De voor- en nadelen van studeren in Berlijn

Relevante artikelen

Duitsland wordt beschouwd als de nummer één keuze voor veel studenten die in het buitenland willen studeren. De collegegeldvrije universiteiten in Duitsland maken een groot deel uit van deze keuze. Bovendien heeft het ook een van de laagste werkloosheidspercentages (geregistreerd op 3,8%). Het is omdat de economie van Duitsland erg sterk is vanwege de sterke innovatie in de Duitse omgeving. De diploma’s van de Duitse universiteit worden ook wereldwijd erkend, waardoor Berlijn een van de beste plekken is om te studeren. De hoofdstad van Duitsland, Berlijn, is multicultureel en biedt talloze recreatiemogelijkheden. Het is een stad die nooit slaapt! Studenten worden meestal verliefd op deze stad zodra ze hier gaan verblijven. Het opwindende nachtleven, de levendige kunstscène en musea vangen de meeste fascinatie van de student op. Berlijn heeft 60 onderzoeksfaciliteiten en meer dan 40 instellingen voor hoger onderwijs. Nu gaat EDUopinions kijken naar de voor- en nadelen van studeren in Berlijn. Er zijn veel universiteiten om uit te kiezen, zoals Berlin School of Business & Innovation, Berlin School of Economics and Law, GISMA Business School, European School of Management and Technology, IUBH University of Applied Sciences en ESCP Europe. EDUopinions is een uniek platform waar je echte, geverifieerde studentenrecensies over universiteiten van over de hele wereld kunt lezen en waar je gratis informatie over kunt krijgen.
Duitsland

Wil je studeren in Berlijn? Wij kunnen je helpen

Voordelen van studeren in Berlijn

Het is de economische hoofdstad van Duitsland

Duitsland wordt beschouwd als een van de grootste economieën van Europa en de redelijke kosten van levensonderhoud maken alles gewoon gemakkelijker. Het is ook een toevluchtsoord voor jonge start-ups en jonge professionals. Het is ook de op een na grootste stad van de EU en herbergt veel jonge en dynamische bedrijven. Bedrijven als Siemens, Deutsche Bahn en Sony zijn ook in Berlijn gevestigd.

Berlijn is een kosmopolitische en multiculturele stad

Met een enorme bevolking van 3,5 miljoen is Berlijn erg multicultureel. Meer dan een derde van de bevolking van Berlijn komt van buiten Duitsland. Sinds het de tumultueuze tijden van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, heeft de rijke geschiedenis ertoe bijgedragen dat Berlijn is veranderd in een epicentrum van politiek, economie en cultuur dat het nu is. Berlijn heeft mensen van over de hele wereld aangetrokken, zowel op het gebied van reizen als op het gebied van studeren. De universiteiten in Duitsland zijn van wereldklasse en zijn een geweldige keuze om te studeren. De stad heeft ook een bloeiende culturele scene met meer dan 50 theaters, drie operahuizen, twee symfoniezalen enz.

Kwaliteit van het onderwijs

Duitsland staat bekend om zijn hoge kwaliteit van het onderwijs en de collegegeldvrije universiteiten die Berlijn heeft. Duitse universiteiten staan ​​vooral bekend om techniek en technologie en worden over de hele wereld gerangschikt. Duitse universiteiten behoren altijd tot de topuniversiteiten ter wereld. Berlijn heeft drie grote universiteiten en de kosten die hogescholen in rekening brengen zijn vrij laag in vergelijking met andere landen.

Geweldig nachtleven

Voor studenten die buiten hun land studeren, zijn de mogelijkheden om met elkaar om te gaan van het grootste belang. Berlijn staat eigenlijk bekend om zijn fenomenale nachtleven. Bovendien is het vrij goedkoop en past het gemakkelijk in een studentenbudget. Bars en clubs in Berlijn blijven lang open en sommige gaan zelfs pas na middernacht open. Zoals je vast al gehoord hebt, is het bier hier goedkoper dan water. Je kunt ook bier kopen in supermarkten voor minder dan 30 cent!

Berlijn heeft lage kosten van levensonderhoud

In vergelijking met andere EU-steden zoals Londen en Parijs, is Berlijn relatief veel goedkoper. De appartementen zijn hier veel betaalbaarder en ook het openbaar vervoer is goedkoop. Zelfs uit eten gaan in restaurants en cafés is niet zo zwaar voor de portemonnee in vergelijking met andere steden. Je kunt in Berlijn overleven met 900 euro per maand of zelfs minder als je zuinig bent. Wil je studeren aan een universiteit in Berlijn? Wij bieden gratis advies

Nadelen van studeren in Berlijn

Taalbarriere

Ook al geven sommige universiteiten les in het Engels, je zult merken dat je op zijn minst basis Duits moet leren om in Duitsland te blijven. Sommige universiteiten in Duitsland vragen zelfs een basiskennis van het Duits om in Duitsland te kunnen studeren. Berlijn is niet het meest meegaand voor mensen die geen Duits spreken. Hoewel eenvoudige toeristeninteractie in het Engels wordt gedaan, kan het onvermijdelijk zijn om Duits te leren als je als student in Duitsland woont en voor een paar jaar. Ook ben je in Berlijn benadeeld op de arbeidsmarkt als je geen Duits spreekt.

Verplichte ziektekostenverzekering

Als je lang in Duitsland verblijft, dan is een ziektekostenverzekering hier verplicht en let wel, die is ook nog eens duur! In Duitsland is iedereen wettelijk verplicht om een ​​Duitse ziektekostenverzekering te hebben. In feite is het voor velen de grootste kostenfactor voor levensonderhoud na huur. Ook kan men geen verzekering uit het buitenland hebben, u zult alleen een verzekering uit Duitsland moeten nemen. U zult ook een aantal andere belastingen moeten betalen, zoals de kerkbelasting, tv-belasting, solidariteitstoeslag, wat in combinatie veel oploopt.

Geblokkeerd geld

Een ander aspect dat maar heel weinig mensen weten voordat ze in Duitsland gaan studeren, is dat je een enorme 8640 euro op je bankrekening moet blokkeren als je in Duitsland studeert. Ook al is er geen collegegeld, de regering van Duitsland wil dit bedrag op je rekening blokkeren zodat je tijdens je studententijd niet gefocust bent op geld verdienen.

Berlijn wordt erg koud in de winter

De zomers in Berlijn kunnen heet zijn, terwijl de winters net zo wreed kunnen zijn. Het wordt behoorlijk koud en zelfs de winters in Londen lijken een stuk beter dan de winters in Berlijn. Dus probeer misschien eerst het weer hier te ervaren voordat je van plan bent hierheen te verhuizen voor studie.
Dat gezegd hebbende, kan Duitsland een erg opwindende plek zijn om te studeren vanwege de multiculturele bevolking en de diversiteit die het heeft. Het opwindende nachtleven helpt ook mee!

Op zoek naar een universiteit? Praat er met ons over Aanbevolen inhoud

IU International University of Applied Sciences-logo

Relevante artikelen

Recente artikelen