Top 5 must-do’s in Düsseldorf

Relevante artikelen

Geplaatst op 6 mei 2022 door Leven op trivago | Deel dit bericht op Düsseldorf, de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen en het mode- en winkelcentrum van Duitsland, is een adembenemende, zeven eeuwen oude stad aan de rivier die historische en oude gebouwen naadloos combineert met moderne en hedendaagse architectuur. De stad biedt een breed scala aan attracties en activiteiten als u bereid bent een dag door te brengen met het verkennen van zowel het oude als het nieuwe. Hier zijn onze persoonlijke top 5 dingen om te doen in Düsseldorf!

Dwaal door de oude binnenstad van Düsseldorf

Plaatselijk bekend als de Altstadt, is de oude stad het hart van Düsseldorf. Drukke restaurants en winkels langs beide zijden van de smalle geplaveide straatjes die helemaal naar de Rijn leiden. Dit deel van de stad is de thuisbasis van meer dan 300 onderling verbonden bars, pubs en discotheken en staat ook bekend als ‘de langste bar ter wereld’. ‘S Nachts verandert de Altstadt in de belangrijkste bestemming om uw dagelijkse dosis Altbier te krijgen. Hier vind je straten met clubs en pubs waar tot in de vroege uurtjes muziek wordt gedraaid. In het centrum van het Altstadt-centrum, Marktplatz, vindt u het prachtige renaissancistische stadhuis (Rathaus) en het imposante ruiterstandbeeld van keurvorst Jan Willem II. Als u vanaf de Marktplatz rechtdoor gaat, bevindt u zich op de Burgplatz met niet alleen uitzicht op de St. Lambertuskerk met zijn scheve toren, maar ook op de overblijfselen van een barok kasteel, Schlossturm, en de wereldberoemde Rijn. het is een van de meest Instagrambare plekken in de stad. Als je er tijdens de kerstdagen bent, pak dan een Glühwein van de kerstmarkten en rijd in het reuzenrad voor een onvergetelijk uitzicht over Düsseldorf van bovenaf.

Loop langs de Rijnpromenade

De Rijnpromenade, gebouwd in de jaren ’90, is een van de beste plekken om te genieten van de adembenemende rivieroever van Düsseldorf, zittend op een van de vele banken en trappen. Als u vanuit de oude stad de promenade te voet volgt, komt u uit in de Medienhafen – de voormalige haven van Düsseldorf die sindsdien is omgevormd tot een modern zakencentrum met onder meer technologie-, financiële en modebedrijven.

Je zult de Gehry Bauten (Gehry Buildings) niet kunnen missen tijdens je rondleiding door de mediahaven. De drie gebouwen, ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry, vertegenwoordigen een organisch gevormd herkenningspunt dat niet wordt beperkt door traditionele geometrie, aangezien ze variëren in materiaal, hoogte en uitdrukking van vorm.

Als je het rondslenteren beu bent, kun je een fiets huren en over de met bomen omzoomde paden fietsen en genieten van een schilderachtige zonsondergang aan de andere kant van de rivier in de buurt van Oberkassel.

Wandel langs de Königsallee

Königsallee, bij de lokale bevolking bekend als “Kö”, wordt beschouwd als de meest elegante laan in Düsseldorf. Van premium designermerken tot luxe hotels en exclusieve dakterrassen, het is ongetwijfeld de meest luxueuze wijk van de stad. Midden op de laan vind je een glinsterende 31 meter brede watergracht met meerdere bruggen waar je onder de grote kastanje- en platanen kunt genieten van het prachtige landschap. Terwijl je over de straat loopt, vind je verschillende restaurants en cafés die internationale keukens met een Duits tintje bieden.

Ten noorden van de Kö kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Hofgarten – de eerste en oudste openbare tuin van Duitsland. Ruim een ​​derde daarvan is gewijd aan weilanden waar natuurliefhebbers kunnen genieten van een picknick onder het felle zonlicht. Het heeft ook veel bloemperken en een vijver waar u uw tijd kunt besteden aan het voeren van de eenden en genieten van de vredige sfeer.

Ga naar de top van de Rijntoren

Een andere bezienswaardigheid die u zeker gezien moet hebben is de Rheinturm of de Rijntoren. Het hoogste gebouw van de stad, gebouwd in 1981, is maar liefst 240 meter hoog in het midden van het havengebied. Het bevat ook een ronddraaiend restaurant op 170 meter. De toren kijkt uit over heel Düsseldorf en als je geluk hebt en de lucht helder is, zie je ver in het zuiden de toren van Keulen.

Je kunt een kaartje kopen om naar de top van de toren te gaan voor € 9. De prijs zakt naar € 5 als je voor 11:00 uur of na 22:00 uur gaat. De toren heeft ook ’s werelds grootste digitale klok op zijn betonnen schacht in de vorm van lichten. Ik laat het aan jou over om erachter te komen hoe het werkt!

Verken de straatkunst en musea van Düsseldorf

Düsseldorf is een smeltkroes van culturen met veel musea, galerijen en straatkunst om te ontdekken. Een van de grootste kunstcollecties in de stad is K20. Deze galerij, gelegen aan de Grabbeplatz, wordt beschouwd als de grootste collectie hedendaagse en moderne kunst. Een andere galerij om te bekijken is de K21. Het is de thuisbasis voor een verscheidenheid aan moderne schilderijen en tekeningen, maar ook sculpturen en filmstukken.

Als u op zoek bent naar wat meer kleur tijdens uw reis, dan staat u een traktatie te wachten. Kiefernstraße, gelegen in Flingern-Süd, is het centrum van straatkunst in Düsseldorf. Pak je camera en kom de kleurrijke kunst op de straatmuren en gevels van gebouwen bewonderen. We raden ten zeerste aan om een ​​rondleiding door de beste straatkunst van de stad te boeken via het toeristenbureau van Düsseldorf. Dit zijn onze topkeuzes voor dingen om te doen in Düsseldorf, vooral als je voor het eerst op bezoek bent. Of je nu houdt van mode, kunst, geschiedenis of gewoon lekker ronddwaalt, Düsseldorf moet zeker je volgende reisbestemming zijn. Shoutout naar frontend software engineer Mohammed Abed voor het samenstellen van dit artikel!

Relevante artikelen

Recente artikelen