Een gids voor de expatgemeenschap in Frankfurt

Relevante artikelen

De expatgemeenschap in Frankfurt heeft een aantal van ’s werelds hoogste levensstandaarden voor gezinnen, met uitstekende internationale scholen, een levendige sociale scene en genoeg te doen tijdens downtime.

De op vier na grootste stad van Duitsland gaat misschien over grote bedrijven, glimmende wolkenkrabbers en de op vijf na grootste populatie van zeer vermogende particulieren. Maar terwijl veel expats in Frankfurt worden aangetrokken door de uitstekende economische vooruitzichten, wordt de fantastische levensstijl van de stad over het hoofd gezien.

Frankfurt is al lang de thuisbasis van expatfamilies van over de hele wereld (meer dan de helft van de bevolking van de stad is in het buitenland geboren). Het is een multiculturele, meertalige en ruimdenkende stad. Het is een geweldige plek voor kinderen om hun vormende en oudere jaren door te brengen.

Dus, gooi het stereotype weg! Mainhattan mag dan een mondiaal financieel centrum zijn, in deze kosmopolitische stad kunt u erop rekenen dat u plezier zult hebben. Expatica geeft het dieptepunt in deze gids over Frankfurt voor expatfamilies.

Internationale sociale en sportclubs in Frankfurt

De thuisbasis van 180 verschillende nationaliteiten, het is niet verwonderlijk dat er tal van sociale expatclubs zijn in Frankfurt. Voor pas gearriveerde ouders zijn deze clubs een geweldige manier om in de gemeenschap te komen. Je kunt advies inwinnen bij expats die daar zijn geweest, dat hebben gedaan en mogelijk het t-shirt hebben gekregen!

Het enorme aantal expatclubs en -verenigingen weerspiegelt de diverse samenleving van Frankfurt. Van culturele evenementen tot uitstekende sportfaciliteiten, expatfamilies in Frankfurt kunnen een rijk sociaal leven leiden.

De British Club of the Taunus is een sociale club die openstaat voor Britse en andere expat-nationaliteiten. De American International Women’s Club organiseert een aantal activiteiten voor vrouwen die in het gebied wonen.

Als sport jouw spel is, wat dacht je ervan om helemaal Antipodean te gaan en te trainen met het Frankfurt Redbacks Aussie Rules-team? Of ga naar de Frankfurt Hash House Harriers, die zichzelf genereus omschrijven als een drankclub met een hardloopprobleem.

Als ledenclubs niet jouw ding zijn, ga dan naar een van de vele bijeenkomsten in het grootstedelijk gebied van Frankfurt. De groepen Expats in Frankfurt en Frankfurt International Friends komen tegemoet aan een scala aan interesses. Franstaligen in Wiesbaden en het nabijgelegen Mainz willen misschien contact opnemen met de Groupe Francais de Mainz Wiesbaden-bijeenkomst.

Online outreach in Frankfurt

Tijd is het kostbaarste goed voor pas aangekomen expats in Frankfurt. Bekijk op expats gerichte online forums voor die hete tip voor een cocktailbar, de onbegrensde recensie van het Thaise café verderop in de straat die je wilde proberen, of vertrouwd advies over kinderopvang.

Facebook is, zoals altijd, een redelijk goede gok voor informatie. Volg bijvoorbeeld Frankfurt Expats, Expats World Frankfurt en Indians in Frankfurt.

Wie ga je bellen? Meet-up mama’s!

Een geweldige bron voor expat-ouders in Frankfurt zijn de verschillende familiebijeenkomsten die speciaal zijn bedoeld voor ouders met jongere kinderen.

Working Mums Frankfurt is een steun- en activiteitengroep voor de lokale bevolking en expats. Als je met jonge kinderen in Wiesbaden woont, brengt deze bijeenkomst Engelssprekende ouders en kinderen samen.

Deze moedergroepen, te vinden in steden over de hele wereld, zijn gericht op expats met kinderen; ze zijn een goudmijn aan informatie. Leden zijn allemaal expat-ouders en velen hebben al enkele van de hindernissen overwonnen waarmee u nu te maken kunt krijgen. Ze zullen behulpzaam advies geven over alles, van kinderopvang en babysitten tot meer inzicht in Duitse opvoedingsstijlen.

Deze gemeenschappen zijn ook een goede manier om vrienden te maken of speelkameraadjes voor je kleintjes te vinden. Je vindt er sociale evenementen, speeldata of zelfs themafeesten.

Zaken en plezier combineren

Maak er geen doekjes om: Frankfurt is een zakenstad. Voor expats die op zoek zijn naar werk in Frankfurt, betekent dat geweldige netwerkmogelijkheden, en er zijn veel Engelssprekende expatgroepen.

De Association of American-German Business Clubs is een netwerkgroep die de banden tussen de twee economische grootmachten wil versterken. De Australian Business in Europe (Duitsland) vervult een vergelijkbare functie om de bilaterale betrekkingen te bevorderen.

Professionele expatvrouwen in Frankfurt hebben ondertussen toegang tot de International Women’s Club of Frankfurt en het Professional Women’s Network (EPWN) Frankfurt.

Een voorproefje van thuis: internationale winkels in Frankfurt

Supermarkten in overvloed voorzien in de diverse diaspora van Frankfurt. Zin om de Schweinshaxe und Sauerkraut te mijden ten gunste van de smaken van thuis? Deze stad heeft je waarschijnlijk gedekt!

Van de alomtegenwoordige Turkse bakkerijen en buurtwinkels in de wijk Bockenheim tot de supermarktketens met internationale merken, er zijn maar weinig voedselproducten die je niet kunt krijgen in Frankfurt.

Zin om een ​​festivalfeest te koken? Ponto Brasil & Latino aan de Tongesgasse is de plek om naartoe te gaan. A Taste of Britain (dichtstbijzijnde U-Bahn-station: Eschenheimer Tor) doet wat het zegt (inclusief lekkere verse scones en clotted cream!), terwijl je voor Japanse items naar Umakiya gaat (niet ver van S-Bahn-station Rödelheim) . Yuan Fa Asia Markt, die een outlet heeft op Fahrgasse, verkoopt Aziatische specialiteiten, terwijl Spicelands de go-to is voor nietjes en specials op het Indiase subcontinent.

Amerikaanse expats kunnen van huis uit lekkers verwachten in de eetzalen van Galleria Kaufhof en Karstadt in de binnenstad.

Groots maken over Brexit

Sinds het besluit van het VK om de Europese Unie te verlaten, is Frankfurt bezig met een charmeoffensief omdat het vooral banken uit Londen probeert te lokken.

Frankfurt heeft niet alleen een goed zakenklimaat; het is ook een uitstekende plek voor gezinnen om naar toe te verhuizen vanuit het VK.

Door levensstijlen in het VK en Duitsland te vergelijken, plaatste HSBC’s Expat Explorer Survey 2017 Duitsland op de vierde plaats voor de kwaliteit van scholen, de vierde voor de kwaliteit van de kinderopvang en de negende voor de kwaliteit van het gezinsleven.

Veel internationale scholen in Frankfurt hebben gezinnen, kinderen en personeel van over de hele wereld. Het weerspiegelt de gastvrije, multiculturele omgeving in Frankfurt.

Relevante artikelen

Recente artikelen