Wat is de lokale valuta?
De officiële munteenheid van Duitsland is de euro (EUR).
De euro (EUR) is ook wettig betaalmiddel in een groot deel van de rest van Europa, waaronder Oostenrijk, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Spanje, Portugal, Luxemburg, Finland, Ierland en Griekenland.
↑ Top In welke coupures komt het?
De euro wordt geleverd in munten van 1ct, 2cts, 5cts, 10cts, 20cts, 50cts, 1EUR en 2EUR. Papiergeld wordt geleverd in biljetten van 5 EUR, 10 EUR, 20 EUR, 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR en 500 EUR.
↑ Top Wat is de beste manier om geld te wisselen?
U kunt geld wisselen bij elke bank in de stad, maar ook op treinstations of op de luchthaven.
↑ Top Wat zijn veelgebruikte betaalmethoden voor dagelijkse aankopen (zoals boodschappen)? Contant Pinpas (Maestrocard) Creditcards (Visa, MasterCard, Diners Club, American Express) Let op: In kleinere winkels en supermarkten worden creditcards vaak niet geaccepteerd. De meest gebruikte betaling is nog steeds contant. In Duitsland is het niet mogelijk om geld terug te krijgen bij betaling met een creditcard/debetkaart voor uw aankoop.
↑ Top Kan ik mijn creditcard overal in de stad gebruiken? Zo niet, vermeld dan wanneer ik contant geld nodig heb.
U kunt uw creditcard op de meeste plaatsen in München gebruiken, maar het is raadzaam om ook contant geld bij u te hebben. Met geldautomaten kunt u snel en probleemloos geld opnemen. Er is geen algemene regel om te bepalen welke soorten winkels creditcards accepteren.
↑ Top Op welke manier worden rekeningen (zoals huur en nutsvoorzieningen) betaald?
Doorlopende opdracht (Dauerauftrag) is een efficiënte manier om huur te betalen en alle reguliere vaste betalingen te betalen. Op deze manier machtigt u uw bank om het geld op een bepaalde datum over te maken naar de ontvanger. Sommige betalingen kunnen ook via automatische incasso worden verwerkt. Met deze betaalmethode machtigt u de ontvanger om zijn geld op te eisen bij uw bank. Als alternatief vindt u onderaan bijna alle Duitse rekeningen een bankoverschrijving/betalingsbewijs. Deze dient u vóór de vervaldatum van de rekening in te vullen, te ondertekenen en in te leveren bij uw bank.
Het kan ongeveer 3 werkdagen duren voordat betalingen op de bankrekening van de ontvanger zijn bijgeschreven.
De huur moet meestal binnen de eerste 3 dagen van de maand worden betaald.
↑ Top Wat zijn de vereisten voor het openen van een bankrekening? In welk stadium van het vestigingsproces moet ik het openen?
U kunt direct na het verkrijgen van uw verblijfsbevestiging op het gemeentehuis een bankrekening openen. U heeft het volgende nodig: geldig paspoort bewijs van adres in Duitsland paspoort echtgenoot en verblijfsvergunning als de rekening wordt gedeeld ↑ Top Zullen buitenlandse ingezetenen bankdiensten in hun moedertaal kunnen vinden?
U vindt er verschillende grote banken die een internationaal loket hebben. Met name van de volgende banken is bekend dat ze de internationale gemeenschap dienen: Deutsche Bank Targobank Commerzbank HSBC ING/BHF ↑ Top Zijn er beperkingen voor diensten voor degenen die nieuw zijn in uw land?
Sommige banken vragen mogelijk om een ​​verblijf van drie maanden in Duitsland voordat ze een creditcard aanvragen.
↑ Top Wat zijn typische openingstijden van banken?
De openingstijden variëren, afhankelijk van de locatie en de grootte van het filiaal. Over het algemeen zijn 8.00 uur tot 16.00 uur normale openingstijden. Houd er rekening mee dat kleine filialen tijdens de lunch gesloten kunnen zijn. Daarnaast zijn banken op zaterdag, zondag en feestdagen gesloten. Veel banken hebben verlengde openingstijden op donderdag en zijn meestal open tot 18.00 uur.
↑ Naar boven Zijn geldautomaten 24 uur per dag beschikbaar?
Ja, maar het is handig om te weten dat er in Duitsland vier verschillende soorten banken zijn: commerciële banken in de publieke sector (Private Geschäftsbanken), spaarbanken, kredietcoöperaties (Kreditgenossenschaften) en de Postbank.
↑ Top Is er nog andere informatie over geld die mij zou kunnen helpen?
De meest voorkomende kaart in Duitsland is de EC/Maestro-kaart, een soort betaalpas, gekoppeld aan je huidige bankrekening. Het wordt geaccepteerd in warenhuizen, supermarkten, benzinestations, restaurants en vele andere plaatsen in heel Duitsland. Om een ​​creditcard te krijgen, heeft u geen kredietgeschiedenis nodig (aangezien de creditcard ongeveer hetzelfde werkt als een debetkaart, met de voordelen van VISA/MasterCard). Het kan echter zijn dat u een bewijs van inkomen moet overleggen. Creditcards staan ​​mogelijk niet toe dat verlengd tegoed wordt behouden. Sommige banken zullen het krediet vereffenen in het midden van de volgende maand waarop het krediet is verstrekt en de betalingen zijn gedaan.
Maar er zijn verschillende mogelijkheden en banken voorzien u graag van alle benodigde informatie.
↑ Boven BELANGRIJKE OPMERKING:
Crown Relocations heeft er alles aan gedaan om correcte informatie te presenteren. Regelgeving, tarieven en andere variabelen zijn echter onderhevig aan verandering en Crown Relocations kan geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de fouten die hieruit kunnen voortvloeien. Mocht u vragen hebben of aanvullende informatie nodig hebben, neem dan contact op met uw lokale Crown-vertegenwoordiger.

Relevante artikelen