7 dingen die u moet weten voordat u naar Berlijn verhuist

Relevante artikelen


Gaas

Bijgewerkt op 10 dec • 4 minuten gelezen Met een visum op zak en een baan in de pijplijn ga je naar Berlijn: wat moet je weten voordat je naar Berlijn verhuist? Door naar de hoofdstad te verhuizen, stap je in een creatief gebied dat een balans vindt tussen het verleden op zijn schouders en visionaire geesten in zijn focus. Hoe surrealistisch het leven in Berlijn je ook in de oren klinkt, hoe is het om in Berlijn te wonen? Krijg een voorproefje van hoe het is om in Berlijn te wonen met onze 7 dingen die je moet weten voordat je naar Berlijn verhuist.

Wat u moet weten voordat u naar Berlijn verhuist

Vanzelfsprekend staat veel organisatie en een snufje rust hoog op uw verhuislijst naar Duitsland. Je hebt geluk, we hebben deze verhuischecklist samen met een tijdlijn samengesteld om je gemoedsrust te geven bij het voorbereiden van je verhuizing naar Duitsland. Het is echter veel meer dan alleen bureaucratie: hoe is het om in Berlijn te wonen? Waar moet je je op voorbereiden als expat in Berlijn? Hier zijn zeven dingen die je moet weten voordat je naar Berlijn verhuist: Een flat vinden in Berlijn is geen sinecure Er is voor iedereen een passend huis in een van de twaalf districten Wen aan de Berlijnse Schnauze Weten wat de kosten van levensonderhoud in Berlijn zijn Cash is king Bereid je mentaal voor op een grijze, koude winter Het nachtleven is niet voor slaperige hoofden Laten we eens kijken naar de zeven dingen die je moet weten voordat je naar Berlijn verhuist, stap voor stap:

1. Een flat vinden in Berlijn is geen sinecure

In Europese vergelijking behoort Berlijn tot de onderkant van de huurprijsklasse. Het is waar dat Berlijn lange tijd als een goed bewaard geheim werd beschouwd onder kunstenaars en studenten, die zich met betaalbare appartementen konden uitleven in de opwindende stadsjungle. Deze dagen zijn echter voorbij, aangezien Berlijn steeds meer inwoners en internationals magnetisch naar de levendige hoofdstad trekt. En in lijn met het simpele economische principe dat er meer vraag dan aanbod is, zijn de huurprijzen in Berlijn de laatste jaren de pan uit geschoten. Met andere woorden: “verhuurders in Berlijn hebben keuze te over, de concurrentie op de huizenmarkt is moordend. ” Het goede nieuws is dat je, ondanks de hevige concurrentie, met HousingAnywhere als international toch zeker bent van je accommodatie voordat je in Berlijn aankomt! Wil je wedden?

2. In één van de twaalf wijken is voor iedereen een passende woning te vinden

In elke Duitse stad is er een stadscentrum; in elke andere stad dan Berlijn. Zeker, de wijk Berlin-Mitte kan doorgaan voor stadscentrum, maar in Berlijn heeft elke wijk zijn eigen stadscentrum en dus kies je met je buurt echt voor het hart van je expatleven. Er is geen twijfel dat je een wijk in Berlijn zult vinden die net als thuis voelt! Of het nu gaat om de alternatieve cafés in Prenzlauer Berg in Pankow, waar je een Matcha Latte kunt halen na je buitenyoga in Mauerpark, of de geprefabriceerde betonnen blokcharme in Oost-Berlijn zoals Lichtenberg.

3. Wen aan de Berlijnse Schnauze

Onopgesmukt, direct en vaak een beetje spottend zelfvoldaan, maar bovenal gemakkelijk in de omgang. Het Berlijnse dialect wordt gekenmerkt door een grove humor, en als je een Berlijner gek maakt, komen harde klinkers en medeklinkers snel in zijn woorden terecht. Laat je echter niet intimideren door de Berliner Schnauze: achter de slordige taal zijn de mensen uit Berlijn echt openhartig en behulpzaam, gewoon op hun eigen manier.

4. De kosten van levensonderhoud in Berlijn kennen

De portemonnee van studenten pronkt meestal niet met hun rijkdom, maar dat hoeft ook niet: met € 796 kun je de maand als internationale student in Berlijn overleven. Het is duidelijk dat je je appartement liever bevoorraadt met tweedehands meubels en een biertje van een Späti drinkt dan chique cocktails. Als je echter als expat voet aan de grond krijgt in Berlijn, kun je voor net geen € 1.748,- per maand comfortabel in Berlijn wonen. U kunt het zelf zien: Berlijn opent zijn deuren voor vrijwel elk budget zonder het bruisende grote stadsleven op te geven. Het is het beste om je eigen idee te krijgen van de kosten van levensonderhoud in Berlijn, zodat je weet hoe je moet overleven in Berlijn.

5. Contant geld is koning

Contactloos betalen? Niet zo makkelijk in Duitsland. Sterker nog: “Pas in 2018 zag de detailhandel in Duitsland voor het eerst meer verkopen met kaartbetalingen (48,6 procent) dan met contant geld (48,3 procent) ” Bij veel kleine winkeltjes, bakkerijen of ijs- crème plaatsen kunt u tevergeefs zoeken naar een kaartapparaat. Zorg dat je altijd wat kleingeld bij je hebt!

6. Bereid je mentaal voor op een grijze, koude winter

Na de gezellige kersttijd met zijn gloeiende lichtjes en glühwein op de kerstmarkten breekt helaas een heel grijze, koude tijd aan. In januari en februari hangt er een constante grijze sluier over de stad en als het koud wordt, wil je om elke ochtend in je warme bed te blijven. Wie uit warmere landen komt, moet zich schrap zetten tegen de koude winterblues: met zonnelampen in huis voor natuurlijk licht en kaarsen voor een beetje Gemütlichkeit kom je de grijze tijd met gemak door. En: met wandelingen in de kou ontdek je Berlijn in de rustigste tijd!

7. Het nachtleven is niet voor slaperige hoofden

Hoe te overleven in Berlijn? Met echte feestvreugde en volop energie! Het is geen toeval dat het Berlijnse nachtleven internationaal zowel door artiesten als door feestliefhebbers wordt geprezen. In talloze kroegen, bars, clubs en nachtclubs kun je bijna elke dag van de week en elk moment van de dag de dansvloer op. In de Berghain aan het Berlin Ostbahnhof is de technoclub uitgegroeid tot de meest gehypte club; wat oorspronkelijk begon met homofeesten trekt nu op de verschillende verdiepingen een zeer gemengd publiek. In de club Tresor begon Paul von Dyk zijn carrière als live DJ, een hotspot voor alle technofans. Wist je dat de originele deur uit Tresor nu onderdeel is van een museum?

Neem contact op met content@housinganywhere.com als u suggesties of vragen heeft over de inhoud op deze pagina.

Relevante artikelen

Recente artikelen