Beste steden in Duitsland voor internationale studenten

Relevante artikelen


Studeren in Duitsland is een geweldige ervaring voor internationale studenten. Dit West-Europese land is magnifiek in zijn landschappen en academische leven. Duitse grotere steden (en vooral de kleinere steden) lijken op sprookjesachtige landschappen vanwege het grote aantal kastelen in Duitsland en de geplaveide straten en oude architectuur van het land. Elke plaats die je besluit om in Duitsland te studeren, zal je zeker de nodige vaardigheden bieden om te slagen en een ervaring om nooit te vergeten. Dit komt omdat Duitsland bekend staat om zijn uitstekende universiteiten en een hoogontwikkelde economie. Mensen gaan erheen om te studeren, te werken en een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen, en daarom zal de populariteit nooit ophouden. Ongeacht de verbazingwekkende cultuur en geschiedenis in heel Duitsland, hebben we een lijst samengesteld met steden waar internationale studenten vaak goede beoordelingen aan geven. Dit zijn de beste steden in Duitsland voor internationale studenten: München Berlijn Stuttgart Frankfurt Dresden Aken Bonn Hamburg Keulen Leipzig

1. München

München is de op twee na grootste stad van Duitsland, na Berlijn en Hamburg, en een geweldige internationale studentenhub. Het is ook een belangrijk centrum voor onder andere technologie, kunst, innovatie, zaken en toerisme. Oktoberfest is een van de meest aantrekkelijke festiviteiten die jaarlijks in München plaatsvinden, maar het is niet de enige attractie. Internationale studenten in München genieten van tal van buiten- en binnenactiviteiten zoals onder andere wandelen, snowboarden, skiën, paragliden, zwemmen, zeilen en duiken. Het is echt een land van kansen.


Studeer aan de GISMA Business School Wees een stap voor met een wereldwijd erkende universiteit in Duitsland! Meld u nu aan Afgezien van het brede scala aan vrijetijdsactiviteiten, is de academische expertise aan de universiteiten van München ongeëvenaard. Naast de universiteiten van wereldklasse is München ook een sterk economisch centrum met beroemde ondernemingen uit industrieën op het gebied van hightech, elektronica, communicatie en auto’s. Dit betekent dat deze kosmopolitische stad perfect is voor werkende studenten en afgestudeerden, aangezien de hoogontwikkelde economie ervoor zorgt dat studenten tal van kansen op werk krijgen in de stad die bekend staat om innovatie en uitvindingen. Twee van de beste universiteiten van Duitsland bevinden zich in München, de Ludwig Maximilian Universiteit van München en de Technische Universiteit van München, iets dat deze stad extra flair geeft voor internationale studenten. Deze universiteiten, maar niet alleen, bieden tal van mogelijkheden om vooruit te komen, aangezien je gegarandeerd een uitstekende opleiding krijgt in deze hoofdstad. Enkele van de grootste geesten hebben hun opleiding gevolgd aan de universiteiten van München en hebben gebruik gemaakt van de levensveranderende ervaring die het biedt. Verwant: Hoe is studeren en wonen in München?

2. Berlijn

Ook internationale studenten voelen zich aangetrokken tot de Duitse hoofdstad Berlijn. Dit komt door het feit dat deze levendige stad een ideale plek is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. In Berlijn kun je genieten van vele culturele evenementen en internationale studenten kunnen genieten van en meer leren over de Berlijnse cultuur en geschiedenis door middel van een grote verscheidenheid aan oorlogsmusea en bioscopen. Er is eigenlijk geschiedenis in elke hoek van de stad en niemand verlaat Berlijn zonder iets over zijn fascinerende verleden te leren. Studenten kunnen zich onderdompelen in de prachtige natuur die deze stad te bieden heeft. De vele parken van Berlijn bieden een plek waar mensen gewoon kunnen zitten en ontspannen of gewoon een wandeling kunnen maken en kunnen genieten van het geluid van vogels en de wind die door de bomen fluistert. Bovendien is Berlijn in vergelijking met andere Europese steden over het algemeen redelijk betaalbaar. Studenten met lagere inkomens kunnen toch hun weg vinden in deze stad. Onder de vele voordelen van wonen in Berlijn zijn studentenkortingen in galerijen, bibliotheken of winkels en warenhuizen enkele van de beste. Berlijn heeft vijf grote openbare universiteiten en ongeveer 20 particuliere, professionele en technische universiteiten. Berlijn heeft ook enkele van ’s werelds beste business schools. Studenten kunnen kiezen uit een breed scala aan opleidingen en cursussen en krijgen hun opleiding van enkele van de beste academici in hun vakgebied. Iets anders waar internationale studenten in Berlijn dol op zijn, is het feit dat de studentenpopulatie vrij groot is, wat betekent dat er gemakkelijk vriendschappen kunnen ontstaan ​​tussen zowel lokale als internationale studenten. Met de prachtige natuur, het bruisende nachtleven en de stromende creativiteit is deze stad zeker uniek in zijn soort. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Berlijn?

3.Stuttgart

Als een van de sterkste industriële regio’s biedt deze stad studenten (vooral die op het gebied van techniek) een ideale omgeving om te studeren en hun carrière vooruit te helpen. Als je iets hebt gehoord dat met Stuttgart te maken heeft, kan het iets te maken hebben gehad met de twee wereldwijde bedrijven waarvan het hoofdkantoor in deze stad is gevestigd, Porsche en Daimler. Maar je hebt waarschijnlijk ook gehoord van de universiteiten van wereldklasse die de praktische en theoretische vaardigheden bieden die elke student nodig heeft om te slagen. Een ander onderscheidend kenmerk van deze stad in het zuidwesten van Duitsland is het groen. Stuttgart staat grotendeels bekend om zijn dierentuin en botanische tuin, waardoor het een perfecte plek is voor internationale studenten die vooral van de natuur houden. Maar naast de natuur vinden studenten in deze stad ook tal van culturele evenementen, zoals filharmonische of operashows, balletfestivals of reisbeurzen. Snowboarden, skiën en wandelen zijn ook enkele van de buitenactiviteiten waar bewoners zich graag aan overgeven. De kosten van levensonderhoud in Stuttgart zijn ook best gunstig, waardoor studeren in deze mooie stad een perfecte keuze is. Toeristen houden gewoon van een bezoek aan Stuttgart en zijn kunst- en automusea, paleizen en markten. Universiteitscampussen in Stuttgart helpen internationale studenten tal van andere internationale medestudenten te ontmoeten en wereldwijde verbindingen tot stand te brengen. De vele buitenschoolse activiteiten, zoals workshops, beurzen en studentenclubs, zorgen ervoor dat studenten de kans krijgen om te socializen en te leren terwijl ze bezig zijn. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Stuttgart?

4. Frankfort

Frankfurt is een geweldige studiebestemming, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het studeren van financiën of bedrijfskunde. Het heeft een grote concentratie van zakelijke en toeristische centra die bijdragen aan de nationale economie en het ook gemakkelijker maken voor studenten om de ervaring en kennis op te doen die ze nodig hebben in de zakenwereld. Frankfurt staat vooral bekend om zijn talrijke wolkenkrabbers en unieke gebouwen waardoor het eruitziet als een futuristische stad in al zijn glorie. Deze stad is de thuisbasis van enkele van de hoog aangeschreven universiteiten in Europa, maar niet alleen. De kwaliteit van het onderwijs dat de prestigieuze universiteiten van Frankfurt bieden, is perfect voor ambitieuze jonge geesten die graag willen leren en het meeste uit leren willen halen. Studenten in Frankfurt kunnen de prachtige, soms zelfs onconventionele landschappen ervaren en hun vaardigheden leren van enkele van de meest getalenteerde professoren ter wereld. Nieuwe mensen ontmoeten is ook een van de grootste bonussen die horen bij het kiezen van deze studiebestemming. Enkele van de toeristische attracties waar je naast komt te wonen als je in Frankfurt studeert, zijn onder meer een breed, breed scala aan musea. Het Duitse filmmuseum, gewijd aan de productie van film en technologie; het Museum voor Moderne Kunst dat elke keer de moeite waard is om te bezoeken; het oude operagebouw biedt een architectonisch wonder; terwijl het Staedel Museum zijn bezoekers een verzameling werken biedt die dateren uit de 16e eeuw. Alles in deze stad lijkt je bezoek zo waard! Verwant: Hoe is studeren en wonen in Frankfurt?

5.Dresden

Duitse steden hebben een rijke geschiedenis, net als het prachtige Dresden. Overal waar je komt in Dresden, studeer je met uitzicht. De Elbe die door de stad stroomt, vult de ongeëvenaarde schoonheid van deze stad zo aan dat het vaak het “Florence aan de Elbe” wordt genoemd. Dit is een van de levendigste steden van Duitsland en mensen houden gewoon van de sfeer die het biedt. Dresden is de thuisbasis van uitstekende universiteiten van wereldklasse die de perfecte omstandigheden bieden om te leren en vooruit te komen. Aan de prestigieuze universiteiten van Dresden kunnen studenten hun kennis en praktische vaardigheden verdienen. Via tal van stages kunnen studenten hun vaardigheden goed gebruiken in het brede scala aan moderne technologiebedrijven in Dresden. Huisvesting in Dresden is relatief betaalbaar en studenten hebben verschillende mogelijkheden om studentenhuisvesting te vinden via studentenorganisaties zoals Studentenwerk Dresden. Internationale studenten komen in Dresden oog in oog te staan ​​met een diverse stad vol cultuur en geschiedenis. Door middel van gezamenlijke projecten en buitenschoolse activiteiten socialiseren internationale studenten met tal van andere medestudenten zoals zijzelf, door op deze manier wereldwijde vriendschappen te creëren. Verwant: Mooie plaatsen om te bezoeken in Duitsland.

6. Aken

Aken is een culturele stad die bloeit op het gebied van innovatie en technologie. Het is een kleine stad vlakbij de Duitse grens met België en Nederland. Deze stad is eigenlijk een magneet voor internationale studenten met tal van attracties en interessante bezienswaardigheden. Zo was de Dom van Aken de eerste Duitse bezienswaardigheid die in 1978 werd erkend als UNESCO-werelderfgoed. De universiteiten van Aken staan ​​bekend om hun hoge academische kwaliteit en uitstekend onderwijs. Deze stad is een belangrijk centrum voor studenten die geïnteresseerd zijn in de studie van wetenschap en technologie. Een van de meest gerenommeerde universiteiten, de RWTH Aachen University, is gevestigd in Aken. Studenten houden vaak van de gastvrije omgeving die gepaard gaat met de onbetwistbare expertise die ze krijgen van de instellingen voor hoger onderwijs in Aken. Betaalbaarheid is ook een groot pluspunt als het gaat om het kiezen van deze schattige stad om in te studeren. Hoewel dingen niet zo goedkoop zijn als je zou verwachten, is het nog steeds goedkoper dan in veel andere Duitse steden. België en Nederland liggen vrij dicht bij de stad, wat betekent dat als je van een beetje avontuur houdt, je gewoon op de trein kunt springen en erbij bent. Al met al is Aken een ideale bestemming voor wie van een cultuurstad houdt, kleiner van omvang, maar toch voldoende te ontdekken. Verwant: Hoe is studeren en leven in Aken?

7. Bonn

Als de thuisbasis van de beroemde componist, Ludwig van Beethoven, beroemde artiesten en carnavals, heeft Bonn bewezen behoorlijk aantrekkelijk te zijn voor internationale studenten van over de hele wereld. Deze studenten kunnen genieten van de expertise van de universiteiten van Bonn, maar ook stilstaan ​​bij de geweldige attracties die deze stad te bieden heeft. Het Beethoven-huis museum in het stadscentrum is zeker een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, die studeren in een culturele stad naar een heel ander niveau tilt. Deze stad is een geweldige bestemming, vooral voor studenten die van wandelen houden. Dit komt omdat het de perfecte wandelgebieden biedt, zoals rond Siebengebirge, een gebied met meer dan 40 heuvels vol bossen en wijngaarden. De uitzichten zijn spectaculair, net als de vriendschappen die studenten onderweg sluiten. Het is altijd goed om te weten dat je de perfecte plek hebt om te doen waar je van houdt. Bonn is geen grote stad, maar er zijn tal van dingen die men hier in zijn vrije tijd kan doen. Populaire musea bezoeken, wandelen, een wandeling maken in het park – dit zijn allemaal ontspannende activiteiten waarbij studenten mensen ontmoeten en een beetje leren over de geschiedenis van de stad. Als het mooi weer is, kun je veel medestudenten zien rondhangen in de Hofgarten voor het hoofdgebouw van de universiteit. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Bonn?

8. Hamburg

In Hamburg vindt u tal van gerenommeerde universiteiten die duizenden studenten van over de hele wereld aantrekken. Kortom, wat je interessegebied ook is, of het nu gaat om sociale wetenschappen, kunst, muziek, techniek of design, je kunt een opleiding vinden in Hamburg. Universiteiten bieden ultramoderne apparatuur en faciliteiten en studenten krijgen hun vaardigheden van uitstekende professoren en instructeurs. Hoewel de meeste cursussen in Hamburg in het Duits zijn, zijn er ook tal van in het Engels. Wat vooral interessant is aan Hamburg, is dat het meer dan 2000 bruggen lijkt te hebben, wat meer is dan Amsterdam en Venetië samen. U vindt er ook een breed scala aan groene ruimten die worden gebruikt als recreatieve voorzieningen onder de mensen die in het gebied wonen. Hamburg is trots op zijn cultuur en tradities en organiseert gedurende het jaar talloze gerelateerde evenementen waar iedereen welkom is om mee te doen en te genieten van stukjes en beetjes uit de Duitse cultuur. Hamburg staat ook bekend als een stad die zowel modern als traditioneel combineert. Vervelen in deze mooie stad is misschien bijna onmogelijk. Je vindt er honderden muziekhubs en talloze musea en theaters waar je vrije tijd en quality time kunt doorbrengen. De ontwikkelde economie van Hamburg en het grote aantal bedrijven in deze stad bieden internationale studenten precies de buitenlandse studie-ervaring die ze nodig hebben. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Hamburg?

9. Keulen

Als de grootste stad in de westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen en de op drie na grootste van Duitsland, is Keulen ook een bekende bestemming voor internationale studenten. Deze stad heeft een levendige en levendige sfeer en staat ook bekend om zijn talrijke muzikale, culturele en mediatische trends. Deze historische stad is bijzonder aantrekkelijk voor internationale studenten omdat het betaalbare kosten voor levensonderhoud, uitstekende universiteiten en een uitstekende levenskwaliteit heeft. In de Middeleeuwen werd Keulen een belangrijk centrum van kunst en leren en het toont nog steeds zijn rijke erfgoed, ondanks het feit dat de binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest. Het dorpse gevoel van de stad is de unieke en aantrekkelijke kwaliteit, hoewel het meer dan 1 miljoen inwoners heeft. Internationale studenten houden van Keulen omdat woon-werkverkeer eenvoudig en efficiënt is en per fiets of zelfs te voet kan worden gedaan. De universiteit van Keulen was de zesde universiteit in Midden-Europa en haar academische ervaring is als geen ander. Alle universiteiten in Keulen zijn uitgerust met de nodige ervaring en uitmuntendheid om succesvolle afgestudeerden te creëren. Studenten kunnen socialiseren en nieuwe dingen leren via de vele groepsprojecten en buitenschoolse activiteiten, in een diverse en comfortabele omgeving. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Keulen?

10. Leipzig

Leipzig is een prachtige bestemming voor internationale studenten om te wonen en te studeren. Deze stad is geëvolueerd van een kleine stad tot een zakelijk en cultureel centrum dat bekend staat om zijn schilderachtige landschappen en zijn invloed op muziek en kunst. Het leven in Leipzig is erg actief en er is altijd wel iets dat studenten kunnen doen om plezier te hebben en te ontspannen. De rijke cultuur trekt veel toeristen aan, maar de professionaliteit en kansen trekken internationale studenten over de hele wereld aan. De bekende bedrijven die in Leipzig actief zijn, zoals Amazon, DHL, BMW en Porsche, hebben een kosmopolitische sfeer in de stad gebracht en tegelijkertijd een stuk aantrekkelijker gemaakt voor ambitieuze expats. De economie van Leipzig heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld, wat betekent dat studenten deze stad als een plek vinden waar hun carrière tot bloei kan komen. Deze mooie stad staat bekend als de thuisbasis van geleerden, kunstenaars, componisten, muzikanten en dichters. Wonen in Leipzig is vrij eenvoudig, omdat woon-werkverkeer en transport gemakkelijker worden gemaakt door het stipte Duitse transportsysteem. Universiteiten hebben hier een uitstekende reputatie. Talrijke bekende namen zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en dichter Goethe en filosoof Friedrich Nietzsche behoren tot de alumni van de Universiteit van Leipzig. Het leven in deze stad is behoorlijk dynamisch, met een mix van zowel bars als pubs, evenals een groot aantal trendy clubs en cafés. Verwant: Hoe is studeren en wonen in Leipzig? Sluit je aan bij 262.114 studenten die geïnteresseerd zijn in studeren in Duitsland
studie in duitsland gidsDownload een gratis exemplaar van onze “Essentiële gids voor gratis studeren in Duitsland”, ontvang regelmatig e-mails in je inbox met nuttige artikelen over studeren in Duitsland, het laatste nieuws, studiebeurzen, mogelijkheden en aanbiedingen voor studeren in het buitenland… Download de gids

Expat

DUITSE STUDENTENVERZEKERING door DR-WALTER

Relevante artikelen

Recente artikelen