Historische kerken van Rothenburg

Relevante artikelen

Er zijn veel redenen om Rothenburg te bezoeken. De meest prominente zijn het schilderachtige stadscentrum en de UNESCO-werelderfgoedlocaties. De stad staat ook bekend om zijn kerken, waaronder de St. Jakobskerk en de St. Wolfgangs gotische kerk. Lees meer over deze kerken in dit artikel. Mis ook de ‘Nightwatchman Tour’ niet, onder leiding van een traditioneel geklede ‘nightwatchman’. Gasten zullen meer te weten komen over de geschiedenis en architectuur van de stad, en ook waarom nachtwakers nodig waren.

St. Jakobskerk

Een bezoek aan de St. Jakobskerk van Rothenburg is een geweldige manier om meer te weten te komen over de plaatselijke religie. De kerk werd gebouwd in de 15e eeuw en is de thuisbasis van het hoogste altaar van Duitsland. Het staat ook bekend om zijn religieuze kunstwerken en twee prachtige torens. Een bezoek aan deze kerk zou niet compleet zijn zonder het prachtige orgel te bekijken. Na de rondleiding heb je een beter idee van wat je van deze kerk kunt verwachten.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, zul je de St. Jakobskerk in Rothenburg geweldig vinden. Deze historische Lutherse kerk, gebouwd in 1336, herbergt vele schatten uit de oudheid. Een prachtig hoogaltaar gemaakt door de beroemde houtsnijder Friedrich Herlin is een ander geweldig stuk om naar te kijken. Een andere indrukwekkende kerk in Rothenburg is de St. Wolfgangskerk, gebouwd tussen 1475 en 1492 in een middeleeuwse muur bij Klingentor.

Terwijl je in Rothenburg bent, kun je ook het Joodse verleden bekijken. De Joodse straat, een van de meest intacte middeleeuwse Joodse wijken van Duitsland, herbergt gebouwen uit de 13e en 14e eeuw. Er is ook een Joods museum en de Dancing Hall, die werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog maar herbouwd in 1953. Er zijn veel andere plaatsen om te bezoeken in Rothenburg, en deze locaties zullen uw reis zeker onvergetelijk maken.

De prachtige St. Jacobskerk in Rothenburg ligt op korte loopafstand van het centrale plein. De rijke historie van de kerk is een fijne plek om een ​​ochtend of middag door te brengen. De kathedraal herbergt tal van belangrijke relikwieën, waaronder het Altaar van het Heilig Bloed, een houtsnijwerk van Tilman Riemenschneider dat het Laatste Avondmaal uitbeeldt. zijn de gotische torens van de kerk en het 12 apostelenaltaar beide indrukwekkend. Het East Choir herbergt enkele oogverblindende glas-in-loodramen.

Een bezoek aan de kerk is niet compleet zonder het prachtige altaar te zien. Een van de belangrijkste altaren van het land heeft een altaarstuk met de afbeelding van Christus aan het kruis, geflankeerd door vier engelen. Het andere hoofdaltaarstuk is bijna net zo indrukwekkend, met houtsnijwerk van Tilman Riemenschneider. Het Heilige Bloed-altaarstuk is ook heel mooi. Het glazen flesje zou druppels van Christus’ bloed bevatten.

St. Wolfgangskerk

Deze historische kerk dateert uit 1492, toen lokale herders samenkwamen om voor het gebouw te bidden. Het interieur is een mix van barokke en gotische stijlen, en de kerk gaat op in de onheilspellende stadsmuren. De betoverend pittoreske façade is een van de redenen waarom Rothenburg al meer dan een eeuw zo’n populaire bestemming voor toeristen is.

In de middeleeuwen zou een houten ophaalbrug over een gracht zijn gegaan om toegang te krijgen tot de kerk. Op het metselwerk van de poort zijn nog schachten te zien voor het geleiden van het valhek. De kerk zelf is een kerk in gotische stijl met een paar vreemde toevoegingen. De ingang bevindt zich achter het hoofdaltaar en leidt naar het voormalige Wachthuis en de wallen van Bastion Klingen.

Als je het geluk hebt om de kerk van bovenaf te zien, wordt je getrakteerd op een vrij uitzicht op het omliggende platteland. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de middeleeuwen en de schapenhandel in Rothenburg was een van de belangrijkste industrieën. In feite bevindt de kerk zich op dezelfde plek waar St. Wolfgang zijn kudden beschermde. Tegenwoordig worden er muzikale poppenshows gehouden met lokale kinderen in kleurrijke kostuums.

De St. Wolfgang-kerk in Rothenburg, Duitsland, gebouwd in 1475, is een middeleeuwse kerk die is ingebouwd in de versterkte muren van het fort van de stad. Herders waren belangrijk voor de economie van de stad en vormden een broederschap, die St. Wolfgang aanbad. Tijdens de late middeleeuwen werd een charmante kerk gebouwd over het voormalige fort, het Torwachterhaus.

Relevante artikelen

Recente artikelen