Voordat je aan je avontuur in Dortmund begint, is het duidelijk dat je deze gids moet lezen over het huren van flats, appartementen en kamers voor studenten in Dortmund, Duitsland. Een van de grote voordelen van het kiezen van deze Duitse stad als bestemming voor uw mobiliteit is dat het economisch gezien een zeer betaalbaar gebied is. U kunt accommodatie vinden tegen een goede prijs, maar niet alles is zo eenvoudig, u moet weten waar u moet zoeken. De accommodaties zijn niet erg talrijk en als je de taal niet beheerst, kan het een ingewikkelde opgave zijn. Maak je geen zorgen, want we bieden je niet alleen deze gids aan, maar ook onze gratis Erasmus Play-zoekmachine, waarmee je 100% geverifieerde accommodaties kunt vinden en online kunt boeken, dus maak je geen zorgen over de taal.

Studentenappartementen te huur in Dortumund

https://erasmusplay.com/en/search/dortmund.html Als u op zoek bent naar totale vrijheid en comfort, dan is er geen betere optie dan een appartement te huur in Dortmund. Het is een geweldige optie wanneer u reist in het gezelschap van vrienden of als koppel. Een studio met één slaapkamer huren in Dortmund is niet overdreven duur als je weet hoe je goed moet kiezen. Het zal erg van de locatie afhangen maar vanaf € 450,- per maand vind je dit type woonruimte al voor jezelf. Deze prijs kan, afhankelijk van de kwaliteiten en locatie, flink oplopen tot 900 euro in de hoogste gevallen. Als je het vergelijkt met andere Duitse steden, is het duidelijk dat Dortmund een goedkope bestemming is, ideaal voor studenten die in een Duitse stad willen wonen. We raden je aan om een ​​kijkje te nemen in de zoekmachine van Erasmus Play en zo snel mogelijk te beginnen met zoeken. U moet weten dat alle accommodaties die in Erasmus Play verschijnen, geverifieerd zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vastgoedfraude.

Studentenkamer te huur in Dortmund

https://erasmusplay.com/en/search/dortmund.html?sort=cheapest Kamers te huur voor studenten in Dortmund zijn ook erg gewild en de prijs kan een absoluut koopje zijn voor Duitsland en appartementen van goede kwaliteit. De gemiddelde prijs van kamers te huur voor studenten in Dortmund ligt tussen de 200 en 400 euro per maand, afhankelijk van de locatie, kwaliteiten etc. Er zijn maar weinig plekken in Europa waar je voor € 250 een woning kunt vinden en Dortmund is er een van. van hen. Om je te helpen bij je zoektocht, voegt de zoekmachine van Erasmus Play ook een kaart toe waarop je de exacte locatie kunt zien van elk van de accommodaties die je op onze website kunt vinden. Dankzij onze vergelijker hoeven al die mensen die een beperkte Duitse kennis hebben en het moeilijker vinden om contact op te nemen met de eigenaren, zich geen zorgen te maken, aangezien de hele reservering online en volledig veilig kan worden gedaan.

Studentenhuisvesting in Dortmund

https://erasmusplay.com/en/search/dortmund.html?sort=newest Een belangrijk aspect bij het vinden van studentenhuisvesting in Dortmund is de locatie. Zoals elke stad is het opgedeeld in buurten en sommige zijn handiger om te wonen dan andere, hetzij vanwege het comfort, de scheiding van het centrum of het economische aspect. Enkele van de meest aanbevolen buurten in Dortmund om accommodatie te vinden zijn de volgende:

Appartementen te huur in Kreuzviertel

Nordstadt en Kaiserviertel vormen de grote, wervelende wijken in het stadscentrum van Dortmund, dus dit is een ideale plek om huurappartementen in de stad te vinden. In deze wijk bevindt zich bovendien de University of Applied Sciences and Arts of Dortmund, dus als dat uw bestemming is, is Kreuzviertel de buurt waar u accommodatie in Dortmund moet vinden.

Appartementen in Kaiserviertel

Zoals we zojuist hebben vermeld, maakt het deel uit van de grote wijken van het centrum van Dortmund, dus we zijn gevestigd in een gebied met veel leven en voorzieningen eromheen. De prijs in dit gebied is niet de goedkoopste maar ook niet de duurste, omdat het een zeer gekozen optie is door verschillende studentenprofielen.

Kamers te huur in Westfalendamm Nord

Als u op zoek bent naar goedkopere kamers te huur, kan de regio Westfalendamm Nord een zeer goede optie zijn. Het is een beetje verder van het centrum dan de vorige, maar het is nog steeds vrij dichtbij. Het heeft diensten en de huurprijs is de goedkoopste die je zo dicht bij het leven in de binnenstad kunt vinden.

Erasmus accommodatie in Kaiserbrunnen

https://erasmusplay.com/en/search/dortmund.html?sort=cheapest Tot slot raden we de regio Kaiserbrunnen aan om Erasmus-accommodatie te vinden die voldoet aan de eisen die je zoekt. U bevindt zich niet ver van het stadscentrum, maar ver genoeg om het verschil in huurprijzen op te merken. Bovendien is dit gebied goed verbonden en heeft het alle essentiële voorzieningen voor uw dagelijkse leven.

Universiteitsresidentie in Dortmund

De mogelijkheid om in een universiteitsresidentie in Dortmund te wonen is ook aanwezig, aangezien de universiteit enkele plaatsen in residenties verspreid over de verschillende campussen ter beschikking stelt aan studenten. Het is meestal een goedkope optie, maar gezien het feit dat Dortmund geen dure stad is, geloven we niet dat het nodig is om de vrijheid op te offeren die je hebt door in een flat te wonen met andere studenten of jonge mensen zoals jij.

Veelgestelde vragen over Dortmund

Waarom studeren in Dortmund? Dortmund heeft drie openbare universiteiten en is een zeer aan te bevelen bestemming voor diegenen die studies volgen in: informatietechnologie en technologie, engineering, kunst en design, toegepaste wetenschappen of economie. Hoe vind je goedkope studentenhuisvesting in Dortmund? De meest comfortabele en gemakkelijke manier om goedkope studentenhuisvesting in Dortmund te vinden, is door gebruik te maken van de Erasmus Play-zoekmachine. Alle accommodaties zijn 100% geverifieerd en je kunt online boeken. Hoeveel kost het om in Dortmund te wonen? Net als accommodatie is het leven in Dortmund niet het duurste van Europa, en je kunt gemakkelijk leven van 500-600 euro per maand, afhankelijk van elke persoon en zijn behoeften. Waar vind je huurwoningen in Dortmund? Dortmund heeft studentenflats beschikbaar tegen een zeer goede prijs, maar het probleem is dat ze schaars zijn en dat de snelsten de beste accommodatie krijgen. Vanuit Erasmus Play heb je eenvoudig toegang tot ze allemaal. Hoeveel kost het om een ​​kamer te huren in Dortmund? Over het algemeen ligt de gemiddelde prijs van een privékamer voor studenten in Dortmund rond de 200-400 euro, afhankelijk van de locatie en kwaliteit van de kamer.

Relevante artikelen