9 redenen om in Berlijn te studeren

Relevante artikelen

Duitsland staat al een tijdje aan de top, of het nu op economisch vlak is of op het gebied van onderwijs dat het biedt. Volgens de World GDP Ranking 2019 heeft het het op drie na hoogste nominale bbp, en werd het in 2019 ook door US News gerangschikt als het vierde beste land voor onderwijs. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een van de belangrijkste drijvende krachten achter de groei van het land . Bekend om zijn hoogwaardige onderwijs en lage kosten van levensonderhoud, is de stad een populaire studiebestemming. Deze multiculturele stad heeft een steeds groter wordende studentenpopulatie en staat gerangschikt als de zevende beste studentenstad. Hier zijn negen redenen waarom Berlijn een populaire keuze is voor studenten die in het buitenland willen studeren:

1. Onderwijs in een internationale setting

Berlijn is de belangrijkste Duitse stad die wereldwijde bekendheid biedt aan studenten die kwalitatief hoogstaand onderwijs aanbieden in een mondiale setting en je helpen vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor een internationale carrière.

2. Financieringsmogelijkheden

Onderwijsinstellingen in Berlijn bieden verschillende mogelijkheden voor beurzen, evenals verschillende financieringsmogelijkheden om je te helpen veilig een plek te bemachtigen aan de hogeschool of universiteit van je voorkeur. Financieringsmogelijkheden zijn onder andere: Collegegeldkrediet: Als je het collegegeld niet vooruit kunt betalen, kun je collegegeldkrediet aanvragen. Werkgeversbeurs: Als je hebt besloten om hoger onderwijs te volgen nadat je een aanzienlijke hoeveelheid tijd hebt gewerkt, kun je een werkgeversbeurs aanvragen. Particuliere financieringsinstellingen: Steeds meer universiteiten werken samen met particuliere financieringsinstellingen om hun studenten te helpen met hun leningen. Arden University Berlin biedt bovendien betalingsmogelijkheden en vroegboekkorting tot 20% om studenten te helpen hun studie te financieren.

3. Parttime mogelijkheden

Universiteiten in Berlijn moedigen je aan om je eigen opleiding te financieren door deeltijdbanen aan te bieden. Dit zal u helpen nuttige ervaring op te doen en geld te verdienen. Volgens de universitaire normen die door de meeste hogescholen in Duitsland worden gevolgd, kunnen studenten gedurende het schooljaar tot 20 uur per week werken en kunnen ze in de vakanties een fulltime baan aannemen. Het minimumloon in Duitsland is € 9,19 per uur.

4. De start-uphub van Duitsland

Berlijn, een hub voor start-ups, wordt ook wel het nieuwe tijdperk “Silicon Valley” genoemd. Met tal van mogelijkheden dankzij alle technologisch en ondernemend gedreven start-ups in Berlijn, is het de perfecte plek om te studeren en te werken.

5. Cultureel magnifiek

Met meer dan 150 musea, drie opera’s en 50 theaters heeft de levendige culturele scene van Berlijn zowel kunstliefhebbers als studenten aangetrokken. Je zult moeite hebben om je te vervelen met de eindeloze tentoonstellingen, shows, evenementen en galerijen die hier beschikbaar zijn.

6. Betaalbaar wonen

Berlijn is verreweg een van de meest betaalbare steden om te studeren in West-Europa, maar ook goedkoper dan andere Duitse steden. Berlijn is qua huur 8,5% goedkoper dan Hamburg en de kosten van levensonderhoud in Berlijn zijn 35% goedkoper dan Londen.

7. Groene stad

Berlijn heeft meer dan 2.500 parken en is daarmee een van de groenste steden van Europa. Het is zelfs de bedoeling om tegen 2020 “de” groenste stad ter wereld te worden genoemd.

8. Rijke geschiedenis

Gezien het feit dat Berlijn het epicentrum was van vele historische gebeurtenissen, is deze stad ideaal voor studenten die van iets historischs houden. Van de Berlijnse Muur tot het aangrijpende Holocaust Memorial, er zijn veel manieren om de Duitse geschiedenis te ontdekken.

9. Verken Europa

Als je van plan bent om in Duitsland in het buitenland te studeren, heb je een studentenvisum en een studievergunning nodig. Hiermee kun je vervolgens het grootste deel van Europa verkennen zonder aparte visa aan te vragen.

Relevante artikelen

Recente artikelen