Ontdek de historie, bezienswaardigheden en het bruisende nachtleven van Berlijn

Relevante artikelen

De stad Berlijn is een ideale plek om te bezoeken als u een diverse culturele scene wilt ervaren. Van het rauwe en sociale landschap tot de rauwe vormen van vooruitstrevende kunst, deze stad is geschikt voor alle smaken en interesses. In tegenstelling tot de rest van Duitsland is de geschiedenis van Berlijn veel interessanter dan die van het land, en de mensen zijn uniek. Het eten is hier ook anders dan in andere delen van Duitsland, en de gebouwen zelf zijn eclectisch. Hoewel de meeste gebouwen in Berlijn nieuwer zijn, zijn sommige meer dan een eeuw oud – en het bezoeken meer dan waard.

Als je de cultuur en geschiedenis van de stad wilt ervaren, moet je de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche bezoeken, die werd gebouwd in 1891. Deze prachtige gotische kerk werd beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar heeft nu prachtige mozaïeken waardoor het een van de mooiste gebouwen van Berlijn. Bezoek na een dag winkelen ook zeker de East Side Gallery, een ruim duizend meter lang stuk van de Berlijnse Muur dat is omgebouwd tot een permanent internationaal monument voor vrijheid.

Een bezoek aan Berlijn vereist enige planning. Het openbaar vervoer in Berlijn is een doolhof van trams, bussen en metro’s. Met een dagpas kunt u gebruik maken van al deze vervoersmiddelen. Het is echter het beste om een ​​fiets te huren om de stad te verkennen. Daarvoor zijn er tal van fietsverhuurbedrijven in de stad. Als u de stad te voet wilt verkennen, zijn er overal fietspaden. Hoewel het openbaar vervoer efficiënt is, is het nog steeds moeilijk om je te verplaatsen.

Toch zou een bezoek aan Berlijn eigenlijk moeten beginnen met een rondleiding door Checkpoint Charlie, de beroemde kruising tussen Oost- en West-Berlijn. De hut in het midden van de straat had vroeger militairen die poseerden voor foto’s. U kunt de overblijfselen van deze oorlogstijd bekijken in het nabijgelegen museum. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van dit evenement, moet u ook een rondleiding door de nabijgelegen televisietoren maken. De hele stad is een must see als je in Berlijn bent.

Als je in Berlijn bent, wil je tijd vrijmaken om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken. Door de hele stad vind je gedenktekens, standbeelden en andere monumenten. Je zult ook musea willen bezoeken om meer te weten te komen over de Holocaust. Bezoek tijdens je bezoek aan de stad ook eens een struikelblok. De site is een gedenkteken voor degenen die zijn omgekomen tijdens het nazi-tijdperk.

Wanneer je meer van een unieke en laagdrempelige middag of ochtend houdt om je tijd door te brengen, bezoek dan een vlooienmarkt. Op deze markten vindt u enkele van de meest interessante handgemaakte en tweedehandse artikelen. Naast het kopen van handgemaakte goederen, zult u ook enkele twijfelachtige memorabilia kunnen vinden. De vlooienmarkt Mauerpark is de meest populaire in de stad. Het rijdt op zondag en kan in het weekend behoorlijk druk zijn.

Kortom, er is meer dan genoeg te doen, zien en beleven in deze bruisende stad. Een aantal hoogtepunten hebben wij alvast voor je op een rij gezet!

Brandenburger Tor

Een bezoek aan de Brandenburger Tor is een must in Berlijn, waar u het 18e-eeuwse neoklassieke monument kunt bekijken. Het werd gebouwd in opdracht van de Pruisische koning Frederik Willem II na het tijdelijke herstel van de orde na de Bataafse Revolutie. Het torenhoge neoklassieke monument is sinds het begin van de twintigste eeuw een symbool van de stad.

Er zijn veel manieren om de poort te bezoeken. Je kunt de metro van het ene eind naar het andere nemen of je kunt de dierentuin gebruiken om je te verplaatsen. De Brandenburger Tor is een goed voorbeeld van hoe een toerist de stad kan verkennen. Het werd gebruikt om de vrede in Nederland te symboliseren voordat de Pruisische koning Frederik Willem II, een bondgenoot van de Nederlandse koningin Wilhelmine, met geweld harmonie in het land

Nadat de muur in 1860 was afgebroken, was de Brandenburger Tor de nagenoeg enige poort die overbleef, terwijl de meeste andere poorten werden veranderd in metrohaltes. Het woord “Tor” betekent “poort”, en de Brandenburger Tor was een veel kleinere versie van het origineel. Nadat de eerste poort in 1734 was gebouwd, bestelde Frederik Willem II, neef van de beroemde Frederik II (“De Grote”) tussen 1788 en 1791 een nieuwe ter nagedachtenis aan zijn oom, Frederik II. Hoewel de nieuwe eruit ziet als een uitbreiding van zijn oom, het is nog steeds een herinnering aan het oude en een groots verleden.

Als je niet in Berlijn bent geweest, moet je in ieder geval deze poort bezoeken. De enorme geschiedenis zal je sprakeloos maken en je wel twee keer nadenken voordat je besluit een kaartje te kopen. In tegenstelling tot andere monumenten is de Brandenburger Tor een toeristische trekpleister en zal zeker indruk op u maken. Er is geen reden om het te missen als je Berlijn bezoekt. De prachtige torens en prachtige ruïnes zijn een stop waard voor elke vakantie.

Als je Berlijn bezoekt, moet je ook de andere beroemde bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Een daarvan is de beroemde Brandenburger Tor, die zich aan het westelijke uiteinde van de Avenue Unter den Linden bevindt. In feite zijn er meer dan een paar redenen om de beroemde monumenten van de stad te bezoeken. Het is een must-see voor elke geschiedenisliefhebber.

Het Duits Historisch Museum

Het Duits Historisch Museum is een fascinerend museum gewijd aan de Duitse geschiedenis. De missie van de DHM is om bezoekers te helpen de Duitse geschiedenis beter te begrijpen en te waarderen. Op de website van het museum staat: “We willen bezoekers informeren over heden en verleden.” Met meer dan 30.000 stuks artefacten is de DHM een onvergetelijke ervaring.

Het Deutsches Historisches Museum, gelegen in het hart van de historische wijk Mitte, is een uitstekende bestemming voor een dagtocht naar Berlijn. Het museum is gratis te bezoeken voor kinderen onder de 18 jaar en biedt studenten korting op de toegang. De tentoonstellingen zijn gevarieerd en het personeel is goed geïnformeerd over de tentoongestelde voorwerpen. Je vindt er een verscheidenheid aan kunstwerken, wapens en relikwieën die je een diepe waardering geven voor de Duitse geschiedenis.

Ga voor een overzicht van de Duitse geschiedenis naar het Deutsches Historisches Museum in de hoofdstad. Het oudere gebouw is een van de oudste nog bestaande gebouwen in Berlijn en bevat veel permanente tentoonstellingen. Het heeft ook een bioscoop, waar zowel Duitse als buitenlandse films worden vertoond.

Een bezoek aan het Duits Historisch Museum in Berlijn is een geweldige manier om jezelf te informeren over de Duitse geschiedenis en cultuur. Het museum bevindt zich in het hart van de historische wijk Mitte in Berlijn en beschikt over twee afzonderlijke gebouwen. Het oudere arsenaal uit 1695 werd gebouwd door de Duitse architect Hans Holbein. De tentoonstellingen hier bieden een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van Duitsland vanaf het begin tot op de dag van vandaag.

Het Deutsches Historisches Museum in Berlijn is het nationaal historisch museum van Duitsland. Bezoek het Deutsches Historisches Museum in het hart van de stad voor een boeiende rondleiding door de Duitse geschiedenis. De begane grond van het museum is gewijd aan de geschiedenis van Duitsland. Op de tweede verdieping bevinden zich de collecties van de vier grondleggers van de natie. Het is een geweldige plek om een ​​middag door te brengen.

Een bezoek aan het Deutsches Historisches Museum in de Duitse hoofdstad is een geweldige manier om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het land. De online collectie geeft een uniek beeld van haar collecties. Het is ook vermeldenswaard dat er elk jaar tal van tentoonstellingen worden gehouden. Aan het einde van elk seizoen kun je beide gebouwen bezoeken voor een echt leerzame ervaring.

Een bezoek aan de Tiergarten

De Tiergarten is het beroemdste park van de stad. Het was ooit het jachtgebied van het koningshuis. Tegenwoordig is het park een groene oase en het ultieme toevluchtsoord van de drukte van de stad. Met meren, Engelse tuinen en een biertuin is de Tiergarten een prachtige plek voor een ontspannende dag. De Siegessaule, het hoogste monument in het park, herdenkt de Pruisische oorlogsoverwinningen. Een bezoek aan de Tiergarten in Berlijn is een must voor elke toerist die de Berlijnse cultuur wil ervaren.

Het Tiergarten Park werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bomen in het park werden verbrand en door Berlijners gebruikt als brandhout. De bomen werden vervangen door bomen die door andere Duitse steden waren geschonken. Nu is het Tiergarten-park een populaire excursiebestemming. De Engelse tuin is een favoriet onder toeristen en de Engelse tuin is een prachtig kenmerk van de tuin. De landschapsarchitect Wilhelm Alverdes ontwierp het park in het begin van de 19e eeuw en later werd een nieuwe versie van het park gebouwd ten zuidwesten van Bellevue Castle.

De Tiergarten in Berlijn was oorspronkelijk een particulier jachtgebied. In de 18e eeuw werd het het populairste binnenstedelijke park. De grenzen omvatten de Reichstag, de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz, evenals het gedenkteken voor de vermoorde joden van Europa. Gelegen aan de oostkant van de stad, wordt het park begrensd door het Charlottenburg-paleis, dat nog steeds de officiële residentie van de Duitse president is.

In het begin van de 19e eeuw werd de Tiergarten gebruikt voor de jacht op zwijnen en fazanten. Lenne heeft het park aangelegd en een dierentuin aangelegd. In die tijd was de weg een populaire plek waar verfrissingen werden verkocht in elegante tenten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben bommen veel van deze prachtige gebouwen vernietigd. Ondanks de schade is de rust en schoonheid van het park nog ongestoord.

De Siegessäule

Een bezoek aan de Siegessäule in het hart van Berlijn is een van de hoogtepunten van elk bezoek aan de stad. De torenhoge structuur is een symbool van de Berlijnse LGBT-gemeenschap en een ontmoetingsplaats voor velen. De site is ook de thuisbasis van het beroemde homoblad, de Siegessäule. Hoewel de Siegessäule een iconische attractie van de stad is, is het niet voor iedereen weggelegd.

Op de top van de Siegessäule staat een bronzen beeld van de legendarische hospita Golden Else, en het werd in 1873 ontworpen door Johann Heinrich Strack om de Pruisische overwinningen in oorlogen tegen Oostenrijk en Denemarken te vieren. De zuil stond tot 1939 tegenover de Reichstag. De Siegessäule is overal in het park zichtbaar en is versierd met symbolen van Duitse overwinningen. Een bezoek aan de top van het monument is een must voor elke reis naar Berlijn. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch en de klim meer dan waard.

Of je nu het imposante standbeeld van de Siegessäule wilt zien of je wilt verwonderen over zijn majestueuze uiterlijk, een bezoek aan het stadscentrum van Berlijn is essentieel. De rotonde voor het monument is de perfecte plek om foto’s te maken. Het is gratis om de Siegessäule te bezoeken en er is geen toegangsprijs.

Hoewel de Siegessäule niet voor iedereen is, is het uitkijkpunt een ideale plek om te genieten van het panorama van de stad. Vanaf de top van de kolom zie je het hele park en de omliggende delen van de stad. Het uitzicht vanaf de top van de kolom is adembenemend. Als je geluk hebt, kun je ook een selfie maken voor de zuil! Als je een beetje een fan bent van geschiedenis, is de Siegessäule een must-see.

Een bezoek aan de Siegessäule in de stad is een geweldige manier om een ​​goed beeld te krijgen van het hele park. Als je eenmaal de trap hebt beklommen, heb je vanaf de top een geweldig uitzicht over de stad. Het uitzicht vanaf de top is beter dan het uitzicht vanaf de tv-toren. Een bezoek aan de Siegessäule is ook een uitstekende manier om een ​​overzicht van het park te krijgen.

Een bezoek aan de Berlijnse Muur

Een bezoek aan de Berlijnse Muur is een intense en ontnuchterende ervaring. Je moet over delen van de voormalige grens lopen en de pijn van de constructie ervaren. Terwijl je daar bent, kun je ook op een stuk van de muur stappen. Om de val van de Berlijnse Staat-Staatsscheiding te herdenken, heeft de stad stukken van de Berlijnse Barrière omgevormd tot kunstinstallaties en monumenten. Hoewel de Muur misschien een verre herinnering lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat de scheidslijn vandaag nog steeds een belangrijk onderdeel van de stad is.

Een bezoek aan de Berlijnse Muur is een van de meest aangrijpende ervaringen in de stad. Hoewel de fysieke overblijfselen van de muur bewaard zijn gebleven, wordt de geschiedenis van de muur zelden onderwezen. Zelfs in Berlijn probeerden de bewoners niet de originele muur te behouden. Bijgevolg zijn er slechts verspreide fragmenten van de barrière. Er zijn echter verschillende musea en gedeeltelijke reconstructies van de muur.

De Berlijnse Muur heeft drie secties. Een gebied beslaat het gebouw zelf en de doodsstrook. Het museum biedt ook een tijdlijn van evenementen en details over de geschiedenis van de nazi-partij en de Tweede Wereldoorlog.Je kunt een rondleiding volgen of speciale tentoonstellingen bekijken. Een bezoek aan de Berlijnse Muur is een unieke en emotionele ervaring. Dus haal het meeste uit uw bezoek door de tijd te nemen om meer te weten te komen over dit historische monument. Het wordt een onvergetelijke ervaring.

Of je nu een geschiedenisfanaat bent of niet, een bezoek aan het monument is een onvergetelijke ervaring. Je zult blij zijn dat je de tijd hebt genomen om het te zien. Als je eenmaal de herinnering aan de geschiedenis en de wreedheid van de muur hebt ervaren, begrijp je waarom het museum zo belangrijk is.

Checkpoint Charlie

Een bezoek aan Checkpoint Charlie in Berlijn is een must als je in de stad bent. Het kruispunt tussen Oost- en West-Duitsland was het beroemdste kruispunt van de Berlijnse Muur, en de naam kwam van de westerse geallieerden. De geallieerde soldaten konden deze plek gebruiken om de communisten te bespioneren en inlichtingen in te winnen. Tegenwoordig is het open voor het publiek voor toeristen, zodat je de geschiedenis van de muur en zijn locatie kunt zien.

Een bezoek aan Checkpoint Charlie in Berlijn is een ervaring die je niet mag missen als je naar de stad reist. Het is een van de meest angstaanjagende en aanhoudende symbolen van de Koude Oorlog. De structuur zou in de tweede helft van de twintigste eeuw het beste symbool zijn van politieke verdeeldheid in Duitsland en de wereld. De Oost-Duitse regering begon in 1961 met de bouw van de muren en in ruil daarvoor richtten Amerikaanse troepen drie controleposten op in de Berlijnse Muur.

Als je meer wilt weten over de Koude Oorlog, ga dan naar het Checkpoint Charlie Museum, waar audiotours worden aangeboden. De prijs van een audiotour is 5 euro. U kunt ook naar de nabijgelegen exposities gaan. Hoewel de exposities van het museum zeer informatief zijn, zult u merken dat het museum in de weekenden vol zit met mensen. Als je in het begin van de week reist, is het checkpoint Charlie Museum niet te druk.

Een bezoek aan Checkpoint Charlie is een belangrijk onderdeel van een bezoek aan Berlijn. Het is een interessante plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze stad. U kunt meer te weten komen over de verdeling van het land door het grenshuis te bezoeken.

Een bezoek aan Checkpoint Charlie is een must als je Berlijn bezoekt. Het museum bevat veel interessante items over de Koude Oorlog. U kunt ook online een audiogids kopen. Als alternatief kunt u het museum persoonlijk bezoeken voor meer informatie. U kunt meer lezen over de geschiedenis van deze Berlijnse grenspost.

Het is een belangrijk onderdeel van elke Berlijnse tour. Of je nu meer wilt weten over de Koude Oorlog of de Berlijnse divisie, het museum is een must. Het is gemakkelijk om Checkpoint Charlie te bezoeken en er foto’s mee te maken. U kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van de grenscontrole. Als u zich in de stad bevindt, helpt een kaart u deze gemakkelijk te vinden. Als je van plan bent om Checkpoint te bezoeken, koop dan zeker een toeristenpas voor Berlijn. Het bespaart u tijd en geld.

DDR-museum

Een bezoek aan het DDR-museum in Berlijn is een must voor iedereen die de stad bezoekt. Het voormalige regeringsdistrict van Oost-Duitsland ligt in het hart van Berlijn, direct aan de Spree, tegenover de kathedraal van Berlijn. Het is een van de meest populaire musea in de stad en zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. De exposities zijn heel fascinerend en het is zeker een bezoek waard. Er zijn echter enkele dingen waar u op moet letten voordat u een bezoek brengt.

Als u een reis naar Berlijn plant, neem dan zeker het DDR-museum op in uw reisschema. Het is niet gemakkelijk om het museum te missen. De ingang bevindt zich onder de weg, aan een voetpad dat langs de Spree loopt. U kunt er snel komen door de S-Bahn te nemen naar station Hackescher Markt, dat op ongeveer 8 minuten afstand ligt. Je moet je een weg banen langs een druk voetgangersgebied om bij het museum te komen, dus het is het beste om vooruit te plannen.

Als je het DDR-museum in Berlijn bezoekt, kun je het beste een paar uur eerder aankomen. De belangrijkste zalen van het museum zijn voorzien van een verscheidenheid aan interactieve displays, van het besturen van een Trabi tot het beheren van een fabriek voor een jaar. Het bezoek duurt tussen de 40 en 90 minuten, afhankelijk van de exposities die je wilt bekijken. Je begint je bezoek met de eerste displays, die gericht zijn op het dagelijkse leven in de DDR, zoals de privéwoningen en het staatsveiligheidsapparaat.

Het DDR Museum is een uitstekende plek om te bezoeken als u de stad te voet bezoekt. Het museum ligt op korte loopafstand van het S-Bahnstation Hackescher Markt en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je eenmaal bent aangekomen, moet je een stukje lopen om bij het DDR-museum te komen. Een gids kan u helpen bij het navigeren door de verschillende tentoonstellingen op het lagere niveau van het voetpad.

Het DDR Museum is een fantastisch museum voor wie meer wil weten over de geschiedenis van de DDR. De exposities zijn opgedeeld in drie themagebieden. Van klassieke consumptiegoederen tot gemotoriseerde artikelen, het DDR Museum is een geweldige plek om de geschiedenis van het land te ervaren. Je zult het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van het verhaal door meer te weten te komen over dit unieke deel van Duitsland. Breng dus zeker een bezoek aan de DDR-musea als je in Berlijn bent.

Een bezoek aan de televisietoren

Als je de schoonheid van Berlijn vanuit de lucht wilt ervaren, is een bezoek aan de tv-toren een must. Deze toren is ruim 300 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken en herken je de Reichstag en Tiergarten op de achtergrond. Misschien wilt u ook de tentoonstelling bekijken en een video bekijken van de televisietoren die wordt gebouwd.

Je zult versteld staan ​​van de hoogte van de toren, die 365 meter hoog is. Toen het klaar was, was het het op twee na hoogste bouwwerk ter wereld. De hoogte werd gekozen om overeen te komen met het aantal dagen in een jaar. Na de hereniging van Duitsland in 1990 werd de toren echter drie meter vergroot om plaats te bieden aan een grotere antenne.

’s Avonds heeft de tv-toren een regenboog aan kleuren en doet deze dienst als evenementenlocatie. Tijdens het Lichtfestival in oktober wordt de TV-toren verlicht met gekleurde lichten, wat het een spectaculair gezicht maakt. Het biedt ook uitzicht op de Brandenburger Tor en de Berlijnse Siegessaule. De hele toren is te zien vanaf de Alexanderplatz in de stad.

De TV-toren is een must-see voor alle bezoekers van Berlijn. Het uitzicht over de stad is ongelooflijk en is een van de meest populaire attracties in de stad. De bol van de toren is een must-see. Bij een bezoek aan de tv-toren kunt u deze het beste bezoeken op een heldere dag als de zon niet te hoog staat. Een heldere dag met licht dat op de gebouwen valt, zorgt voor prachtige foto’s. Bij slecht weer kunt u ook de bezienswaardigheden van de stad van dichtbij bekijken vanaf de Alexanderplatz.

De bol in het midden van de tv-toren symboliseert de Spoetnik-satelliet, de eerste die om de aarde cirkelt. De positie van het gebouw aan de skyline van de stad is perfect voor toeristen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Telecafé op de top van de toren. Het is een geweldig uitzicht over Berlijn. De toren is een iconisch monument in de stad. Vanaf de Alexanderplatz heb je een goed zicht op de televisietoren. Het restaurant is ook een geweldige plek om van de stad te genieten. Het eten in het honderden metershoge restaurant is overigens een must voor iedere bezoeker van deze iconische toren!

De Reichstag

Een bezoek aan de Reichstag in Berlijn kan een eye-opening ervaring zijn. De historische gevel is bekroond met een moderne koepel die in 1999 werd voltooid. Dit moderne gebouw is omgeven door een dakterras dat een van de beste uitzichten over de stad biedt. Het dakterras is ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat geopend. Je kunt ook de Dome bezoeken om naar een audiogids te luisteren om meer te weten te komen over de Reichstag, de omliggende gebouwen en het werk van de regering.

Zorg ervoor dat u van tevoren boekt wanneer u de Reichstag bezoekt. Tickets voor de Dome kunt u online of bij een servicecentrum kopen. U dient vooraf te reserveren zodat het aantal bezoekers laag blijft. Bezoek indien mogelijk de Reichstag overdag of ’s nachts. Je kunt ook een audiogids nemen om de geschiedenis en context van het gebouw te begrijpen. Er zijn veel verschillende rondleidingen beschikbaar voor het publiek en u kunt kiezen welke het beste bij uw schema past.

Hoewel de Rijksdag gratis te bezoeken is, moet je wel van tevoren een kaartje reserveren. Gelukkig zijn tickets gratis als je je vooraf online registreert. Bezoek gewoon de officiële website en voer uw naam, voornaam en geboortedatum in. Er wordt een bevestigingsmail naar u verzonden zodra u uw registratie heeft voltooid. Naast het ticket kun je een rondleiding door de koepel maken. Voor een volledige en meeslepende ervaring kun je een foto van de koepel kopen en meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Volg voor de beste ervaring een rondleiding door de Reichstag. Als je van geschiedenis houdt, kun je genieten van een rondleiding van 90 minuten door het gebouw. Of je nu een geschiedenisfanaat of een architectuurfan bent, de Reichstag zal je zeker bevallen. U kunt ook een gezinsvriendelijke versie voor kinderen regelen, waarin de kunst en architectuur van het gebouw centraal staan.

Om bij de Reichstag te komen, kun je een bus of een trein nemen. Een bus met de naam 100 stopt direct voor het gebouw. Het dichtstbijzijnde station is het Hauptbahnhof, waar u de U5 of een trein kunt nemen. U kunt een klein stukje lopen naar de Brandenburger Tor, de hoofdingang van het gebouw. U kunt ook uw voeten gebruiken om door Berlijn te reizen.

Een bezoek aan de Reichstag in Berlijn is een onvergetelijke ervaring, maar het kan ook een beetje intiem zijn. Terwijl je wordt omringd door beelden en schilderijen van prominente Duitse leiders, vind je de kamer vol met interessante feiten. U wilt er zeker van zijn dat u foto’s van de kamer maakt, maar u kunt binnen geen foto’s maken tenzij u een digitale camera bij u heeft.

Museumeiland

Een bezoek aan het Museumeiland in Berlijn is een belangrijke ervaring voor kunstliefhebbers, of ze nu een geschiedenisfanaat zijn of gewoon geïnteresseerd zijn in moderne kunst. Het is een must-see plek voor iedereen in Berlijn. U kunt van tevoren kaartjes kopen om tijd te besparen en wachtrijen te vermijden. U kunt ook losse kaartjes kopen voor afzonderlijke musea. De vijf musea op Museumeiland zijn zeker een bezoek waard. Hun collecties zijn indrukwekkend en de architectuur is opvallend. Naast hun architectonische betekenis hebben deze musea ook indrukwekkende collecties.

De binnenplaats van de Colonnade maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed Museumeiland. Deze prachtige tuin en binnenplaats wordt omlijst door een indrukwekkende zuilengalerij. De Alte Nationalgalerie bevindt zich in het midden van het eiland. Er zijn gratis musea die je kunt bezoeken terwijl je in Berlijn bent. De James-Simon-Galerie, die dienst doet als bezoekerscentrum, heeft een café, een cadeauwinkel, een auditorium voor lezingen en speciale tentoonstellingsruimtes.

De vijf musea op Museumeiland zijn met elkaar verbonden door een brug. Het Altes Museum toont oude Egyptische en Griekse stukken, terwijl het Neues Museum klassieke werken uit de middeleeuwen toont. De Alte Nationalgalerie herbergt de beelden van de prinsessen Luise en Friederike van Johann Gottfried Schadow. Het Bode Museum heeft middeleeuwse en vroegmoderne sculpturen. Het Pergamonmuseum is een historisch museum dat de overblijfselen van een oude stad toont.

Het zuidelijke deel van Museumeiland is algemeen bekend als Fischerinsel, dat in de jaren tachtig werd gebouwd. De hoogbouwappartementen op het terrein zijn gebouwd in de tijd dat Mitte nog Oost-Berlijn was. De bouwstijl van deze musea vertelt je veel over hun connectie met de collecties. UNESCO heeft de gebouwen van Museumeiland vergeleken met de Akropolis. De architectuur is groots, maar toch intiem en elegant.

De collectie musea op Museumeiland is enorm, dus neem hier zeker de tijd voor tijdens je bezoek aan dit historische eiland!

Relevante artikelen