Het weer in Berlijn | Berlijnse gids met GowithOh

Relevante artikelen

Hou ervan? Deel het! Tweet het! plus 1 het! E-mail het! Het weer in Berlijn kan soms worden omschreven als alle seizoenen op één dag. Over het algemeen wordt aangenomen dat de stad een landklimaat heeft, maar er zijn doorgaans grote seizoensschommelingen tussen de zomer- en wintertijd. Als je een reis naar Berlijn plant, hebben we wat handige informatie over het weer verzameld met advies over wat je kunt dragen en informatie over wat er te doen is in de verschillende seizoenen.

Hoe is het weer in Berlijn?

Berlijn heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het heerlijk warme zomers en feestelijk koude winters heeft. De stad heeft het hele jaar door te maken met matige regenval, met lichte sneeuwbuien tussen december en maart. Berlijn ontvangt ook meer uren zonlicht per jaar dan het gemiddelde voor Noord-Europa, namelijk 1.657 per jaar – 150 meer dan het gemiddelde.

De gemiddelde temperatuur in Berlijn

Gemiddelde (°C) Minimum Maximum Gebeurtenissen januari 0,5 -1,5 3 Berlin Green Week februari 1,5 -1,5 4 Berlinale 5 maart 1,5 8,5 Lange nacht van musea 9 april 4 13 Pasen 14 mei 9,0 19 Carnaval der culturen 17 juni 12,5 22 Christopher Street Day Parade 19 juli 14,5 24 Classic Open Air 19 augustus 14 23,5 Internationales Berliner Bierfestival 15 september 10,5 19 Berlin Music Week Berlin Marathon 10 oktober 6,5 13,5 Lichtfestival november 4,5 2 7 Jazzfest december 2,0 -0,5 4,5

Seizoensoverzicht

januari tot april

Winter in Berlijn door OszedoDe winters in Berlijn kunnen erg koud zijn, met temperaturen die vaak het vriespunt bereiken. Sneeuw en ijs kunnen de stad vaak gedurende periodes bedekken en de wintertemperaturen kunnen oplopen tot min 10 graden of zelfs kouder. Januari en februari zijn meestal de koudste maanden. Respijt is te vinden in het voorjaar, dat al in april kan beginnen, hoewel het meestal iets later opduikt, wat een heldere hemel en een koel maar aangenaam klimaat inluidt.Tip: Berlijnse winters vereisen warme kleding, dus sjaals, mutsen, handschoenen en een warme jas zijn een essentiële vereiste! Gezien de kans op sneeuw en vorst, moet u ervoor zorgen dat u geschikt waterdicht schoeisel meeneemt voor uw wintertrip. Aangezien het weer in Berlijn vaak vier seizoenen op één dag kan omvatten, kan het dragen van meerdere lagen kleding een goede optie zijn. Op deze manier kun je afhankelijk van het weer laagjes aantrekken of aantrekken.

Rondleidingen in Berlijn

mei tot september

Lente in Berlijn door AleksandarHet begin van de lente en de zomermaanden in Berlijn kunnen heel aangenaam zijn en dit is het moment waarop de stad tot leven komt. Plots gaan de straten over het leven buiten. Hoewel Berlijn af en toe een hittegolf kan meemaken, zijn de temperaturen typisch warm rond de 25ºC, wat verrassend zwoele avonden kan veroorzaken tot in de vroege uurtjes. Er zijn tal van openluchtevenementen in de zomermaanden, waaronder Fete de la Musique en CSD Berlin. In september organiseert de stad de Berlin Marathon en de Berlin Music Week. Wees gewaarschuwd, hoewel de Berlijnse zomers af en toe regenachtige dagen of zelfs onweersbuien kunnen opleveren, vergelijkbaar met tropische klimaten. Temperaturen kunnen snel veranderen van zeer warm naar vrij koud in een tijdsbestek van een dag of twee. De afgelopen tijd heeft de stad te maken gehad met spectaculaire stormen met bliksem, donder en stortregens.Tip: Typisch voor continentale klimaten kunnen de temperaturen soms aanzienlijk dalen in de late lente- en zomeravonden, dus vergeet niet om extra kleding mee te nemen voor een dergelijk geval. Ook een paraplu is altijd handig om mee te nemen om niet in een plensbui terecht te komen.

oktober tot december

Herfst-in-Berlijn-door-istela1De herfst in Berlijn kan een helderblauwe lucht met temperaturen die nog steeds aan de milde kant zijn, wat zorgt voor zeer aangename weersomstandigheden. Berlijn is een groene stad met veel parken die tot leven komen in rijke herfstkleuren van bruin, rood en geel. Rond november beginnen de temperaturen merkbaar koeler te worden, wat leidt tot december, wat een van de koudste maanden van het jaar kan zijn. Er zijn ook het hele jaar door tal van binnenactiviteiten, variërend van veel geweldige musea en kunstgalerijen tot saunaclubs.Tip: Pak december goed in en bezoek de populaire kerstmarkten. Van het drinken van de beroemde heerlijke warme Glühwein wordt je gegarandeerd warm!

Relevante artikelen

Recente artikelen