loopt ten einde. Ik hoop dat je hierna op verantwoorde wijze wordt ingeslagen! Als je geen zin hebt in een van mijn aanbevelingen, stuur me dan gerust een e-mail of laat me een opmerking achter met wat je zoekt, en ik help je graag verder. Zo niet, dan vertrouw ik erop dat ik je goed genoeg heb geleerd om de wereld in te gaan en je favoriete drinkplaats te vinden. Dit zijn de beste wijken in München voor het nachtleven, en je zult zeker iets van je gading vinden.

Glockenbach & Gartnerplatz

Mijn stampende terrein en thuisveld, als je in de buurt bent, kom ik misschien zelfs met je feesten. JK, stalk me niet, klimplant. Dit gebied is een mix van homovriendelijke bars, nachtclubs, sportbars en ambachtelijke cocktailbars. Het publiek is meestal lokaal en de juiste combinatie van jongere hipsters en feestvierders van middelbare leeftijd. Het is gebruikelijk om in de zomer op de Gartnerplatz rond te hangen, en in feite zullen alle straten die vanaf die Platz ontspringen geweldige bars en spannende dingen te zien hebben. Je kunt op de afbeelding zien dat nogal wat van de bars die ik heb gemarkeerd, zoals Flushing Meadows, Robinson’s, Holy Home en Auroom zich in dit gebied bevinden.
Gartnerplatz in München.  Vind de beste plekken voor het nachtleven en feesten in München

Maxvorstadt

Dit wordt de plek waar de universiteitsstudenten rondhangen. Je vindt er dus goedkope bars, speakeasies, nachtcafés met wifi en een mix van locals, uni-studenten en expats. Blijf op de wegen Theresienstrasse en Schellellingstrasse, en je zult Schall & Rauch, Martini Club, Don’t Call Your Mother en Sehnsucht vinden die ik hierboven noemde.

Schwabing

Ik zou zeggen dat er veel expats zijn om te feesten, maar je zult ook een gezonde mix van locals vinden. De bars hier zijn een mix van duik en ultra stijlvol. Plak het gebied rond Münchner Freiheit, en je zult de Distillers Bar en Barschwein vinden.
Siegestor Gate in München, vind de beste buurten voor het nachtleven in München.

Haidhausen

Aan de overkant van de rivier, in Haidhausen, vind je al je klassieke Amerikaanse cocktailbars. Dit hele gebied staat bekend als de Franse wijk en je zult veel overeenkomsten met Frankrijk zien, samen met een aantal geweldige Franse restaurants. Je zult die smakelijke klassieke cocktailbars zien die ik noemde, zoals Negroni en Barroom.
Haidhausen in München, Duitsland.  Vind de beste cocktailbars in München, Duitsland.

Nachtclubs

De nachtclubs bevinden zich allemaal in hetzelfde gebied, van Harry Klein aan de Sonnenstrasse tot een groep rond de Königsplatz en een flink aantal op een rij langs de Ottostrasse. Er is nog een groep clubs achter de Sbahn-sporen bij Ostbahnhof, het is meestal een jonger publiek, een internationale groep en het is een enorm complex vol met veel nachtclubs en bars.

Voordat je gaat

Ben je aan het feesten geweest in München, wat is je favoriete bar? Zo niet, laat het me weten als je ooit meer insider-tips voor München nodig hebt voor feesten of andere avonturen met verborgen juweeltjes! Vergeet niet te pinnen op je favoriete Europese of Duitse bord!

Relevante artikelen