Het prachtige landschap van het Nationaal park Saksisch Zwitserland

Relevante artikelen

Als u van de natuur houdt, kunt u een uitstapje maken naar het nationale park Saksisch Zwitserland in Duitsland. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het enige nationale park van Saksen. Er zijn veel redenen om te bezoeken, waaronder de UNESCO-werelderfgoedstatus en het feit dat het alleen tijdens bepaalde seizoenen voor het publiek toegankelijk is. Als u op zoek bent naar een geweldige plek om met het gezin naar toe te gaan, dan zult u dol zijn op dit park.

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Het Nationaal Park Saksisch Zwitserland is een nationale parklocatie in de buurt van de Saksische hoofdstad Dresden, Duitsland. Het bestaat uit twee afzonderlijke gebieden. Het park ligt in het Duitse deel van het Elbezandsteengebergte, dat gewoonlijk Saksisch Zwitserland wordt genoemd. Er zijn veel verschillende soorten planten en dieren die dit deel van het land hun thuis noemen. Als u op zoek bent naar een leuk dagje uit in de regio, dan moet u een bezoek brengen aan Nationaal Park Saksisch Zwitserland.

Bezoekers van Saksisch Zwitserland zullen versteld staan ​​van de ruïnes en rotsformaties. Het park beschikt over Neurathen Castle, het grootste rotskasteel in de omgeving. Bezoekers kunnen overblijfselen van het kasteel zien bij de uitgang, en de monolieten van de Bastei-brug zijn de belangrijkste attractie van het park. Wandelaars kunnen genieten van de 620 mijl aan paden om ze te zien. Er zijn tal van plekken om te ontspannen en te genieten van het landschap, waaronder grotten en watervallen.

Saksisch Zwitserland biedt vele mogelijkheden voor openluchtrecreatie, van wandelen tot fietsen. Het park is ook een geweldige plek om te fietsen, met verschillende fietsverhuurfaciliteiten en rondleidingen. Saksisch Zwitserland heeft ook veel spa’s en zwembaden. Een populaire spa aan de oevers van de Elbe is de Toskana Therme. De sfeer van het zwembad wordt versterkt door het omgevingslicht, waardoor het een unieke ervaring wordt.

Het is het enige nationale park van Saksen

Saksisch Zwitserland is een intensief gespleten ravijnlandschap. De hoogste top van het park is 556 meter hoog, terwijl het laagste punt 110 tot 120 meter is. Het gevarieerde landschap bevat veel verschillende microklimaatzones en habitats. Sommige planten en dieren in het park zijn zeldzaam, terwijl er speciale soorten bergbos zijn die niet zijn aangetast door menselijke activiteit. Het park heeft meer dan tienduizend klimroutes, waardoor het een geweldige bestemming is voor zowel ervaren als onervaren klimmers.

Het landschap doet denken aan sprookjesachtige kastelen en burchten. Het park bevat veel routes die geschikt zijn voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het Pirna-pad leidt bijvoorbeeld naar het historische stadscentrum en de Bastei-brug. U kunt ook wandelen naar kasteel Zuschendorf, waar u terrastuinen en een romantisch uitzicht op de rivier de Elbe vindt. Voor nog meer uitzicht over de regio kun je naar het nabijgelegen Niedersachsen gaan en een wandelpad volgen dat door het park slingert.

Gelegen nabij de grens met de Tsjechische Republiek, strekt het park zich uit over een enorme oppervlakte. De twee kanten van het park delen een grens, maar het Elebezandsteengebergte steekt de grens over en beschermt de regio aan de Duitse kant. Het park grenst ook aan het Bohemian Switzerland National Park in Tsjechië. Samen omvatten ze meer dan zevenhonderd vierkante mijl land en beschermen ze enkele van ’s werelds laatst overgebleven kloofbossen.

Het is een officieel UNESCO-werelderfgoed

Het park maakt deel uit van een groter natuurgebied; meer dan veertig procent van het gebied is nog onontgonnen door de mens. De regering heeft maatregelen genomen om dit gebied te beschermen en is van plan menselijke activiteiten te beperken. Het landschap is een fascinerende mix van kliffen, kloven en wilde bloemen.

Het Nationaal Park Saksisch Zwitserland ligt in het Ertsgebergte en het Vogtland. De wandelpaden van het park zijn een geweldige combinatie van adembenemende panorama’s en inspirerende ontmoetingen. Er zijn in Duitsland zeven wandelroutes die als kwaliteit zijn gecertificeerd. De Kammweg Ertsgebergte-Vogtland, die het 800 jaar oude zilveren hart van het Ertsgebergte overspant, is een van de mooiste wandelingen in Duitsland.

Noord-Saksen is een agrarisch ontwikkeld deel van Oost-Duitsland. De staat is rijk aan bouwland, hoewel de vruchtbaarheid afneemt naarmate de regio verder naar het zuiden trekt. De belangrijkste landbouwproducten die in Noord-Saksen worden verbouwd, zijn tarwe, gerst, koolzaad, erwten en suikerbieten. Andere belangrijke landbouwproducten in de regio zijn appels en peren, en zuivelproducten zijn kaas en boter.

Het Nationaal Park Saksisch Zwitserland in Duitsland is een populaire bestemming voor toeristen. Het bevat het grootste loofbos van Duitsland en is de thuisbasis van talrijke soorten orchideeën. Het beschikt ook over 240 kilometer aan wandel- en fietspaden, waaronder een fietspad. Het park maakt deel uit van een officieel UNESCO-werelderfgoed, dus bezoekers moeten hun bezoek dienovereenkomstig plannen.

Het is een ideale bestemming voor mensen die van de natuur houden

Als u van het buitenleven houdt, is Saksisch Zwitserland de juiste plaats om te bezoeken. Als je van wandelen of kamperen houdt, wil je kamperen op een van de vele campings van het park. De kampeerterreinen liggen verspreid over het park en zijn populair bij lokale families. De kampeerterreinen omvatten alles, van barbecues tot dagtochten.

Wandelliefhebbers zullen genieten van Saksisch Switzerl en de berg- en bospaden. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Alpen en het omliggende landschap. Er zijn meer dan 17.000 klimroutes in het park. Klimmers hebben de vrije loop van het park en zijn niet beperkt tot een bepaald gebied. U vindt er tal van klimroutes die bij uw vaardigheidsniveau passen. Of je nu de voorkeur geeft aan een mooie fietstocht of een uitdagende klim wilt proberen, het landschap is gewoon adembenemend.

Een van de mooiste plekken van Saksisch Zwitserland is de Lichtenhain-waterval. Deze waterval werd in de beginjaren een populaire attractie nadat een lokale bewoner een restaurant bij de waterval begon op te zetten. Hij zette stoelen buiten en al snel begonnen mensen het gebied te bezoeken. Sindsdien is het park gegroeid en is de waterval een van de belangrijkste attracties van het park geworden. Vanaf deze plek starten verschillende wandelroutes.

Het biedt volop mogelijkheden om te wandelen

Saksisch Zwitserland herbergt meer dan 400 km wandelpaden en meer dan 700 bergtoppen. Voor de beste wandelervaring moeten bezoekers gepast gekleed en uitgerust zijn. Er zijn ook gemarkeerde bergpaden voor degenen die niet willen klimmen. Een wandeling door het park kan wel vier uur duren. Saksisch Zwitserland is een must voor wandelliefhebbers. Hier kunnen wandelaars midden in de natuur proeven van de Duitse cultuur en geschiedenis.

Het park wordt gekenmerkt door massieve stenen monolieten gevormd tijdens het Krijt. Deze massieve formaties bieden een speeltuin voor wandelaars. Wandelaars kunnen genieten van de diepe kloven, schilderachtige dorpjes en schilderachtige uitkijkpunten. En daar moeten bezoekers rekening houden met de strikte regels voor het park: blijf op de gemarkeerde paden.

Als je een klein budget hebt, bezoek het park dan buiten het seizoen. Het laagseizoen is minder druk, dus u hoeft niet zoveel geld uit te geven. December en januari zijn goede tijden om te bezoeken. Saksisch Zwitserland is een populaire bestemming tijdens deze maanden, dus de drukte is matig. Als u van plan bent om gedurende deze tijd te bezoeken, is het Nationaal Park Saksisch Zwitserland de moeite van het bekijken waard.

Het is een goede dagtrip vanuit Praag

Het Nationaal Park Saksisch Zwitserland is een uitstekende dagtrip vanuit Praag. Het is het grootste park van Europa met zandstenen. Het duurt ongeveer een uur om er met de auto te rijden. Als u aan het rijden bent, is het belangrijk om eventuele extra kosten te controleren voordat u een auto huurt. U kunt ook het openbaar vervoer nemen. Als je in Praag verblijft, neem dan de trein naar Bad Schandau National Park Bahnhof.

U kunt een wandeltocht maken om het nationale park te verkennen tijdens een dagexcursie. De gemakkelijkste tour omvat een overzicht van het park, een traditionele lunch in een lokaal restaurant en een tocht met een rubberboot door de Kamenice-rivierkloof. Een andere optie is een wandeling van zeven kilometer door het park en een wandeling van 12 kilometer. Er zijn ook rondleidingen met uitzicht op de ruïnes van het rotsfort Neurathen.

Als je op zoek bent naar nog een geweldige dagtrip vanuit Praag, dan is het Bohemian Switzerland National Park een geweldige optie. Je kunt het park aan beide kanten van de grens in één dag verkennen. U kunt deelnemen aan een rondleiding of een auto huren om uw tijd te maximaliseren en zoveel mogelijk van het park te verkennen. Je vindt er een grote verscheidenheid aan prachtige vergezichten om te fotograferen en te beleven.

Relevante artikelen