studenten in Duitsland versus de VS, Amerika

Mogelijkheid tot wonen en werken na afstuderen

Een ander voordeel van studeren in het buitenland is dat je na je afstuderen in hetzelfde land woont en werkt. In Duitsland kun je na het behalen van je diploma een verblijfsvergunning voor 18 maanden aanvragen, waarmee je onbeperkt kunt werken. In de VS is het een grotere uitdaging om na je afstuderen in het land te blijven. U kunt een OPT (optionele praktische training) van 12 maanden aanvragen, waarmee u maximaal 12 maanden op elk gebied kunt werken. Het is echter het beste om een ​​baanaanbieding in de rij te hebben voordat u zich aanmeldt voor de OPT.

Aantal internationale studenten

Het aantal internationale studenten aan universiteiten in Duitsland en de VS is een andere belangrijke overweging. Ongeveer 25% van de studentenpopulatie in Duitsland zijn internationale studenten, terwijl dit aantal in de VS dichter bij de 40% ligt. Je zult veel mensen van over de hele wereld kunnen ontmoeten als je in de VS studeert, maar je zult meer mogelijkheden hebben om je Duitse vaardigheden te oefenen als je in Duitsland studeert. Duitsland is ook de thuisbasis van elf van de meest internationale universiteiten in de top 100 van de wereld.

Plaats

Bij het kiezen van een land om in te studeren, is het essentieel om rekening te houden met de locatie. Steden in Duitsland hebben een goed verbonden treinsysteem en liggen dicht bij veel populaire Europese landen. Er is een mogelijkheid om jezelf volledig onder te dompelen in prachtige Europese steden binnen enkele uren. De VS is ongeveer 28 keer zo groot als Duitsland, dus reizen buiten de VS naar nabijgelegen landen kan erg duur zijn (en niet te vergeten, lange uren reizen per vliegtuig).

Veiligheid

De veiligheid van studenten in Duitsland en de VS is over het algemeen redelijk. In beide landen zijn er echter enkele misdaden gepleegd tegen internationale studenten.

Gezondheidssysteem

In Duitsland moeten internationale studenten een ziektekostenverzekering hebben als onderdeel van de visumplicht. Het is vereist voor internationale studenten en iedereen die in Duitsland woont. Het zorgt ervoor dat je gedekt bent als je ooit medische hulp nodig hebt. De stijgende zorgkosten zijn een grote zorg voor internationale studenten in de VS. Als een zorgverzekeraar u niet dekt, moet u exorbitante medische kosten uit eigen zak betalen.

Inzetbaarheid na afstuderen

Hoe gemakkelijk je na je afstuderen een baan kunt vinden, is voor veel studenten een essentiële overweging. In Duitsland geven de meeste werkgevers de voorkeur aan afgestudeerden met een diploma van een Duitse universiteit. Ondertussen wordt het hebben van een diploma misschien niet langer als noodzakelijk beschouwd in de VS, aangezien grote bedrijven zoals Google en Apple goedbetaalde banen aanbieden aan mensen zonder een universitair diploma.

Belastingen

Afhankelijk van je inkomen moet je mogelijk belasting betalen als je werkt terwijl je in Duitsland studeert. Het belastingtarief begint bij 14% en stijgt in een reeks inkomstenbelastingschijven tot 45% voor de hoogste inkomens. Net als in Duitsland stijgen ook de inkomstenbelastingen in de VS naarmate u meer verdient. Deze belastingen variëren van 10% tot 37%.

Taalbarriere

De taalbarrière kan een uitdaging zijn als je in Duitsland of de VS studeert. De meeste universiteiten bieden opleidingen aan die in het Engels worden gegeven in Duitsland, maar je zou nog steeds een beetje Duits moeten leren om in bepaalde steden te wonen. Als uw niveau Engels goed is, zult u geen probleem hebben om in de VS te studeren en te wonen.

Weer

Bij het kiezen van een land om in te studeren, is het ook essentieel om rekening te houden met het weer. In Duitsland is het in de winter meestal koud en regenachtig met sneeuw, terwijl het klimaat varieert afhankelijk van de staat of stad die je kiest om in de VS te studeren. New York City is bijvoorbeeld typisch heet en vochtig in de zomer, terwijl Los Angeles het hele jaar door heet kan zijn.

Cultuur

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de cultuur van elk land. Er zijn verschillende verschillen tussen de Duitse en Amerikaanse cultuur. Duitse mensen staan ​​bekend om hun kunst en techniek. Ze zijn ook wereldwijd beroemd om hun liefde voor bier en worst. De cultuur in de VS is ook beroemd over de hele wereld. In de VS vind je meer een mengelmoes van vele andere culturen, zoals Latijns-Amerikaanse, Aziatische en verschillende Europese culturen, zoals Italiaans. In beide provincies vind je echter mensen van over de hele wereld die samenleven en hun unieke culturen delen.

Relevante artikelen