München is een glorieuze stad die de kilheid en strengheid van gebouwen die elders in Duitsland zo overheersend zijn, van zich afschudt. Natuurlijk heeft het een paar van deze gebouwen, maar in de oude stad vinden bezoekers mooie historische gebouwen en monumenten. München heeft een goed openbaar vervoersysteem (bus en metro) waardoor het gemakkelijk is om door de stad te reizen. München is een goede uitvalsbasis voor dagtochten naar afgelegen gebieden, zoals het nazi-concentratiekamp in Dachau of het schilderachtige Salzburg, maar er is ook genoeg om bezoekers in de stad te houden. Hier is een overzicht van de belangrijkste toeristische attracties in München: Zie ook: Waar te verblijven in München
binnentuin© Annemario / Dreamstime Gelegen tussen de beroemde Residenz en de Englischer Garten ligt de Hofgarten, een prachtige tuin gebouwd aan het begin van de 17e eeuw in de stijl van een Italiaanse renaissancetuin. De Hofgarten is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend voor het publiek en is de perfecte plek voor een wandeling. Bekijk het tuinhuisje in het midden van de tuin of bewonder gewoon de prachtig onderhouden tuinen. Veel bezoekers pakken wat te eten en genieten van een picknick in de Hofgarten, en er zijn genoeg bankjes in het hele gebied waar je kunt zitten, rusten en genieten van het uitzicht.

19. Pinakothek der Moderne[SEE MAP]

Er zijn drie grote kunstmusea in München die samen het zogenaamde Kunstareal vormen in de buurt van Maxvorstadt. De nieuwste is de Pinakothek der Moderne. Hier vind je de beste hedendaagse kunst van de stad, en misschien wel van heel Europa. Het gebouw waarin de collectie is ondergebracht, is een opvallend moderne structuur gebouwd in de internationale stijl. De Pinakothek der Moderne is verdeeld in vier secties, die elk zijn gewijd aan kunst, architectuur, design of werken op papier. Enkele van de meest opmerkelijke kunstenaars van wie werken te zien zijn, zijn Andy Warhol, Salvador Dalí en Pablo Picasso.
Olympisch Park© Glacyer / Dreamstime De Olympische Spelen van 1972 werden gehouden in München, en veel van de locaties die voor het evenement zijn gecreëerd, bevinden zich in wat nu bekend staat als het Olympiapark. München wordt wereldwijd erkend voor zijn succes bij het veranderen van de Olympische locaties in ruimtes die nog steeds worden gebruikt en die inkomsten genereren voor de stad. Als je München bezoekt, kun je een concert bijwonen of een festival bijwonen in het Olympisch Stadion. Bij het Olympisch Meer kun je een bootje huren en rond peddelen. Als je wilt genieten van het uitzicht op het Olympiapark, eet dan een maaltijd in het ronddraaiende restaurant op de top van de Olympische Toren.

17. Sint-Pieterskerk[SEE MAP]

Sint-Pieterskerk© Boggy / Dreamstime Peterskirche, of St. Peter’s Church, is een katholieke kerk in het stadscentrum van München, of Altstadt. De Sint-Pieterskerk werd gebouwd in de 12e eeuw en is de oudste kerk van de stad, hoewel branden en blikseminslag door de eeuwen heen een deel van de structuur hebben beschadigd. De kerk in romaanse stijl organiseert meerdere keren per dag diensten, en het is de moeite waard om er een bij te wonen om het interieur van het gebouw te bewonderen. Je kunt ook Alte Peter beklimmen, een toren die bereikbaar is via meer dan 300 treden. De klim is echter de moeite waard, want vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over München.

16. Allianz Arena-stadion[SEE MAP]

Sportfans die zich ooit hebben afgevraagd of voetbal (voetbal) populair is in München, hoeven alleen maar naar het Allianz Arena Stadion te gaan, dat plaats biedt aan meer dan 75.000 toeschouwers die een van de twee teams van de stad het veld willen zien betreden. Het stadion verving het Olympisch stadion van de stad vanaf het seizoen 2005-2006. Het stadion, waar de WK-finale in 2006 plaatsvond, staat bekend om zijn panelen die van kleur veranderen, afhankelijk van het team dat speelt en het type wedstrijd, lokaal of nationaal, dat wordt gespeeld.

15. Nieuwe Pinakothek[SEE MAP]

Nieuwe Pinakothek© Wibaimages / Dreamstime Het tweede kunstmuseum in de Kunstareal is de Nieuwe Pinakothek. Hier vindt u een indrukwekkende collectie impressionistische en expressionistische kunst uit de 19e en 20e eeuw. De collectie is ondergebracht in een relatief nieuw postmodern gebouw dat in 1981 werd gebouwd. De Nieuwe Pinakothek is de plek om naartoe te gaan als je wordt aangetrokken door werken van schilders als Francisco de Goya, John Constable, Eugène Delacroix of Claude Monet. Er zijn ook verschillende interessante sculpturen te zien, zoals de Crouching Woman van Auguste Rodin.
Eisbach-golf© Luisa Vallon Fumi / Dreamstime De Eisbach-golf is een van de meer onverwachte attracties in het hart van München. Het maakt deel uit van de rivier de Eisbach, een door de mens gemaakt waterlichaam van iets meer dan anderhalve kilometer lang. De rivier de Eisbach stroomt door de Englischer Garten. Op een bepaald punt in de rivier is er een staande golf van slechts een meter hoog. Hier hebben stedelingen de kans om te surfen of zelfs te kajakken in het hart van München. Het is gebruikelijk om bezoekers naast de Eisbach Wave te zien staan ​​en te kijken hoe surfers zo lang mogelijk hun evenwicht op de golf proberen te behouden.
Odeonsplatz© Luisa Vallon Fumi / Dreamstime Als je van plan bent om wat tijd door te brengen in de Altstadt, dan wil je zeker de Odeonsplatz bezoeken. Dit centrale plein is een belangrijk herkenningspunt in de stad en staat vol met interessante en historisch belangrijke bezienswaardigheden. Zowel de Ludwigstraße als de Briennerstraße, twee belangrijke verkeersaders door München, beginnen bij de Odeonsplatz. Het plein is ook de thuisbasis van de Theatinerkirche, een prachtige Italiaans-barokke kerk, en de veldmaarschalkenhal, ook wel bekend als de Feldherrnhalle. Het hoogtepunt van de Odeonsplatz is de Residenz, een paleis dat nu open is voor het publiek en de thuisbasis is van een verzameling koninklijke juwelen, kronen en familieportretten.
Asam-kerk© Luisa Vallon Fumi / Dreamstime Asamkirche werd in het midden van de 18e eeuw gebouwd door de broers Egid Quirin Asam en Cosmas Damian Asam. Egid Quirin was de architect en beeldhouwer en Cosmas Damian schilderde de fresco’s. Deze prachtige kerk, gebouwd in laatbarokke stijl, was bedoeld als een privé-plaats van aanbidding voor de broeders. Vanwege publieke onrust werd het echter opengesteld voor de inwoners van de stad. De Asam-kerk kan worden bezichtigd en zorg ervoor dat je omhoog kijkt om de prachtige kunstwerken aan het plafond te bewonderen. Als je tijdens de feestdagen in München bent, is de kerstavonddienst in de Asam-kerk een onvergetelijke ervaring, omdat de kerk er bijzonder mooi uitziet bij kaarslicht.
nieuw gemeentehuis© Alesia Dmitrienko / Dreamstime Als je een fan bent van architectuur, mis dan de kans niet om het Neues Rathaus in München te zien. Het nieuwe stadhuis is gebouwd in neogotische stijl en is een belangrijke attractie op de Marienplatz. Het gebouw is enorm groot en beschikt over zes binnenplaatsen, een prachtige wenteltrap en veel glas-in-loodramen. Veel mensen komen alleen naar het Neues Rathaus vanwege de klok, die 43 klokken heeft en drie keer per dag afgaat. Gebeeldhouwde figuren komen uit het Glockenspiel en draaien de klok rond in de tijd met de klokken, en het is de moeite waard om het zelf te zien.

10. Viktualienmarkt[SEE MAP]

Viktualienmarkt
Naast de Marienplatz in het centrum van München ligt de Viktualienmarkt, een grote openluchtmarkt met generaties geschiedenis. Veel van de verkopers op de markt hebben een familiegeschiedenis op de Viktualienmarkt, waardoor het een lange traditie is om daar te winkelen. Veel lokale bewoners gaan op weg naar of van hun werk naar de markt en halen verse producten op. U kunt ook wat zelfgemaakt gebak, kant-en-klare soepen, noten en kruiden te koop vinden. Het is een populaire plek voor fijnproevers, omdat veel van de items die te koop zijn luxe, gastronomische of anderszins exotische ingrediënten zijn. Je vindt er ook een paar restaurants en een biergarten waar je kunt blijven voor een drankje of twee.

9. Oude Pinakothek[SEE MAP]

Oude Pinakothek© Wibaimages / Dreamstime Het derde van de kunstmusea Kunstareal in München is de Alte Pinakothek. Dit is een van de oudste kunstgalerijen ter wereld en het is een must-see bestemming voor liefhebbers van klassieke kunst. Toen het in 1826 door koning Ludwig I werd gebouwd, was de Oude Pinakothek het grootste museum ter wereld; zijn neorenaissancistische buitenkant werd al snel het model voor musea in heel Europa. De kunstwerken die in de Arte Pinakothek te zien zijn, dateren uit de 14e tot en met de 18e eeuw. De meest gevierde werken zijn afkomstig van de oude meesters, waaronder kunstenaars als Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Leonardo da Vinci. Er ligt veel nadruk op Duitse schilders, dus zoek naar werken van onder andere Albrecht Dürer en Matthias Grünewald.

8. Duits museum[SEE MAP]

Het Deutsches Museum is een wetenschaps- en technologiemuseum van wereldklasse dat bezoekers van alle leeftijden aanspreekt, zelfs degenen die beweren niet geïnteresseerd te zijn in dergelijke onderwerpen. Bezoekers kunnen gratis rondleidingen volgen (alleen in het Duits) door de 50 tentoonstellingsruimten van het museum, demonstraties bekijken over onderwerpen variërend van elektriciteit tot muziekinstrumenten, en deelnemen aan een breed scala aan praktische activiteiten. Het museum heeft een verbijsterende collectie van meer dan 100.000 aan wetenschap en technologie gerelateerde objecten van het stenen tijdperk tot nu. Het museum is gezinsvriendelijk, met 1.000 activiteiten voor kinderen van 3-8 aangeboden in Kids Kingdom.

7. Residentie München[SEE MAP]

De München Residenz was eeuwenlang de thuisbasis van de Beierse heersers, de Wittelsbachs, voordat het in 1920 voor het publiek werd geopend. De kunstcollecties en verschillende bouwstijlen werden symbolen van de macht van de koninklijke familie. De woning liep in de Tweede Wereldoorlog zware schade op, maar is sindsdien zoveel mogelijk gerestaureerd; tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de mooiste paleismusea van Europa. De Wittelsbachs verzamelden eeuwenlang beeldende kunst en voorwerpen, zodat bezoekers uitstekende collecties porselein, schilderijen, zilveren voorwerpen, zeldzame meubels, kroonluchters en sculpturen kunnen zien.

6. BMW Welt & Museum[SEE MAP]

BMW staat bekend om zijn snelle auto’s en motorfietsen; waar kun je er beter meer over leren dan BMW Welt en het BMW-museum. BMW Welt is een plek om kennis te maken met het nieuwste productaanbod van het bedrijf en er kennis van te nemen. BMW Welt verkoopt ook hulpaccessoires en onderdelen voor hun voertuigen, en organiseert tentoonstellingen van hun nieuwste modellen. Het is gelegen in de buurt van Olympic Park; parkkaarthouders kunnen korting krijgen op toegang tot BMW Welt. Het nabijgelegen BMW Museum heeft tentoonstellingen over de geschiedenis van deze beroemde twee- en vierwielige voertuigen. Veel oude auto’s en motorfietsen zijn te zien langs een spiraalvormige helling die langs de binnenkant van het komvormige gebouw krult.

5. Nymphenburg-paleis[SEE MAP]

Nymphenburg Paleis
Het Nymphenburg-paleis viert de geboorte van een erfgenaam van de Beierse troon, gebouwd in opdracht van de ouders van Maximillian II Emanuel in 1664. Het paleis diende als de zomerresidentie van Beierse heersers. Toen hij de troon erfde, vergrootte Max Emanuel het paleis aanzienlijk. Tegenwoordig is dit barokke paleis een van de populairste toeristische attracties van München, ook al zijn delen voor het publiek gesloten omdat het ook dienst doet als het huis van de huidige hertog van Beieren. Originele barokke plafonds, sommige met fresco’s, zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, net als de Galleries of Beauties van koning Ludwig I die 36 prachtige Münchense vrouwen uitbeelden.

4. Frauenkirche München[SEE MAP]

München Frauenkirche
De Frauenkirche in München is een andere beroemde bezienswaardigheid van München die boven de rest van de stad uittorent. Het dateert uit de 15e eeuw toen het in een verbazingwekkende 20 jaar tijd werd gebouwd, hoewel de voltooiing van sommige functies werd uitgesteld vanwege geldgebrek. De Frauenkirche in München dient als kathedraal voor het aartsbisdom München en is de thuisbasis van de aartsbisschop. De gotische kathedraal biedt plaats aan 20.000 gelovigen. De kathedraal werd beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is gerestaureerd. Het is beroemd om zijn klokken en als laatste rustplaats voor de hertogen van Beieren. Inwoners van München houden van hun bier en vieren het jaarlijks op het Oktoberfest. Reizigers die er dan niet zijn, kunnen nog steeds genieten van het sop in het Hofbrauhaus, een van de oudste brouwerijen in de stad. Het Hofbrauhaus dateert uit 1589 toen het werd opgericht door Wilhelm V, hertog van Beieren, toen het dienst deed als de officiële brouwerij voor de koninklijke familie van München. Zelfs toen al had het bier een internationale reputatie, met Zweedse indringers die ermee instemden München niet te plunderen in ruil voor 600.000 vaten bier. De brouwerij en de bierhal behoren tegenwoordig tot de meest populaire toeristische attracties in München.

2. Engelse tuin[SEE MAP]

De grootte van het Central Park in New York City verbleekt in vergelijking met de Englischer Garten in München, een van ’s werelds grootste stadsparken. Het park, dat zich uitstrekt van het stadscentrum tot het noordoosten van München, werd aangelegd in 1789, maar is door de eeuwen heen vergroot. Het ontleent zijn naam aan de traditionele Engelse tuinen die populair waren in de 18e en vroege 19e eeuw. Het werd gebouwd door soldaten in tijden van vrede om hen agrarische vaardigheden bij te brengen. In de tuin staat een Japans theehuis, een weiland waar naakt zonnen is toegestaan ​​en een kunstmatige golf die gebruikt wordt door surfers.
# 1 van toeristische attracties in München© Byvalet / Dreamstime Marienplatz is het beroemdste plein in München en trekt elke dag duizenden toeristen die het nieuwe stadhuis komen bekijken dat dateert uit 1874. Het stadhuis is gebouwd in neogotische stijl en bevat het grootste deel van de Wittelsbach heersers op de voorgevel terwijl standbeelden van vier Beierse koningen op een lager niveau staan. Dit zeer sierlijke gebouw is een toeristenmagneet op zich, maar wat de toeristen echt naar de Marienplatz trekt, is de driemaal daagse uitvoering van het Glockenspiel. Het beroemde restaurant Ratskeller bevindt zich in de kelder.

Relevante artikelen