Alles wat je niet mag missen tijdens je verblijf in het Beierse München

Relevante artikelen

Deze Zuid-Duitse stad herbergt vele musea en kunstgalerijen, waaronder het Beierse museum, met werken van Andy Warhol, Lucio Fontana en Sigmar Polke. Er zijn ook tentoonstellingen van toegepaste kunst, foto’s en tekeningen, evenals historische schilderijen en architectuur. Een bezoek aan het Beierse Museum geeft u een voorproefje van de geschiedenis en cultuur van de regio.

Het stadhuis is een van de blikvangers van de stad. Het is een enorm, sierlijk gebouw van meer dan 100 jaar oud en is de officiële regeringszetel van de stad. Het oude stadhuis is een ander gotisch gebouw met sierlijke gravures. De Asam-kerk, ontworpen door de gebroeders Asam, is een indrukwekkend voorbeeld van kunst uit het begin van de 20e eeuw, met prachtige fresco’s en olieverfschilderijen.

Marienplatz: Het centrale plein van de stad heeft een geschiedenis van meer dan 850 jaar. Het nieuwe stadhuis is het grootste van de twee gebouwen en is een populaire plek voor toeristen. Het oude stadhuis is het oudste gebouw van de stad en het middelpunt van het Oktoberfest, een bierfestival dat jaarlijks wordt gehouden. Het Rathaus-Glockenspiel van het nieuwe stadhuis speelt verhalen uit de 16e eeuw na. Deze show is gratis en duurt ongeveer 15 minuten.

Als je een autoliefhebber bent, wil je misschien naar het BMW Museum gaan. Het is een uitstekende manier om de moderne kunstscene van de stad te ervaren, maar het is ook de moeite waard om wat tijd door te brengen in de prachtige Engelse tuin.

Maar er valt nog veel meer te doen, zien en beleven in München – en een aantal van de hoogtepunten hebben wij alvast voor je op een rij gezet!

Sint-Pieterskerk

Als je een prachtige plek wilt ervaren, moet je zeker een bezoek brengen aan de Sint-Pieterskerk in de binnenstad van München. Deze rooms-katholieke parochiekerk is ook beroemd om zijn toren, Alter-Peter, die de stad symboliseert. De Alter-Peter is de oudste parochiekerk van de hele stad en vermoedelijk ook de oorsprong van de hele stad. Er zijn veel manieren om dit historische monument te ervaren.

Of je nu een geschiedenisfanaat bent, je zult genieten van het verkennen van deze kerk in zijn oude glorie. Het werd gebouwd in de 12e eeuw in de Beierse Romaanse stijl en heeft een prachtige gotische schildering aan het plafond. Het interieur van de Sint-Pieterskerk is prachtig en heeft verschillende interessante kenmerken, waaronder het Mariahilf-altaar.

Deze rooms-katholieke kerk is de oudste en mooiste kerk van de stad. Het gebouw dateert uit de 12e eeuw, maar is in de jaren daarna een paar keer herbouwd. Het interieur van St. Peter’s is een eclectische mix van gotische, barokke en rococo-architectuur. Hoogtepunten zijn onder meer het beroemde Mariahilf-altaar, een crypte, een middeleeuwse grafsteen en een plafondfresco van Johann Baptist Zimmermann.

De torenspits van de Sint-Pieterskerk is een van de hoogste gebouwen in het centrum van München. De toren is tientallen meters hoog en is versierd met edelstenen en goud. Een uitzicht vanaf deze toren geeft je een adembenemend uitzicht over de stad. Tijdens een bezoek aan de Sint-Pieterskerk kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal van de Oude Pieten. Het is ook een goede plek om souvenirs te kopen.

Als u München voor het eerst bezoekt, moet u de tijd nemen om de Sint-Pieterskerk te bezoeken. Het wordt beschouwd als de oudste van de stad. Een wandeling langs de torenspits is een must, maar wees voorbereid op de trappen!

Lenbachhaus

Een bezoek aan het Lenbachhaus in München is een geweldige manier om meer te weten te komen over Duitse kunst en geschiedenis. Het is een historisch gebouw met architectuur in Italiaanse stijl en een weelderige tuin met borrelende fonteinen.

Het Lenbachhaus heeft een aantal permanente tentoonstellingen die moderne kunstenaars zullen interesseren. Het museum herbergt werken van hedendaagse kunstenaars en lokale schilders, en de galeriecollectie is divers. Je kunt zelfs de werken van de schilder prins Franz von Lennebach zien, evenals een verscheidenheid aan andere beroemde Duitse schilders. Er zijn tal van kunstwerken te koop in het museum en de tentoonstellingen zijn een must voor kunstliefhebbers.

De Kunstbau is een nieuw geopend gebouw dat is verbonden met de Stadtische Galerie im Lenbachhaus. Gelegen op de tussenverdieping van Königsplatz, was het gebouw oorspronkelijk een villa en studio voor een schilder genaamd Franz von Lenbach. De nieuwe vleugel is ontworpen door Norman Foster en heeft opvallende gouden buizen en geometrische patronen. Het gebouw is vooral mooi bij zonsondergang.

Naast het kunstmuseum is in het Lenbachhaus ook een kunstmuseum gevestigd. Het museum bevindt zich in de wijk Kunstareal in München. Verschillende kunstenaars van modern tot hedendaags hebben bijgedragen aan de collectie van de galerie. Bovendien kunnen bezoekers ook de beroemde stukken Blue Rider en Nieuwe Zakelijkheid bekijken. Een bezoek aan het Lenbachhaus in München is een must voor elke kunstliefhebber.

Het Lenbachhaus is een modern gebouw met een uitstekende kunstcollectie. Het museum bevat enkele van de meest interessante werken van de Duitse expressionistische beweging. Wassily Kandinsky, Gabriele Munter, Franz Marc en Paul Klee behoorden tot de vele beroemde kunstenaars die in het Lenbachhaus vertegenwoordigd waren. Hoewel dit geen uitgebreide lijst is van werken van de kunstenaars die de meest populaire moderne kunstwerken in München hebben gemaakt, is het toch een bezoek waard aan het kunstmuseum.

Een bezoek aan het Lenbachhaus in München is een uitstekende manier om meer te leren over de kunst van het land. Het museum toont werken van de meest vooraanstaande Duitse kunstenaars van de vorige eeuw. Het Lenbachhaus is ook een geweldige plek om meer te weten te komen over moderne kunst. Het is een museum van hedendaagse en impressionistische werken. Dit is de plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van München. Terwijl je daar bent, ontdek je veel fascinerende feiten over de stad.

Englischer Garten

De Englischer Garten is een groot park in het centrum van de stad München, dat zich uitstrekt in het noordoosten van het centrum tot aan de buitengrenzen van de stad. Het werd oorspronkelijk gemaakt door Sir Benjamin Thompson, die later graaf Rumford werd, en werd aanvankelijk aangelegd als een lusthof voor prins Charles Theodore, keurvorst van Beieren. Tegenwoordig is het een van de grootste openbare parken ter wereld.

De Englischer Garten is een enorm park in de stad München met een aantal attracties. Een prachtige Aziatische pagode, weilanden en een verscheidenheid aan eetstalletjes behoren tot de attracties. De Englisher Garten heeft veel waterlopen die bijdragen aan het landschap. In de zomer maken surfers gebruik van de sterke stroming om op het water te drijven.

De Englischer Garten is een enorm park in de stad München met een verscheidenheid aan attracties en voorzieningen. U kunt door de tuin slenteren, de Aziatische pagode bezoeken en de vele eetstalletjes bezoeken. Er zijn ook verschillende weilanden en een kunstmatige heuvel, die tijdens de warmere seizoenen als nudistencentrum dient. Verschillende waterwegen bevinden zich binnen de Englisher Garten, wat bijdraagt ​​aan het landschap en landschap. In de zomer kun je zelfs zwemmen met de sterke stroming, en surfers gebruiken de beek om op de golven te varen.

Bij een bezoek aan de Englischer Garten moet u bereid zijn om minimaal een paar uur door de tuin te wandelen. Het heeft 80 kilometer aan paden, negen kilometer beekjes en meer dan 100 bruggen om over te steken. Wie zin heeft in een biertje of twee kan genieten van de biertuin en de geroosterde kastanjes. De Englishergarten is een perfecte plek om een ​​mooie dag door te brengen.

De Engelse Tuin is het grootste park in de stad München. Het beslaat bijna 900 hectare en is ’s werelds grootste stadspark. De Englischer Garten is een perfecte plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing. De priëlen bij de ingang van de tuin zijn een heerlijke plek om te ontspannen, maar de Engelse Tuin herbergt ook een aantal dieren. Het nijlpaard is de meest populaire vogel in de Engelse tuin, dus het is het beste om voorzichtig en voorzichtig te zijn.

De Englischer Garten is een groot park midden in de stad. Het is de thuisbasis van een aantal andere attracties, zoals een Chinese pagode, prachtige weiden en een verscheidenheid aan andere soorten dieren in het wild. De Englischer Garten Meadow is ook de hub voor nudisten tijdens de warmere maanden. De tuinen hebben verschillende waterwegen die voor wat extra landschap zorgen en een populaire plek zijn voor wandelaars.

Neues Rathaus

Het nieuwe stadhuis is een van de mooiste gebouwen in München en een geweldige plek om uw bezoek te beginnen. Het gebouw, gelegen aan de noordkant van de Marienplatz, is de thuisbasis van het stadsbestuur, inclusief de burgemeesterskantoren en de gemeenteraad, evenals een klein deel van het stadsbestuur. Het werd voltooid in 1874 nadat het gemeentebestuur van de stad München zijn vorige huis, het oude stadhuis, had verlaten en besloot een nieuwe te bouwen.

Het nieuwe stadhuis is een groots gebouw op de Marienplatz in het hart van de stad. Het heeft een toren met een fantastisch uitzicht over de stad en is de thuisbasis van het beroemde klokkenspel. Het is moeilijk te missen, maar het indrukwekkende gebouw in neogotische stijl is niet gemakkelijk te missen.

Het nieuwe stadhuis is een elegant gebouw in neogotische stijl met een lengte van 100 meter langs de Marienplatz en een neogotische toren. Het Nieuwe Stadhuis werd gebouwd na het Oude Stadhuis, dat te klein was voor de stad. Het is geïnspireerd op de stadhuizen van Brussel en Wenen. Binnen is het Neues Rathaus versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en schilderijen met religieuze en lokale verhalen.

De gotische stijl van het Neue Rathaus is een geweldig voorbeeld van Jugendstil, een nieuwe artistieke beweging die populair was in München. De neogotische kenmerken maken het een populaire toeristische attractie. Het gebouw is ook een symbool van moderniteit in de stad, en het weelderige interieur is een geweldige plek om een ​​middag door te brengen.

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe u bij het nieuwe stadhuis komt, ook wel bekend als de Frauenkirche. Gelegen in de buurt van de Frauenkirche, is het een iconisch monument in München. Het historische gebouw is al bijna een eeuw in gebruik en bevat veel artefacten van de Wittelsbach-heersers. Dit is een van de meest interessante en betoverende overheidsgebouwen van de stad. Deze structuur is gelegen nabij de beroemde Frauenkirche en is een van de mooiste locaties van de stad.

Marienplatz

De Marienplatz is het belangrijkste plein in München. Het is sinds 1158 het belangrijkste plein van de stad. Als je van geschiedenis houdt, moet je een bezoek brengen aan de Marienplatz. Het is een van de mooiste pleinen ter wereld en heeft een aantal van de beste uitzichten. Het is ook een geweldige plek om de historische gebouwen van de stad te bekijken.

Het statige Neues Rathaus (stadhuis) is een markant herkenningspunt op het plein. Tegenwoordig kun je het gouden beeld van de Maagd Maria in de stad zien op een halve maan. Tussen Marienplatz en Karlsplatz bevindt zich een voetgangersgebied. Deze zone geeft ritme aan de activiteiten van talrijke winkels en bars. Je kunt hier wat entertainment krijgen.

Een bezoek aan het Neues Rathaus is een must voor iedereen die München bezoekt. Het stadhuis, of Neues Rathaus, is een neogotisch wonder dat stadsbestuurskantoren herbergt. Naast de musea en galerieën is hier ook de beroemde kerstmarkt van de stad gevestigd. Je kunt geweldige souvenirs kopen en een verscheidenheid aan lokale gerechten eten van deze traditionele markten.

De Marienplatz is het centrum van de stad en biedt onderdak aan een kerstmarkt, een jaarlijks klokkenspel, kampioenschapsvieringen voor FC Bayern en openbare bijeenkomsten. Het was het punt waar alle belangrijke straten van de nieuwe stad samenkwamen. Het plein is de perfecte plek voor een bezoek aan het Neues Rathaus. Het staat bekend om het klokkenspel en de middeleeuwse Sint-Pieterskerk.

Een bezoek aan de Marienplatz in München is een must voor geschiedenisliefhebbers. Het Neus Rathaus is het grootste gebouw in de stad. De torenspitsen van de kathedraal zijn versierd met beelden van heiligen. De Marianplatz is ook het culturele centrum van München. Het plein is een must voor toeristen, want het is het centrum van Altstadt. En het is een van de belangrijkste evenementenlocaties van de stad.

U kunt de Marienplatz in München op elk moment van het jaar bezoeken. Het plein is het hart van de stad en het hele jaar door vinden er een aantal festivals en evenementen plaats. Tijdens de kerstperiode kun je een kijkje nemen op de Christkindlmarkt. Aan het einde van het carnaval wordt het festival van de stadsstichtingen gehouden.

Deutsches Museum

Een bezoek aan het Deutsches Museum in München zal een geweldige ervaring zijn. Het is ’s werelds grootste wetenschapsmuseum en toont meer dan 28.000 items in meer dan tientallen wetenschappelijke gebieden. Het is een must voor iedereen die de regio bezoekt. Bezoekers komen massaal naar de musea van over de hele wereld om meer te weten te komen over de fascinerende wereld van de wetenschap. Er zijn verschillende tentoonstellingen over verschillende aspecten van de wetenschappen en je krijgt de kans om meer te ontdekken dan je ooit had gedacht.

In het Deutsches Museum kunt u de geschiedenis van wetenschap en technologie beleven. U kunt een overzicht krijgen van de wereldgeschiedenis door de tentoonstellingen over wetenschap te bekijken. Het museum heeft een uniek vleugje innovatie, met live demonstraties en interactieve displays. Je kunt zelfs het leven onder de grond ervaren in een modelkolenmijn en een zoutmijn. De uitgebreide exposities beslaan een scala aan onderwerpen en zullen zelfs de meest veeleisende bezoeker fascineren.

Een reis naar het Deutsches Museum in München geeft je een uitgebreide kennis van wetenschap, technologie en industrie. Je zult fascinerende feiten ontdekken over een breed scala aan vakgebieden terwijl je een dieper inzicht krijgt in hoe dingen werken. De interactieve tentoonstellingen zullen de jongere kinderen bezig houden, terwijl de oudere het leuk zullen vinden om de informatieborden te bestuderen. Een bezoek aan het Deutsches Musuem in München biedt u een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Als je de stad voor het eerst bezoekt, maak dan zeker tijd voor een bezoek aan het Deutsches Museum. Dit indrukwekkende museum is een geweldige plek voor gezinnen om te verkennen. Het beschikt over tentoonstellingen met betrekking tot wetenschap en technologie op zes verdiepingen en twaalf mijl aan zalen. Het museum heeft een computercafé en een planetarium. Naast de permanente galerijen zijn er ook secties gewijd aan astronomie, geologie en transport.

BMW Museum

Een bezoek aan het BMW Museum in München is een ervaring waar bezoekers van alle leeftijden van kunnen genieten. Dit multifunctionele centrum werd van 2003 tot 2007 gebouwd door de BMW Group. Het was oorspronkelijk ontworpen om het merk BMW en zijn producten onder de aandacht te brengen. Het bevat ook een tentoonstelling van krachtige motoren, waaronder enkele van de meest iconische modellen. Op de tentoonstelling zijn ook vliegtuigmotoren te zien. U kunt luisteren naar de M Power-motor in actie terwijl u door het museum reist.

Het expositiecentrum BMW Welt, geopend in oktober 2017, is een indrukwekkende mix van museum, evenementenruimte en bezorgcentrum. Het omvat ook de M Town, een motortentoonstelling en een MINI-voertuigdisplay. Op de begane grond kunt u heerlijk ontspannen met een vers bereide apfelstrudel van Cooper’s bistro. Het museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Het is een uitstekende optie voor gezinnen, maar er is beperkte parkeergelegenheid.

Er zijn twee ingangen. Het eerste is het hoofdmuseum, dat in 1973 werd gebouwd. De futuristische gevel en dubbele kegel zijn ontworpen door de Weense architect Karl Schwanzer. De tweede ingang leidt naar BMW Welt, waar het belevings- en bezorgcentrum is gevestigd. Binnen kun je modellen van de BMW Group bekijken, van Mini’s tot BMW’s. Het museum is gratis te bezoeken en bezoekers kunnen het in een paar uur verkennen.

Een bezoek aan het BMW Museum in München is een ervaring voor petrolheads en fans van het merk. Het museum bevindt zich vlakbij het beroemde BMW-wereldhoofdkwartier, wat een perfecte locatie is voor een dagje uit. Als je klaar bent met de hoofdtentoonstelling, kun je naar de tweede verdieping gaan om enkele van de meer populaire BMW-modellen te zien. Als u op zoek bent naar een snelle ontsnapping, is dit museum een ​​geweldige optie.

Het museum toont modellen uit het verleden van BMW, evenals de nieuwste modellen. De interactieve opstellingen bieden een futuristisch gevoel en zijn vooral interessant voor mensen die van auto’s houden. Het is vermeldenswaard dat er een korte wandeling is van het museum naar het hoofdkantoor van het bedrijf, zodat bezoekers de tijd kunnen nemen om de omgeving te verkennen. Een rondleiding door het BMW Museum in München zal hen helpen het merk BMW beter te begrijpen.

Het BMW Museum is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het merk BMW. Of u nu een autoliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in moderne technische innovaties, een bezoek aan het BMW Museum in München geeft u de informatie die u nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Een rondleiding door de musea in München is aan te raden, omdat het overweldigend kan zijn als je niet weet wat je kunt verwachten. Maar de informatie over de BMW Group in München beperkt zich niet alleen tot auto’s.

Als u een autoliefhebber bent, is een reis naar het BMW Museum een must. Maar wie nog een stapje verder wilt gaan kan een bezoek brengen aan BMW Welt. De BMW Welt is een avontuur-, tentoonstellings- en bezorgmuseum in één. Gelegen in de wijk Am Riesenfeld van München, direct naast het Olympisch Park en de BMW-fabriek, werd het gebouwd tussen augustus 2003 en de zomer van 2007. Het biedt een kijkje in de geschiedenis van de legendarische automaker en zijn iconische modellen.

De BMW Welt biedt ook verschillende tours aan, waaronder een architectuurtour. Deze rondleidingen duren ongeveer 80 minuten en zijn beschikbaar in het Engels en Duits. Bent u op zoek naar een interactieve rondleiding, dan kunt u kiezen voor de BMW Plant- of Museumtour. Elk van deze tours wordt geleid door een professionele gids. Je kunt deze tours van tevoren boeken om de drukte te vermijden. Als u in de zomer München bezoekt, is het aan te raden om tijdens een van deze evenementen BMW Welt te bezoeken.

Als je de tijd hebt, is het de moeite waard om een ​​hele dag voor BMW Welt in te plannen. U kunt gratis rondlopen en alle exposities van de BMW-wereld bekijken. Naast het museum kun je heerlijk eten in de M1 Bistro of Cooper’s Café. Het M1 Restaurant is gesloten vanwege pandemische beperkingen, maar de wereld staat nog steeds open voor bezoekers. Een bezoek aan de BMW Welt is een uitstekende familie-ervaring, en u kunt niet fout gaan met een bezoek.

Een bezoek aan de BMW Welt in München is een must. Het gebouw is het symbool van de BMW Group. Het museum maakt deel uit van Olympiapark en de twee gebouwen zijn in 2007 heropend als verbinding tussen de twee. In het museum vind je een aantal auto’s uit het verleden naar de toekomst. U kunt zelfs een origineel model van uw favoriete auto kopen! Het is een must-do in München voor de vakantie van een autoliefhebber.

Alte Pinakothek

De Alte Pinakothek is een kunstmuseum in München, gelegen in de wijk Kunstareal. Het is een van ’s werelds oudste kunstgalerijen en herbergt een van ’s werelds grootste collecties schilderijen van oude meesters. “Oude Meester” verwijst naar de tijdsperiode waarin de schilderijen zijn gemaakt. De collectie van het museum is meer dan vier eeuwen oud, dus een bezoek aan de Alte Pinakothek zal je helpen begrijpen hoe belangrijk de kunst is in de geschiedenis van de mensheid.

De Alte Pinakothek was oorspronkelijk bedoeld als de grootste kunstgalerie ter wereld en biedt nu onderdak aan honderden schilderijen van beroemde Europese kunstenaars. Ondanks zijn grootte, kun je een breed scala aan stijlen verwachten in dit kunstmuseum in München, van de renaissance tot de barok. De collectie oude meesters, samengesteld door de National Gallery van München, is een bezoek waard.

Hoewel de Alte Pinakothek misschien niet het grootste kunstmuseum ter wereld is, heeft het een uitgebreide collectie schilderijen van oude meesters. Met meer dan 700 stukken is dit museum een ​​schatkamer voor kunstliefhebbers. Met meesterwerken uit de veertiende tot de achttiende eeuw, is de galerij van München een must voor iedereen die geïnteresseerd is in Europese kunst. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om de sectie Oude Meesters te verkennen, waar u enkele van de beroemdste werken van de 18e eeuw kunt bewonderen.

Het museum is verdeeld in drie tijdperken: de middeleeuwse periode, de renaissance en de moderne tijd. Bezoekers kunnen de collecties van meer dan 3.000 stukken ontdekken, waaronder oude Europese meesters als Rembrandt en Titiaan. Ook voor kunstwerken uit de 19e eeuw kun je in de Schackgalerie terecht.

Tijdens een bezoek aan de Alte Pinakothek in het centrum van München moet u zeker de tijd nemen om de uitgebreide collectie oude Europese kunst van het museum te bekijken. Het heeft meer dan zevenduizend schilderijen, waaronder een groot aantal Nederlandse en Duitse kunstenaars. De belangrijkste zalen van het museum zijn in neoklassieke architectuur, terwijl de Schackgalerie in de 19e eeuw is gebouwd.

De Alte Pinakothek is het oudste museum in München en heeft enkele van ’s werelds mooiste collecties van oude Europese meesters. De Alte is een van de meest populaire musea in de stad en een bezoek aan de Alte Pinakothek is essentieel voor elke kunstliefhebber. Of je nu een kunstliefhebber of een kunstliefhebber bent, in het museum vind je een geweldig kunstwerk.

De Residenz van München

In de Alstadt, vlakbij de prachtige Theatinerkirche, is de Residenz een imposant paleis met een schat aan culturele en historische betekenis. De Residenzgebäude bestaat uit een museum, schatkamer en Cuvillies Theater, die allemaal in de 17e eeuw zijn gebouwd. Helaas is de Residenz tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest, waardoor de kostbaarheden in beslag zijn genomen. De Residenz werd in de jaren 80 minutieus gerestaureerd, kamer voor kamer, en de schatten werden uit de opslag gehaald.

Een bezoek aan de Residenz van München is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het Beierse koningshuis. De Residenz is het grootste stadspaleis van Duitsland en was al in de 17e eeuw de thuisbasis van de koningen en hertogen van Beieren. Als u de Residenz bezoekt, kunt u de rijkelijk versierde zalen ervaren en de kroonjuwelen en kroonluchters bezoeken die ooit binnen werden tentoongesteld.

Vergeet tijdens uw bezoek aan de Residenz niet een kijkje te nemen in het weelderige paleis, dat eeuwenlang de residentie was van de heersende dynastie. U kunt een rondleiding krijgen door de Residenz, die vol staat met prachtig ingerichte privé-appartementen en openbare ruimtes. Je kunt de audiogids in zes verschillende talen beluisteren en vergeet niet een camera en een lege geheugenkaart mee te nemen. Vergeet niet om van tevoren een kaartje te kopen, zodat je de Residenz niet mist, want het is ongelooflijk populair en duur tijdens het beroemde Oktoberfest.

Hoogtepunten zijn onder meer het Antiquarium, de grootste seculiere renaissancezaal ten noorden van de Alpen. De Rococo-kamers, een verzameling schilderijen uit het begin van de zeventiende eeuw en een galerij met het voorouderlijke wapen van de familie zijn allemaal opmerkelijk. De neoklassieke Königsbau is ontworpen door Leo von Klenze en de zilver- en goudcollecties van de bekende Wittelsbach-dynastie.

De Residenz heeft nog een aantal andere attracties. Het Cuvillies Theater is een schilderachtig klein theater dat ooit werd gebruikt door de Beierse koninklijke familie. Het uitgebreide interieur was versierd met goud en rood fluweel, en het is gemakkelijk in te zien waarom de monarchie er zo dol op was. Tijdens uw bezoek kunt u ook een kijkje nemen in de schatkamer van de Residenz, een belangrijk onderdeel van het paleis in het centrum van München!

Relevante artikelen